CUM SĂ-ȚI ALBEȘTI DINȚII CU REMEDII CASNICE

0
679
remedii casnice
fot.pixabay.com

Un zâmbet frumos este cartea de vizită a oricărei persoane. Din păcate, unii dintre noi își schimonosesc atunci când zâmbesc pentru a-și ascunde dantura . Ne este rușine în principal de dentiția galbenă, care pare neatractivă. Cu toate acestea, dinții albi nu sunt un vis de neatins, există o serie de modalități de a obține o dantură albă. Albirea dinților poate fi efectuată într-un cabinet stomatologic profesionist sau puteți folosi remedii casnice pentru dinții albi. Care sunt aceste remedii?

 

Culoarea naturală a dinților variază de la persoană la persoană. Aceasta variază de la alb, fildeș, până la nuanțe galben-maro și gri-albastru. Se spune că genetica, care determină mineralizarea țesuturilor, compoziția și culoarea dentinei, este responsabilă pentru culoarea dinților. Culoarea dinților depinde și de vârstă, dietă, obiceiuri și dependențe, medicamente luate și igiena orală. Un lucru este sigur, dinții întunecați și decolorați nu adaugă frumusețe, așa că mulți oameni recurg la diferite modalități de a-și albi dinții.

 

Dinți albi= dinți sănătoși

Înainte de a începe să utilizați metode casnice pentru albirea dinților, trebuie să mergeți la medicul stomatolog și să curățați dinții de tartru și alte depuneri. Acest procedeu va face dinții mai albi imediat. Tartrul poate fi îndepărtat în mai multe moduri. Cele mai populare sunt metodele mecanice, ultrasunetele și sablarea. După îndepărtarea pietrei de pe dinți, este bine să revizuiți plombele și să le înlocuiți pe cele stabilite cu ani în urmă – acestea suferă decolorare și pot schimba și culoarea smalțului.

 

Remedii casnice pentru albirea dinților: paste pentru albire

Unul dintre cele mai simple și mai comune moduri de a vă albi dinții este să folosiți paste pentru albire. Utilizarea regulată a acestora vă ajută să vă albiți dinții cu 1-2 nuanțe. Toate datorită faptului că pastele de albire conțin enzime speciale și microgranule active care se dizolvă în și pe dantură. Compoziția pastelor de albire include, de asemenea, substraturi abrazive care permit îndepărtarea mecanică a depozitelor de tartru. Atunci când cumpărați pastă de dinți pentru albire, merită să fiți atenți la indicele de abraziune sau la ADR. Nu trebuie să depășească 200, altfel poate deteriora smalțul. Pastele de albire trebuie utilizate nu mai mult de 2 luni, iar întregul tratament este sprijinit de utilizarea apei de gură și a unei perii speciale.

remedii casnice
fot.pixabay.com

Remedii casnice pentru albirea dinților: turmeric

Una dintre proprietățile turmericului este albirea. Acest condiment oriental are și proprietăți anti-fungice și anti-bacteriene. Pentru a obține o nuanță mai albă a dinților, turmericul sub formă de pulbere trebuie utilizat de două ori pe săptămână ca adaos la pasta de dinți sau sub formă de amestec pentru spălarea dinților. Pasta de albire cu turmeric se face cu 1 linguriță de condiment, ulei de nucă de cocos și câteva picături de ulei de mentă. Amestecul se folosește ca o pastă de dinți normală. Diferența poate fi văzută după câteva zile de utilizare.

 

Remedii casnice pentru albirea dinților: ulei

Spălarea gurii cu ulei este cunoscută de foarte mult timp. Ajută în tratamentul bolilor și curăță organismul de toxine, precum are și un efect de albire a dinților. Uleiul are și efecte antibacteriene și antivirale. Ca și remedii casnice pentru albirea dinților clătirile cu ulei de nucă de cocos, rapiță, floarea soarelui, semințe de in sau susan sunt recomandate.

 

 

Remedii casnice pentru albirea dinților: cărbune medicinal

Cărbunele medicinal este o substanță care ajută la albirea dinților. Toate datorită faptului că absoarbe contaminarea și elimină depunerile de tartru. Cărbunele medicinal poate fi achiziționat de la farmacie sub formă de tablete sau capsule. Ca și remediu casnic pentru albirea dinților, este recomandată folosirea cărbunelui sub formă de capsule. Cărbunele trebuie adăugat în pasta de dinți sau ar trebui să se facă un amestec cu o lingură de ulei de cocos. Astfel de amestecuri trebuie făcute cel puțin de două ori pe săptămână. Efectul- dinții curați și luminoși vor fi vizibili imediat. Acest remediu casnic este sigur și pentru persoanele cu dinți sensibili.

 

Remedii casnice pentru albirea dinților: bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu va ajuta la îndepărtarea depozitelor de pe dinți și la albirea acestora. Are proprietăți de susținere. Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu este de obicei eficientă, dar și riscantă. Trebuie amintit că această substanță poate deteriora smalțul, de asemenea nu este recomandată pentru dinții hipersensibili. Tratamentul cu bicarbonat de sodiu pentru albirea dinților poate fi utilizat doar pentru o perioadă scurtă de timp.

 

Remedii casnice pentru albirea dinților: fructe

Ca și remedii casnice pentru albirea dinților sunt recomandate de asemenea și fructele. Unele dintre ele au proprietăți sedimentare, abrazive și de albire. Dacă visați să aveți dinți albi, merită să recurgeți la:

  • Căpșuni – pulpa lor este folosită pentru spălarea dinților; proprietățile sale de albire se datorează concentrației mari de acid malic;
  • Citrice – pentru albirea dinților, ar trebui să folosiți suc de lămâie, cu care să vă clătiți gura; îți va face dinții mai albi; cu toate acestea, trebuie amintit faptul că acizii puternici pot afecta smalțul și pot provoca carierea dinților;
  • Banane – un remediu casnic de albire a dinților este aplicarea unei coji de banane pe aceștia; va ajuta la combaterea pietrei, ceea ce afectează semnificativ culoarea dinților; procedeul trebuie repetat de mai multe ori pe zi și nu trebuie să dureze mai puțin de 2 minute; tratamentul durează câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here