DIETA PENTRU ARTICULAȚII SĂNĂTOASE – CUM POATE AJUTA DIETA LA DURERI ȘI INFLAMAȚII ALE ARTICULAȚIILOR

0
1039
apetit
fot. pixabay.com

Multe persoane suferă de dureri articulare. Afecțiunile sunt din ce în ce mai frecvente la tineri. Pentru a le minimiza, trebuie să ai grijă de sănătatea ta generală, care este adesea asociată cu o schimbare a stilului de viață al pacientului. În primul rând, schimbarea stilului de viață presupune stabilirea unui nou meniu. Dieta pentru durerile articulare ar trebui să includă produse, care conțin substanțe, care construiesc oase și articulații. Vezi ce alimentație te poate ajuta la durerile articulare și inflamații.

O dietă adecvată va ajuta la combaterea inflamației și a durerilor articulare. Acesta va alina durerea și chiar o va trata. Pentru dieta pentru articulații trebuie să opteze, în principal, persoanele care se confruntă cu dureri articulare și inflamații. Produsele recomandate pentru dietă ar trebui să fie implementate profilactic în meniul tău.

Produsele lactate în dieta pentru articulații

Produsele lactate sunt o sursă valoroasă de proteine ​​și, astfel, constituie blocuri pentru cartilaj. Pentru durerile articulare, se recomandă să consumi zilnic 3-4 linguri de brânză de vacă și să bei un pahar cu lapte, chefir, iaurt. Aceste produse sunt bogate în proteine ​​sănătoase. Se află la același nivel cu proteineile aflate în carne și depășesc în mod semnificativ proteina conținută în produsele de cereale și leguminoase. Lactatele sunt, de asemenea, o sursă valoroasă de calciu, care împreună cu fosforul constituie blocul de bază pentru oase și dinți.

Cereale și leguminoase în dieta pentru articulații sănătoase

Dieta pentru articulații sănătoase trebuie să includă, de asemenea, produse din cereale și leguminoase. La dureri articulare, este recomandat să completezi meniul zilnic cu pâine integrală, orez, paste integrale, tărâțe și leguminoase. Aceste produse oferă fibre și vitamina B valoroase pentru organism. Primul îți permite să pierzi kilogramele în plus, care încarcă semnificativ articulațiile bolnave, în timp ce vitamina B ameliorează simptomele de stres, care pe termen lung pot provoca modificări adverse în producția de lichid sinovial.

Peștele în dieta pentru articulații sănătoase

În dieta pentru articulații sănătoase, merită să optezi la produse, care tratează aspirația inflamatorie. Astfel de proprietăți au peștii, în special cei de mare, de exemplu, macrou, halibut, flounder, ton, hering și sardine. Peștele pentru articulații sănătoase trebuie consumat cel puțin de două ori pe săptămână. Sunt o sursă valoroasă de acizi grași omega-3. Acești acizi îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor și stimulează producția de hormoni tisulari, care atenuează procesele inflamatorii. Peștele gras este, de asemenea, o sursă de vitamina D, care facilitează absorbția calciului, care este de asemenea antiinflamatoare.

articulații
fot. pixabay.com

Grăsimile pentru articulații sănătoase

O dietă pentru articulații sănătoase ar trebui să conțină grăsimi sub formă de uleiuri. Uleiul de in, uleiul de rapiță și uleiul de măsline au un efect benefic asupra articulațiilor. În plus, semințele de in și nuci trebuie utilizate pentru inflamație. Acestea oferă organismului acizi omega și vitamina E, care are efecte antiinflamatorii.

Legumele și fructele din dieta pentru articulații sănătoase

O dietă pentru articulații sănătoase nu poate funcționa fără legume și fructe. În ceea ce privește primele, se recomandă includerea în meniul zilnic a: morcovului, verzei, castraveților, prazului, pătrunjelului, sfeclei, țelinei. Nutriționiștii subliniază totuși că cele mai importante legume din dietă pentru articulațiile sănătoase sunt:

  • Broccoli, deoarece conține sulforafan, care blochează producția de enzime asociate cu distrugerea cartilajului articular;
  • Ceapa si usturoiul – aceste legume conțin compuși de sulf, care reduc producția acestor hormoni tisulari, care susțin inflamațiile articulare.

O dietă pentru articulații sănătoase recomandă, de asemenea, consumul de fructe, cum ar fi afine, merișoare, căpșuni proaspete și congelate, citrice, trandafiri. Sunt o sursă valoroasă de antioxidanți, care împiedică dezvoltarea proceselor degenerative și întârzie îmbătrânirea articulațiilor. Vitamina C conținută în aceste fructe este, de asemenea, necesară pentru producerea de colagen, care este blocul de bază al cartilajului și, de asemenea, îmbunătățește starea țesutului conjunctiv și este responsabilă de starea articulațiilor și de tendoane.

Ce să bei la dieta pentru articulații?

Pentru a-ți menține articulațiile sănătoase, ar trebui să găsești sucuri de fructe sănătoase și proaspete în fiecare zi. Sunt recomandate sucuri de coacăze negre, struguri și chokeberry. Conțin bioflavonoide mari, care au un efect pozitiv asupra articulațiilor. Ceaiul verde, care are efecte antiinflamatorii, are și un efect pozitiv asupra articulațiilor. Din când în când, poți bea și un pahar de vin roșu uscat.

Dieta pentru articulații sănătoase – ce trebuie să se evite?

  • Grăsimea animală împiedică absorbția proteinelor necesare pentru construirea articulațiilor, deoarece inhibă secreția de suc gastric și accesul acestuia la tractul digestiv.
  • Carnea roșie și unele uleiuri vegetale (floarea-soarelui, porumb) conțin mult acid arahidonic (omega-6). Influențează inflamația articulațiilor și, de asemenea, blochează efectele benefice ale grăsimilor din pește.
  • După consumarea unui hamburger cu o băutură de cola, cantitatea de citokine proinflamatorii crește semnificativ. Carnea roșie și zahărul stimulează în mod negativ sistemul imunitar, care este una dintre cauzele bolilor articulare.
  • Pâinea albă și produse făinoase cu așa-numitul extractul scăzut (de exemplu, făina tip 450–650) conține carbohidrați, care ușurează creșterea în greutate și astfel supraîncărcarea articulațiilor.
  • În vasele pentru prăjit, copt, sau grătar, sub influența temperaturilor ridicate, se formează compuși pro-inflamatori (de exemplu, acrilamide, amine heterociclice).
  • Chipsuri, supe din pungi și mâncare rapidă, adică alimente extrem de procesate. Conțin o mulțime de conservanți și substanțe suplimentare, care au un efect distructiv asupra articulațiilor.
  • Alcoolul, cafeaua puternică și ceaiul cresc pierderea de calciu din organism și reduc absorbția proteinelor. De asemenea, cofeina reduce absorbția calciului din mese. Deci, este mai bine să eviți consumul de cafea și ceai negru imediat după masă.
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCLAUSTROFOBIE
Articolul următorCONJUNCTIVITA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here