DIETA DR. BUDWIG

0
932
atac de cord
fot. pixabay.com


Dr. Budwig s-a născut în 1908 în Germania. A murit în 2003, la vârsta de 95 de ani. A fost considerată ca fiind principalul cercet
ător de știință europeană a cancerului, biochimist, specialist în sânge, farmacolog și fizician german. Se spune că Dr. Budwig a fost candidată la Premiul Nobel de șapte ori (toate nominalizările sunt sigilate și nu sunt eliberate timp de 50 de ani, deci nu vom ști cu siguranță până nu va trece acest timp). În ce constă dieta numită budwigană?

Câteva fapte despre dr. Budwig

În 1952, Dr. Budwig a fost experta principală a guvernului central în grăsimi și produse farmaceutice din Germania. Este considerată una dintre cele mai importante autorități din domeniul grăsimilor și uleiurilor. Cercetările ei au arătat efectele uriașe, pe care le au grăsimile și uleiurile procesate comercial asupra distrugerii membranelor celulare și reducerii tensiunii în celulele corpului nostru, ceea ce duce la o boală cronică și mortală. Ce am uitat, este că, deținem un corp electric.

Celulele corpului nostru ard electric. Au un nucleu în interiorul celulei, care este încărcat pozitiv, iar membrana celulară, care este căptușeala exterioară a celulei, este încărcată negativ. Cu toții știm cum grăsimile ne blochează venele și arterele și sunt principala cauză a atacurilor de cord, dar nu am privit niciodată dincolo de sfârșitul nasului, pentru a vedea cum aceste grăsimi și uleiuri foarte periculoase, afectează sănătatea generală a minții și a corpului nostru la nivel celular.

Dr. Budwig a descoperit, că atunci când grăsimile nesaturate au fost tratate chimic, proprietățile lor nesaturate au fost distruse și câmpul de electroni eliminat. Acest tratament comercial cu grăsimi distruge câmpul de electroni, pe care membranele celulare (60-75 trilioane de celule) din corpul nostru trebuie să-l incendieze corect (adică să funcționeze corect).

Capacitatea grăsimilor de a se lega de proteine ​​și, astfel, de a obține solubilitatea în apă în fluidele unui organism viu, este distrusă. Când sunt distruși electronii, grăsimile nu mai sunt active și nu pot curge în capilare și prin rețele capilare subțiri. Acest lucru se întâmplă atunci când apar probleme de circulație.

Fără un metabolism adecvat al grăsimilor din corpul nostru, fiecare funcție importantă și fiecare organ este afectat. Aceasta include generarea de vieți și celule noi. Corpurile noastre produc peste 500 de milioane de celule noi în fiecare zi. Dr. Budwig subliniază, că în cultura celulelor noi există polarizare între nucleul pozitiv din punct de vedere electric și membrana celulară negative, din punct de vedere electric cu acizii grași nesaturați. În timpul diviziunii celulare, celula și noua celulă fiică trebuie să conțină suficienți acizi grași bogați în electroni pe suprafața celulei, pentru a se separa complet de celula veche. Când acest proces este întrerupt, corpul începe să moară. De fapt, aceste grăsimi și uleiuri procesate comercial închid câmpul electric al celulelor, permițând bolilor cronice și incurabile să ne controleze corpul.

Dr. Budwig a subliniat că aceste procese pot fi inversate prin furnizarea de alimente simple, brânză de casă și ulei de semințe de in în dieta noastră zilnică, ceea ce îmbunătățește stagnarea proceselor de creștere. Aceasta dizolvă în mod natural tumora sau tumorile și o serie întreagă de simptome ale bolii. Dr. Budwig nu credea în utilizarea medicamentelor, care inhibă creșterea tumorii, cum ar fi chimioterapia sau radiațiile.

Dr. Budwig a descoperit, că prin combinarea uleiului de semințe de in cu o componentă puternică de vindecare a grăsimilor esențiale nesaturate, bogate în electroni și brânză de casă, bogată în proteine ​​de sulf, a fost creată o reacție chimică, care face ca uleiul să devină solubil și ușor absorbit de membrana celulară.

prostată
fot. pixabay.com

În ce constă dieta budwigă?

Față de cancer, mulți oameni vor să facă tot ce le stă în puteri pentru a lupta împotriva bolii. Pentru unii, aceasta include căutarea unor terapii alternative sau complementare, bazate pe tratamente tradiționale, cum ar fi chimioterapia.

Una dintre terapiile complementare este dieta dr. Budwig, care adaugă o cantitate crescută de ulei de in și brânză de casă la dieta umană, excluzând în același timp alimentele procesate și grăsimile animale.

Persoanele, care urmează o dietă, consumă multe porții de ulei de semințe de in, amestecat cu brânză de casă și uneori iaurt sau lapte.

Dr. Johanna Budwig, creatoarea dietei, a considerat că, consumul unei diete bogate în grăsimi polinesaturate din aceste surse specifice, ar ajuta la prevenirea răspândirii celulelor canceroase.

Pe lângă faptul că, consumă multe porții din amestecul de ulei de in și brânza de vaci, persoanele, care folosesc dieta Budwig, mănâncă în mod normal multe dintre următoarele alimente:

  • fructe;
  • legume;
  • alimente cu un conținut foarte mare de fibre;

În același timp, persoanele la dieta Budwig evită următoarele alimente:

  • cârnați, în special prelucrați;
  • zahăr;
  • unt și margarină;
  • alte uleiuri.

Dr. Budwig i-a încurajat, de asemenea, pe cei care-i urmează dieta, să petreacă mai mult timp expunându-și pielea la soare pentru a crește cantitatea de vitamina D produsă de corpul lor.

În ce scop se folosește dieta Budwig?

Dieta Budwig a fost dezvoltată ca o abordare alternativă la tratamentul cancerului. Cu toate acestea, a fost utilizată și ca o alternativă la tratarea următoarelor afecțiuni:

  • arterioscleroză;
  • atac de cord;
  • ulcere stomacale;
  • probleme de prostată;
  • artrită imunodeficientei;

Cine ar trebui să urmeze dieta dr. Budwig?

În timp ce dieta Budwig este sigură pentru majoritatea oamenilor, unii nu ar trebui să crească cantitatea de semințe de in consumate în dieta lor. Acestea sunt persoanele, care pot face mai mult rău decât bine pentru ei înșiși, fiind la o dietă Budwig.

Personele, care nu ar trebui să urmeze dieta Budwig sunt:

  • toți cu diabet;
  • femei însărcinate sau care alăptează;
  • persoane cu hiperglicemie;
  • femeile cu anumite afecțiuni hormonale;
  • oricine cu boli inflamatorii intestinale (IBD).

Oricine din afara acestor grupuri, care dorește să încerce dieta Budwig ar trebui să facă acest lucru numai după consultarea unui medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here