DIETA CORECTĂ A PERSOANELOR BOLNAVE DE MICOZĂ

0
662
salată
fot. pixabay.com

Micoza gastrointestinală, precum și alte forme de infecție cu drojdii, necesită o dietă adecvată. Meniul, care conține produse anti-fungice, crește eficacitatea tratamentului convențional, reduce disconfortul și îmbunătățește starea de spirit. Dieta antifungică este destinată în principal să suprime supraagregarea drojdiei și să restabilească echilibrul natural al microflorei intestinale. Vezi dieta corectă pentru persoanele cu micoză.

O dietă antifungică este necesară pentru tratamentul diferitelor tipuri de micoze și drojdii. Acest lucru se datorează faptului că microbii, care provoacă micoză, se înmulțesc intens și se răspândesc, atrăgând energie și nutrienți din unele produse alimentare, în special din cel,e care conțin vitamine din grupul B. Prin urmare, dieta la micoză trebuie să fie variată, bine echilibrată și să permită suplimentarea deficiențe de nutrienți.

Dieta ușoară la micoză

În cazul micozei, cele mai bune rezultate sunt obținute printr-o dietă ușor digerabilă. Nu împovărează intestinele iritate și oferă condiții favorabile pentru creșterea corespunzătoare a florei bacteriene. Dieta ușor digerabilă susține, de asemenea, sistemul imunitar și regenerarea organismului. Se recomandă în cazul dietei anti-fungice să se mănânce regulat, dar în porții mici. Se spune că furnizarea regulată de alimente crește energia de luptă împotriva infecției cu drojdie. La o dietă anti-fungică, ar trebui să gătești în apă sau la abur, evitând, în același timp, prăjirea, coacerea în grăsime. Bucatele preparate trebuie să aibă un gust blând. Condimentele picante și greu de digerat nu trebuie utilizate, dar acestea pot fi înlocuite cu ierburi, de exemplu cimbru sau busuioc.

Dieta persoanelor bolnave de micoză: zahăr – stop!

Ciupercile și drojdia iubesc foarte mult zahărul. Este un ingredient esențial, care le oferă energie. Dacă nu îl obțin în cantitatea potrivită, poate apărea hipoglicemia, deoarece ciupercile vor folosi toate rezervele de zahăr. Prin urmare, la micoză, ai adesea poftă de ceva dulce, o foame de lup și slăbiciune, atunci când nu furnizezi zahăr organismului mult timp. Cu toate acestea, trebuie amintit că dieta corectă a persoanelor care suferă de micoză, este cea scăzută în carbohidrați. A limita cantitatea de zahăr consumată la minimum. Acest lucru ajută la minimizarea dezvoltării ciupercilor și atenuează disconfortul.

Fiind pe o dietă anti-fungică, în loc de zaharuri simple, ar trebui să optezi pentru cele mai complexe. Carbohidrații complecși sunt digerați și absorbiți mai lent și asigură treptat energia necesară orgasmului. În plus, acestea completează deficiența de vitamine B. Pot fi găsite, printre altele, în orezul brun, tăiței groși al dente și cartofi.

Legumele în dieta anti-fungică

La baza dietei persoanelor care suferă de micoză sunt legumele. Trebuie consumate crude, 4-5 porții pe zi. La fiecare masă trebuie adăugate legume proaspete într-o dietă anti-fungică. Acest lucru se datorează faptului că conțin cantități mici de zaharuri, dar o mulțime de vitamine și minerale care susțin sistemul imunitar. În legume, găsim și fibre, care ajută la curățarea intestinelor de toxine produse de ciuperci. În ceea ce privește dieta anti-fungică, alimentele sunt deosebit de importante: morcovi, vinete, dovlecel, sfeclă, dovleac, pătrunjel, fenicul, spanac. Legumele sunt cel mai bine consumate crude, cu coajă subțire. Pot fi, de asemenea, consumate la grătar sau pregătite la abur, pentru o perioadă scurtă de timp.

legume
fot. pixabay.com

Peștele în dieta anti-fungică

Un element obligatoriu în dieta pentru micoză este peștele marin. Cel mai bine este să îl mănânci înăbușit sau copt în folie fără grăsime. Peștele la o dietă antifungică trebuie consumat de 2-3 ori pe săptămână. Acestea vor fi o alternativă la carne (doar cantități mici de carne de pasăre slabă pot fi consumate la o dietă împotriva ciupercilor). Consumul de pește este recomandat în principal, deoarece conține cantități mari de acizi grași omega 3. Acestea se găsesc și în nuci și migdale, ulei de in, ulei de rapiță și ulei de măsline. Acizii grași Omega 3 au proprietăți antiinflamatorii și susțin sistemul imunitar.

Hidratarea corpului în dieta anti-fungică

Persoanele, care se confruntă cu micoza, ar trebui să acorde o atenție specială hidratării. Apa are proprietăți de curățare, de aceea este recomandat să bei cel puțin 2-3 litri de lichid pe zi. Acest lucru va ajuta să scapi de toxinele fungice din intestin. Nu uita să bei lichidele încet în înghițituri mici – acest lucru te va ajuta la o mai bună hidratare. Pe lângă apă, bulionurile de legume, infuziile pe bază de plante din fenicul, lin și balsam de lămâie pot fi, de asemenea, incluse în dieta anti-fungică.

Regulile unei diete corecte pentru bonavi de micoză

Dieta antifungică trebuie efectuată timp de câteva săptămâni. Se compune din trei etape, fiecare durând de la 7 la 10 zile. Prima etapă este renunțarea la cereale și fructe și înlocuirea lor cu cartofi combinați cu legume. În această etapă poți consuma ouă, pește de mare, carne de pasăre și carne de vițel, supe de legume, lapte și iaurt din brânză de oaie și capră. În a doua etapă, sunt introduse mese, care conțin preparate din cereale, de exemplu pâine spelată. A treia etapă este cea de introducere a meselor cu produse din cereale, legume crude, nuci și iaurt natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here