Algele marine de băut sau altfel spus, cristalele japoneze. În ultimul timp reprezintă o adevărată senzație. Sunt apreciate pentru proprietățile lor vaste de vindecare. Chefirul de apă, care are un efect pentru sănătate, este obținut din zahăr, bacterii benefice și drojdie. Consumul său este recomandat în primul rând pentru bolile sistemului digestiv. Cu toate acestea, aceasta nu este singura proprietate a algelor. Cunoaște-le pe toate și vezi dacă merită cu adevărat să consumi chefirul de apă.
Algele marine de băut au nume foarte diferite. Sunt cunoscute sub numele de chefir de apă, cristale japoneze sau perle tibetane. Numele algelor de băut este, însă, foarte înșelător, deoarece acestea nu au prea multe în comun cu algele marine tradiționale. Cristalele japoneze sunt de fapt microorganisme care sunt bacterii și drojdii. Cel mai probabil provin din Mexic, unde se reproduc grupuri din unele specii de cactus.
Ce sunt algele marine de băut ?
Algele marine potabile sunt microorganisme care includ:
- Bacterii: Lactobacillus, Streptococcus, Pedicoccus și Leuconostoc.
- Drojdie: Saccharomyces, Candida, Kloeckera.
Aceste microorganisme se găsesc în colonii. Originea lor exactă nu este cunoscută. Cu toate acestea, există tot mai multe teorii că cristalele japoneze își au originea în Mexic și sunt produse de unele specii de cactus.
Algele marine potabile sunt transparente, fragile. Sunt foarte delicate și pot fi zdrobite ușor. Sunt fabricate din dextran, adică un polizaharid compus din molecule de glucoză.
La ce sunt folosite algele marine potabile?
Cristalele japoneze au o destinație foarte largă. Le puteți folosi sub formă de produse cosmetice nutritive pentru față, corp și păr, sau ca chefir pentru băut.
Utilizarea și proprietățile algelor marine potabile
Consumul de alge marine potabile este sub forma de chefir de apă. Aparține grupului de produse fermentate. Sunt cunoscute în primul rând pentru faptul că afectează pozitiv activitatea sistemului digestiv și întăresc rezistența naturală a organismelor. Chefirul de apă extras din algele japoneze, este compus din zahăr, alcool, vitamine B și probiotice. Probioticele sunt cel mai important ingredient din alge. Acestea sunt bacterii vii care inhibă creșterea unora dintre microorganisme din tractul digestiv și reglează funcția intestinului.
Chefirul de apă merită consumat pentru a restaura microflora intestinală și pentru sprijinirea procesului digestiv. Algele japoneze sunt utilizate pentru diaree, antibioterapie sau intoleranță la lactoză. De asemenea, este o băutură eficientă care elimină toxinele din organism și ajută și accelerează absorbția mineralelor și vitaminelor. Datorită producției de acid lactic, chefirul de apă contribuie la creșterea activității celulelor imune, datorită cărora se protejează împotriva infecțiilor.
Ca un rezumat, proprietățile algelor marine potabile sunt :
- Ameliorează simptomele intoleranței la lactoză
- Profilactic pentru infecții gastro-intestinale (Helicobacter pylori)
- Susține peristaltismul intestinal
- Tratează afecțiunile gastro-intestinale (diaree, constipație)
- Protejează și stimulează sistemul imunitar
- Previne și tratează alergiile, AD și astm
- Probabil previne dezvoltarea cancerului
- Are un efect pozitiv asupra smalțului, previne carierea dinților
- Curăță corpul și protejează împotriva efectelor toxice ale mediului
- Este bogat în vitamine (PP, biotină, B6, acid folic)
- Susține și calmează tratamentul acneei (tonic, apă de spălare a feței).
Contraindicații pentru consumul chefirului de apă
Algele marine potabile nu ar trebui consumate de:
- Persoanele cu imunodeficiențe, adică persoanele în vârstă, cu cancer, infectate cu HIV – contraindicația se aplică mai ales chefirului de apă, deoarece procesul de producere a acestuia poate provoca contaminarea băuturii cu ciuperci patogene; acestea produc toxine extrem de periculoase în imunodeficiență;
- Persoanele care suferă de micoză – consumul de alge marine poate accelera dezvoltarea drojdiei responsabile de micoză;
- Persoanele cu diabet – aceasta se datorează faptului că cristalele japoneze conțin zahăr; deși nu foarte mult, poate dăuna diabeticilor; chefirul de apă nu ar trebui consumat de diabetici și din cauza alcoolului pe care îl conține; poate interfera cu medicamentele pentru diabet și insulina;
- Copii – acest lucru se datorează conținutului de alcool din chefirul de apă.
Cum să prepari chefirul de apă?
Pregătirea chefirului de apă acasă nu este dificilă. Cristalele japoneze utilizate pentru acest lucru pot fi cumpărate în magazine specializate (prețul lor este în jur de 8 PLN pentru 14 bucăți) sau cultivat independent. Băutura finală are un gust caracteristic care amintește de șampania fără alcool. Pentru a observa efectele utilizării algelor marine pentru băut, tratamentul trebuie efectuat aproximativ 5-6 luni.
Cum să cultivați cristalele japoneze acasă?
- Puneți cristalele japoneze într-un recipient de plastic.
- Apoi clătiți-le sub apă rece.
- Puneți cristalele într-un borcan de plastic / sticlă.
- Turnați peste cristale o cantitate mică de apă caldă.
- Se adaugă aproximativ 4 linguri de zahăr, se amestecă până se dizolvă zahărul.
- Adăugați soluția cu apă rece la 1 litru (un total de 4 pahare de apă).
- Adăugați aproximativ 6 stafide (sau 2 caise uscate sau smochine) în apă.
- Acoperiți borcanul cu tifon, asigurați-l cu o bandă de cauciuc.
- Puneți deoparte borcanul într-un loc cald și sigur pentru 24-48 de ore.
- Se strecoară cristalele pe un recipient de plastic.
- Chefirul de apă poate fi băut imediat (rămâne proaspăt până la 24 de ore).
- Repetați toate etapele ciclului (turnați apă, adăugați zahăr etc.)