Apa de trandafir – proprietăți remarcabile

0
31
frumusete
fot.pixabay.com

Apa de trandafiri este un cosmetic cunoscut de secole, care devine din ce în ce mai popular. Este cunoscut pentru proprietățile sale hidratante și regeneratoare. Utilizarea sa este extrem de universală, iar apa de trandafiri poate fi folosită în mai multe moduri. Funcționează excelent atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Descoperă proprietățile apei de trandafiri și vezi când merită să o folosești.

Apa de trandafiri este un hidrolat, adică apa obținută din flori. Acest cosmetic este cunoscut de secole. A fost folosit de femeile din epoca străveche. Astăzi, apa de trandafiri este cea mai populară în țările arabe. Femeile arabe o folosesc pentru a-și curăța fețele, pentru a-și spăla părul sau pentru a pregăti mâncarea. Datorită proprietății sale, popularitatea apei de trandafiri depășește țările arabe. Astăzi o puteți cumpăra cu ușurință în Polonia.

 

Cum se face apa de trandafiri?

Apa de trandafiri este un efect secundar al distilării petalelor de trandafir cu abur, care apare în producerea uleiului de trandafir. Apa de trandafiri este mai delicată decât uleiul. Cel mai adesea, producția acestui cosmetic folosește, printre altele, un prețios trandafir Damasc, ce crește de exemplu, în Maroc. Cosmeticele din trandafirul damasc sunt considerate de cea mai bună calitate. Apa de trandafiri este de asemenea preparată din alte soiuri de trandafiri, de exemplu, din cei francezi sau centenari.

 

Efectele apei de trandafiri

Apa de trandafiri este un cosmetic cu un pH apropiat de pH-ul natural al pielii. Este bogat în biolavionine, adică substanțe care conferă plantelor o culoare specifică, beta-caroten, vitamine B, C și E. Aceste componente ale apei de trandafir sunt responsabile pentru principalele sale proprietăți. Acestea includ:

 

  • Proprietăți antioxidante care împiedică efectele negative ale radicalilor liberi în organism;
  • Proprietăți antiseptice, antiinflamatorii și calmante;
  • Proprietăți care reduc la minimum tensiunea pielii și keratoza;
  • proprietate care inhibă îmbătrânirea pielii și ridurile;
  • Hidratarea și întărirea proprietăților capilarelor;
  • Proprietăți de curățare, îmbunătățirea tonusului și culorii pielii;
  • Proprietăți aromatice, aromaterapie și antidepresive.

 

Aplicarea apei de trandafiri

Apa de trandafiri poate fi folosită în mai multe moduri. Este utilizată în principal în produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii. Cel mai adesea, apa de trandafiri poate fi găsită în tonicele de curățare. Tonerele cu apă de trandafir au un efect hidratant și calmant. Pot fi utilizate pentru diferite tipuri de piele. Cosmeticele cu apă de trandafir sunt, de asemenea, cele care au proprietăți ce oferă fermitate și elasticitate. Acest lucru este posibil datorită conținutului de vitamina C și beta-caroten în hidrolat, care are un efect pozitiv asupra fibrelor de colagen. Deși apa de trandafiri este un cosmetic recomandat pentru diverse tipuri de piele, este recomandată mai ales femeilor cu ten matur. În cazul lor, are efect antirid și inhibă îmbătrânirea pielii. Doamnele de peste 40 de ani ar trebui să-și pulverizeze fața cu apă de trandafir de mai multe ori pe zi, datorită căreia  fața va arăta reîmprospătată și iluminată.

 

Apa de trandafiri poate fi folosită și pentru a face comprese pentru pleoapele obosite, umflate și roșii. Aceste comprese calmează iritarea ploapelor și adaugă strălucire ochilor.

 

De asemenea, cosmetica, folosește apa de trandafir pentru îngrijirea părului. Sarcina sa este să hrănească scalpul, să consolideze rădăcinele scalpului și să prevină căderea părului. Apa de trandafiri este adăugată la o varietate de produse cosmetice pentru păr, de exemplu, balsamuri, șampoane și chiar lacuri. Părul poate fi de asemenea pulverizat cu apă naturală de trandafir.

 

În plus, apa de trandafiri este o componentă a pastelor de dinți, a clătirii gurii și a gâtului sau a altor produse cosmetice pentru îngrijirea pielii, precum măști, creme, balsamuri, loțiuni de baie, geluri de duș. Cosmeticele cu apă de trandafiri sunt deosebit de populare. Acest lucru se datorează faptului că hidrolatul miroase frumos și, astfel, are un efect relaxant și calmant și pe-deasupra, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Apa de trandafiri: beneficii pentru piele şi păr - CSID: Ce se întâmplă  Doctore?

 

Apa de trandafir în medicină

De proprietățile apei de trandafiri, beneficiază, de asemenea, medicina. Ea recomandă aplicarea unor comprese cu apă de trandafir pentru durerile de cap. Specifică este înmuierea unui prosop, care este apoi ținut pe cap aproximativ 30 de minute. Astfel de comprese funcționează și la mușcăturile de țânțar. Compresele calmează mâncărimea și roșeața. În plus, apa de trandafiri este o componentă a gargarei. Funcționează antiinflamator și reduce durerea asociată cu durerile de gât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here