COACĂZELE NEGRE- CE PROPRIETĂȚI AU?

0
908
coacaze negre
fot.pixabay.com

Coacăzele negre sunt niște fructe populare. Sunt adăugate în deserturi, prăjituri sau consumate singure. Disponibilitatea coacăzelor negre este foarte mare. Pot fi cultivate cu ușurință în grădina de acasă. Merită să ne amintim că coacăzul negru este și un medicament natural folosit de secole. Clinica medicală folosește în primul rând suc de coacăze negre. Ajută în tratamentul multor afecțiuni, inclusiv a răcelii comune. Descoperiți toate proprietățile coacăzelor negre.

 

Coacăza neagră este un fruct cunoscut de toată lumea. Utilizarea sa este extrem de frecventă. Coacăza neagră este utilizat în bucătărie, diete, medicina populară și produse cosmetice. O utilizare atât de largă a coacăzelor negre se datorează vitaminelor și mineralelor conținute în acestea.

 

Ce este coacăza neagră?

Coacăza neagră este un fruct care crește pe arbuști. Arbustul de coacăz poate fi folosit ca decor în grădini. Crește până la 1,5 m înălțime. Creșterea coacăzelor negre nu este cea mai dificilă. Când fructele își fac apariția, arbustul dezvoltă fructe mici, de culoare albastră închisă. Se caracterizează prin gust delicios și conțin, de asemenea, multe proprietăți pentru sănătate.

 

Proprietățile nutritive ale coacăzelor negre

Coacăza neagră este un fruct cu calorii scăzute. Există doar 51 de calorii în 100 g – așa că îl puteți folosi pentru a prepara mese dietetice. În locul caloriilor, găsim cantități mici de proteine ​​și carbohidrați, precum și depozite mari de vitamina C. Este dovedit că 100 g coacăz negru reprezintă peste 240% din cererea zilnică a omului de vitamina C. În coacăză neagră, găsim și vitamina A, E și B , potasiu, calciu, magneziu, fosfor și fier.

 

Proprietățile coacăzei negre

Coacăza neagră este adesea folosită în medicina naturistă. Toate datorită conținutului ridicat de vitamina C. Este responsabilă pentru majoritatea proprietăților coacăzele negre. Medicina populară recomandă acest fruct în lupta împotriva răcelilor, imunității reduse, vaselor de sânge slabe, parodontitei și cariilor dentare. De asemenea, este dovedit faptul că coacăza neagră îmbunătățește funcția sistemului digestiv, datorită fibrelor și compușilor bactericide pe care le conține. Flavonoidele (antioxidanții) conținute în coacăza neagră ameliorează inflamația, întârzie îmbătrânirea, reduc colesterolul și stabilizează tensiunea arterială. Merită să consumați coacăzele negre atunci când doriți să curățați corpul de toxine, cum ar fi metalele grele, precum și dacă doriți să aveți grijă de sănătatea ochilor. Datorită cantității mari de vitamina A, coacăza neagră poate inhiba dezvoltarea numeroaselor boli de ochi.

 

Cum să pregătiți sucul din coacăze negre?

Sucul de coacăze negre este utilizat atât pentru ​​prevenire cât și în timpul tratamentului. Are efect de întărire, detoxifiere, diuretic, diaforetic, antipiretic și nutrițional. Utilizarea sa este recomandată pentru tuse, răceli, infecții ale tractului respirator superior, slăbiciune, boli infecțioase și ale pielii, recuperare după boală. Sucul de coacăze negre poate fi băut profilactic toamna și iarna. Crește imunitatea și minimizează riscul de infecții sezoniere.

Sucul de coacăze negre poate fi cumpărat în majoritatea magazinelor. Atunci când alegeți un produs, acordați atenție compoziției sale și alegeți cel mai natural suc. Sucul de coacăze negre poate fi preparat și acasă. Este fabricat din fructe curățate de crenguțe. Pentru a-l proteja de deteriorare, este necesar să pregătiți o băutură cu zahăr – acest proces nu trebuie să fie prea lung, deoarece va provoca o pierdere de vitamina C.

coacaze
fot.pixabay.com

Infuzie de frunze de coacăze negre

Frunzele de coacăz negru au, de asemenea, beneficii pentru sănătate. Adesea sunt folosite materii prime pe bază de plante. Frunzele de coacăză neagră conțin uleiuri esențiale, fitocide, vitamina C, taninuri,săruri de magneziu, acizi organici și vitamine B. Prepararea infuziei utilizează frunze uscate din tufișul de fructe. Extractul de frunze de coacăză neagră are rol antiviral, antibacterian, antifungic, colagog, diuretic, diaforetic, antipiretic, anti-edem, anti-reumatic, detoxifiant, expectorant, antiinflamator și este stimulent al apetitului, reglând metabolismul.

Consumul de infuzie de frunze de coacăză neagră este recomandat pentru tratamentul inflamațiilor și infecțiilor tractului urinar, precum și pentru urolitiaza. De asemenea, poate fi utilizat pentru colelitiază, intoxicație, dureri abdominale, tulburări digestive, diaree și greață.

 

Ulei de semințe de coacăze negre

Uleiul de semințe de coacăze negre este o substanță mai puțin cunoscută. Cu toate acestea, merită să aflați mai multe despre asta. Este un medicament eficient pentru dermatită la copii. Preparatul poate fi utilizat intern și extern. Nu are efecte secundare. Uleiul de semințe de coacăz negru este o specificitate relativ ieftină. Își datorează proprietățile acizilor gamma-linolici și stearidici prezenți în aceștia. Dermatologia uleiului de semințe de coacăz negru se folosește pentru tratarea eczemelor, psoriazisului, dermatitei atopice, acneei și altor dermatoze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here