ERITEM

0
2035
piele
fot. pixabay.com

Numele de eritem îl asociem roșeții pe piele, care are margini clare și forme neregulate. Eritemul este, de obicei, însoțit de mâncărime și pot apărea, de asemenea, simptome suplimentare, precum slăbiciune generală, febră, greață sau vărsături. Eritemul pe piele poate să apară din mai multe motive și să ia diferite tipuri. Se raportează că cea mai frecventă cauză a eritemului este alergia la medicamente, deficiențele de vitamine și mușcăturile de insecte.

Medicina a pronunțat mai multe tipuri de eritem. Acesta este împărțit datorită cauzelor originii și cursului întregii boli. Ceea ce leagă eritemele de pe piele este culoarea roșie intensă-brună, mâncărime și creșterea temperaturii corpului la locul eritemului. Eritemul pe piele nu trebuie subestimat. Dacă îl observi, cel mai bine este să consulți un medic de familie sau un dermatolog. Trebuie amintit că unele dintre eriteme sunt primele semne ale unor boli grave, care pot duce la moarte dacă sunt lăsate netratate.

Eriteme durabile: ce trebuie să ști despre el?

Eritemul persistent apare ca urmare a unei reacții la medicamente. Roșeața apare după utilizarea intolerantă a fiecărui pacient. Eritemul persistent apare întotdeauna în aceeași zonă a corpului și poate apărea indiferent de vârstă, sex, loc de reședință sau de culoarea pielii. Apare pe piele sau mucoase (tors, mâini, picioare, organele genitale) și sunt clar demarcate de pielea sănătoasă. De obicei, leziunile sunt ovale sau rotunde, purpurii și apar la 1-2 săptămâni de la prima expunere la medicament. Apariția eritemului medicamentos este, în principal, legată de medicamente, care conțin sulfonamidă, medicamente antibacteriene, antifungice, antihistaminice și anticonvulsivante. Tratamentul eritemului persistent implică, în primul rând, întreruperea medicamentului, care este responsabil pentru apariția leziunilor pielii. Dacă acest lucru nu ajută, se aplică produse farmaceutice speciale.

Eritem infecțios: ce trebuie să ști despre el?

Eritemul infecțios, numit a cincea boală, este o infecție virală. Atacă, în principal, copiii între 2 și 12 ani primăvara. Eritemul infecțios este cauzat de parvovirus B19, care este răspândit pe calea picăturilor. Simptomele de eritem infecțios nu sunt întotdeauna resimțite. Dacă apar deja, seamănă cu simptomele gripei. În plus, există o erupție caracteristică pe obraji, care se răspândește pe brațe, picioare și, în unele cazuri, întregul corp. Erupția este însoțită de mâncărimi ale pielii. Dacă un adult dezvoltă un eritem infecțios, simptomele sunt foarte severe și apar umflături, dureri articulare, febră și oboseală. Tratamentul eritemului infecțios constă în ameliorarea simptomelor bolii.

Eritem multiform: ce trebuie să ști despre el?

Eritemul multiform, fiind numit și exudativ, poate lua o formă ușoară sau acută. O trăsătură caracteristică a acestui tip de eritem sunt inflamațiile și leziunile de edem eritematos, care apar pe piele și mucoase. Cauzele apariției eritemului multiform nu sunt cunoscute în totalitate. Se crede că poate fi rezultatul unei reacții necorespunzătoare a sistemului imunitar la unii dintre factorii externi. În cazul unei forme ușoare de eritem exudativ, tratamentul este cauzal. Pentru forme mai severe, este necesar să iei medicamente și să utilizezi produse farmaceutice locale. Trebuie amintit că cea mai severă formă de eritem multiform este necroliza epidermică, care duce foarte des la moarte.

Eritem migratoriu

epidermă
fot. pixabay.com

Eritemul care migrează, altfel cunoscut sub numele de ochi de bivol, este cel mai cunoscut de eritem cutanat. El apare ca urmare a mușcăturilor de insecte, în special căpușele. Poate fi recunoscut cu ușurință. Se remarcă printr-o mică pată a mușcăturii, care este înconjurată de un cerc luminos și o margine roșie (aceasta se extinde în fiecare zi). Diametrul eritemului migrator este de min. 5 cm. Cauza imediată a eritemului migrator este infecția cu Borrelia. Eritemul migrator este primul semn al bolii Lyme. Trebuie amintit faptul că ochiul de bivol nu apare întotdeauna atunci când se suferă de boala Lyme – se raportează, că eritemul va apărea doar la 20% dintre pacienții cu această boală.

Eritem lombard

Pelagra, sau eritemul Lombard sau boala 3D, este cauzată de lipsa vitaminei B. Mulți ani a fost o boală mortală, astăzi medicina știe cum să facă față deficiențelor de vitamine. Eritemul lombard este de obicei o consecință a alcoolismului sau a foamei permanente și, prin urmare, este diagnosticat în țările Lumii a Treia.) Printre simptomele acestei boli se numără demența, diareea și inflamația pielii, care se dezvoltă simetric, în special pe părțile protejate ale corpului, cum ar fi fața, spatele mâinilor, antebrațele, gâtul. Ca urmare a eritemului lombard, pielea devine mai groasă, mai închisă la culoare și expusă infecțiilor bacteriene. Tratamentul include administrarea de suplimente cu vitamina PP și utilizarea unei diete echilibrate corespunzător.

Eritem nodosum: ce trebuie să știi?

Simptomele eritemului nodos sunt umflături calde, roșii, situate pe partea din față a piciorului inferior. Pe lângă ele, există și febră și umflare a articulațiilor. Streptococii sunt menționați ca fiind cauza eritemului nodos. Tratamentul include administrarea de antibiotice.

Eritem brusc: ce trebuie să știi despre el?

Eritemul brusc apare, în principal, la copiii de până la 4 luni. Apare pe față și este însoțit de febră ridicată, tuse, nas curgător și dureri în gât. Eritemul brusc nu necesită tratament, dispare de la sine după câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here