Canonul modern al frumuseții este un corp neted și moale. Doamnele care doresc să îndeplinească aceste tendințe, suferă o varietate de tratamente depilatoare care le permit să scape de părul inutil din diferite părți ale corpului. Din păcate, nu toate metodele de epilare sunt de durată. Majoritatea metodelor de acasă asigură doar câteva zile un corp neted. Din fericire, cosmetologia modernă a venit cu o modalitate de a scăpa definitiv de părul inutil – este vorba de epilarea cu laser. Vezi ce ar trebui să ști despre epilarea cu laser.
Epilarea cu laser este o procedură specializată efectuată în saloanele de înfrumusețare sau în clinicile de înfrumusețare. Această metodă de îndepărtare a părului este considerată a fi cea mai eficientă și mai confortabilă, deoarece după câteva tratamente puteți fi sigur că părul nu va apărea pe piele mult timp. Cu toate acestea, trebuie amintit că epilarea cu laser nu este o procedură pentru toată lumea. Există numeroase contraindicații pentru epilarea cu laser. Multe doamne renunță, de asemenea, la epilarea cu laser din cauza prețului. Tratamentele nu sunt cele mai ieftine.
Epilarea cu laser – când trebuie să o aplicați?
Epilarea cu laser este recomandată femeilor cu părul închis la culoare, cu tendință de îngrășare și inflamație. În cazul lor, tratamentul nu numai că va permite să scape de păr, dar va fi și un tratament vindecător pentru piele. Doamnele care nu doresc sau nu au timp să folosească metodele tradiționale de a scăpa de păr și, în același timp, nu doresc să renunțe la pielea netedă, pot opta pentru îndepărtarea părului cu laser. Cu toate acestea, trebuie amintit că, în unele cazuri, epilarea cu laser poate să nu aducă rezultatele așteptate. Acest lucru este observat în special la femeile cu părul deschis.
Contraindicații pentru epilarea cu laser
Epilarea cu laser a părului de pe corp nu este pentru toată lumea. Datorită faptului că laserele sunt utilizate în timpul procedurii, există o serie de indicații care un recomandă acest tip de epilare, acestea includ:
- pielea bronzată;
- luarea de medicamente fotosensibilizante care pot provoca reacții anormale ale pielii la lumina soarelui și lumina laser (inclusiv antibiotice utilizate pentru tratarea acneei sau a antidepresivelor);
- sarcină;
- tumori (trecut – după consult medical);
- infecții virale, bacteriene, fungice la locul intervenției;
- utilizarea de agenți auto-bronzați, bronzeri, beta-caroten oral;
- păr roșu, gri, blond la locul de tratament – din cauza lipsei sau eficienței scăzute a epilării cu laser.
Se merită să folosești epilarea cu laser?
Epilarea cu laser este o metodă eficientă de îndepărtare a părului pentru totdeauna. Acest tratament vă permite să scăpați de păr din zona bikinilor, zonele intime, fața, axile, picioarele, abdomenul, etc. Principalul avantaj al epilării cu laser este durabilitatea efectelor obținute în timpul tratamentului. După o serie de proceduri de îndepărtare a părului cu laser, pielea rămâne netedă pentru totdeauna. Pentru a obține acest efect, trebuie efectuate aproximativ 8 tratamente pentru o anumită parte a corpului. În unele cazuri, poate fi necesar să se efectueze tratamente complementare sau revigorante. Acestea se fac la unu sau doi ani după prima procedură.
Cum să te pregătești pentru procedura de îndepărtare a părului cu laser?
Pentru a utiliza tratamente de epilare cu laser, trebuie să vă pregătiți pentru aceasta. Cel mai bine este să aflați ce condiții trebuie îndeplinite pentru a utiliza epilarea cu laser în cabinetul unde vor fi efectuate tratamentele. Merită să știți că, în unele cazuri, pregătirea poate dura câteva săptămâni și implică consultarea cu un medic. Pregătirile pentru îndepărtarea cu laser depind de sănătatea, culoarea și calitatea părului. Acțiunile de bază care trebuie executate sunt:
- cu jumătate de an înaintea procedurii, trebuie să renunțați la tratamentul retinoid oral;
- epilarea (epilarea) trebuie oprită încă înainte de o lună înainte de procedura planificată;
- cu trei săptămâni înainte de procedură, opriți utilizarea unguentelor cu retinoizi;
- fotosensibilizări (fototoxice, fotoalergice) și ierburi cu acest efect, de exemplu, sunătoare, calendula, trebuie întrerupte cu două luni înainte de procedură;
- timp de câteva săptămâni înainte de procedură, ar trebui să renunțați la bronzare (de asemenea, la solar);
- în cazul bronzului obținut cu agenți auto-bronzați, depilarea este posibilă după ce efectul dispare.
Cum arată epilarea cu laser?
Tratamentul de epilare cu laser durează de la câteva minute până la jumătate de oră. Nu este de obicei dureros, dar femeile cu un prag de durere scăzut pot prezenta un disconfort. În saloanele de înfrumusețare profesionale sunt folosite sfaturi de mers pe jos, ceea ce vă permite să reduceți durerea în timpul îndepărtării părului cu laser. Un lucru este sigur – epilarea cu laser este mai puțin dureroasă decât îndepărtarea părului cu pastă de zahăr sau ceară. Procedura de epilare cu laser în sine constă în iradierea părții destinate depilării. În timpul expunerii pot apărea furnicături sau pșcături. După tratament, pielea tratată cu laser este umflată și roșie. Aceste efecte secundare ale epilării cu laser dispar după câteva ore sau la câteva zile. După procedură, evitați băile fierbinți, bazinele de înot, saunele, produsele cosmetice cu alcool sau spirt, peeling-urile (timp de aproximativ 2 săptămâni), bronzatul la soare și utilizarea de agenți auto-bronzați.