Algele Eco sunt o noutate în meniul polonezilor. În Europa, descoperim doar proprietățile de sănătate ale acestora. Cu toate acestea, algele sunt foarte cunoscute în Orientul Îndepărtat. Japonezii sau chinezii mănâncă alge marine de multă vreme. Ba mai mult, algele sunt folosite nu numai în bucătărie, ci sunt utilizate și în industria cosmetică, farmaceutică și în medicină. Utilizarea lor este foarte largă și totul rezultă din compoziția bogată de alge marine. Vedeți ce ar trebui să știți despre algele Eco.
Până de curând, algele marine erau puțin cunoscute în regiunea noastră a lumii. Se vorbește astăzi despre proprietățile lor nutritive și de sănătate. Algele cuceresc industria cosmetică, farmaceutică și alimentară. Întrebarea rămâne dacă proprietățile lor sunt într-adevăr atât de mari.
Ce trebuie să știți despre algele marine?
Algele ecologice sunt algele marine. Acestea au diferite culori, inclusiv roșu, verde și maro. Culoarea algelor marine depinde de cât de adânc cresc și de cât de mult ajunge la ele lumina soarelui. Compoziția exactă a algelor marine este determinată de temperatura apei și de tipul coastei. Un lucru este sigur, aproape fiecare tip de algă marină conține o serie întreagă de ingrediente importante pentru organismul uman.
Compoziția algelor marine
În algele marine, indiferent de culoarea lor, veți găsi aproape întregul set de micro și macroelemente. Sunt extrem de ușor de absorbit. Compoziția algelor Eco include sodiu, calciu, potasiu, clor, sulf, fosfor, iod, fier, fluor, cupru, seleniu, mangan, nichel, vitamine B, vitamine C și E, acid folic, beta-caroten și proteine de înaltă calitate. În plus, algele Eco conțin acid alfa-linolenic (alge verzi), acid eicosapentaenoic (alge roșii), fibre și proteine. Toate aceste ingrediente fac din algele de mare o adevărată bombă cu vitamine. Nu este de mirare că algele au devenit un hit cosmetic și dietetic.
Algele Eco în cosmetică
Industria cosmetică este foarte atrasă de algele Eco. Sunt utilizate în principal în îngrijirea pielii. Aplicate pe aceasta au capacitatea de a depăși cu ușurință straturile de protecție și de a pătrunde în profunzimile pielii. Acolo, acestea afectează pozitiv metabolismul epidermei și dermului, reconstruind stratul acestora. De asemenea, păstrează umiditatea în epidermă. Algele aplicate pe piele o protejează perfect împotriva factorilor externi dăunători. De asemenea, au un efect de înfrumusețare – oferindu-i strălucire. Alte proprietăți hrănitoare ale algelor includ normalizarea glandelor sebacee, reducerea secreției de sebum, accelerarea vindecării rănilor, regenerarea epidermei deteriorate și intensificarea proceselor de granulare a rănilor.
Cosmeticele folosesc, de asemenea, algele pentru a preveni varicele. Se pare că una dintre proprietățile algelor este întărirea pereților capilari ai pielii și prevenirea permeabilității și fragilității acestora. Acest lucru vă permite să preveniți extinderea vaselor de sânge și formarea venelor de păianjen, umflarea, staza limfatică și celulita.
De asemenea, nu vă puteți aminti că algele marine sunt o sursă valoroasă de substanțe antioxidante. Acestea neutralizează radicalii liberi și întârzie procesul de îmbătrânire a pielii și a întregului corp. Prin stimularea metabolismului fibroblastelor, acestea susțin sinteza de colagen și elastină, oferă elasticitate și fermitate pielii și întârzie apariția ridurilor.
Proprietățile de sănătate ale algelor marine
Algele marine nu au numai un rol de înfrumusețare, dar și de vindecare. Se spune că acestea afectează pozitiv activitatea inimii și a întregului sistem circulator, printre altele reglarea tensiunii arteriale. Acest lucru se datorează peptidelor bioactive conținute în alge marine. Ele pot regla presiunea. În unele cazuri înlocuiesc chiar medicamentele pentru hipertensiune.
Alte proprietăți medicale ale algelor marine sunt reprezentate de formarea unei cochilii mucoase pe pereții intestinali. Acest lucru protejează intestinele de absorbția excesului de zaharuri și grăsimi. Drept urmare, acest lucru se traduce prin normalizarea nivelului glicemiei și prin scăderea colesterolului rău.
Este bine să includeți algele Eco în dieta dvs. dacă doriți să vă curățați corpul de toxine. Acestea au capacitatea de a lega și de a elimina substanțele nocive din exterior, de exemplu, țigări, alcool sau substanțe chimice.
Algele Eco pentru slăbire
Conținutul ridicat de fibre face ca algele marine să fie percepute ca fiind un produs foarte slab. După ce le-ai mâncat, te simți plin pentru o lungă perioadă de timp. În plus, alga Eco reglează sistemul digestiv. Iodul conținut în algele marine este, de asemenea, un efect pozitiv asupra procesului de digestie, care afectează țesutul adipos, accelerează procesul de dizolvare a grăsimilor. Într-o dietă de slăbire, algele pot fi adăugate la pâine, pește, carne, salate de supă, mâncăruri cu paste, caserole, pizza sau sushi. Algele pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea gustări gustoase și sănătoase, de exemplu chipsuri.
Consumul și utilizarea algelor nu este doar o modă temporară. Proprietățile lor prețioase sunt cunoscute de secole. Astăzi, sunt cunoscute peste 100 de specii de alge marine, care sunt utilizate în diverse zone. Cea mai populară diviziune de alge comestibile de mare include algele brune (wakame, kombu, arami), algele roșii (degetul comun, nori), algele verzi (salata de mare).