FAPTE ȘI MITURI LEGATE DE BĂRBĂȚIE

0
769
piață neagră
fot. pixabay.com

Faptele și miturile despre masculinitate s-au repetat de generații ca sfaturi bune, anecdote ludice sau glume între colegi în cadrul adunărilor sociale. Din păcate, multe mituri sunt considerate fapte și faptele mituri. Să aruncăm o privire la unele fapte și mituri legate de sexualitatea masculină. Dimensiunea contează? Ejaculările frecvente sunt afectate de calitatea spermatozoizilor?

Mărimea penisului contează?

MIT. Obsesia pentru dimensiunea penisului a fost un coșmar al bărbaților de secole și poate chiar în zorii timpului. Această fixare de super-mărime a devenit și mai evidentă în aceste zile. Prin urmare, cea mai mare, pare să fie automat mai bună, mai eficientă și impresionantă.

Un penis mai mare se traduce prin experiențe sexuale mai bune pentru femei? Cercetarea științifică indică clar că nu este exact cazul. Vaginul, datorită flexibilității sale, numai după ce i-a introdus un membru, se extinde și se adaptează nevoilor actuale. Mai mult, punctele cele mai sensibile ale organului feminin sunt la până la 4 cm de la intrarea sa.

Sexul este un joc de îndemânare, în care efortul și cunoștințele contează pe modul de a satisface un partener. Femeile nu o ascund și preferă în mod constant abilitățile peste dimensiuni.

Cercetările efectuate în Statele Unite, bazate pe un interviu referitor la satisfacția pentru dimensiunea penisului unui partener, au arătat că 85% dintre femei sunt satisfăcute de dimensiunea sa.

Femeile erau mult mai mulțumite de un penis gros, nu de un penis lung.

Tulburările erectile înseamnă o scădere a masculinității?

MIT. Pregătirea de a se angaja în relații sexuale este principalul atribut al masculinității în multe culturi. În practică, este o incapacitate recurentă sau permanentă de a menține o erecție la un nivel, care garantează o viață sexuală satisfăcătoare.

Disfuncția erectilă este adesea un simptom al bolilor grave precum diabetul, scleroza multiplă și insuficiența renală. O erecție slăbită te avertizează și asupra problemelor vasculare și circulatorii. Alte motive includ stresul, oboseala și lipsa unui somn adecvat și steroizi folosiți fără a consulta un medic.

Disfuncția erectilă nu înseamnă neapărat o scădere a masculinității. În multe cazuri, schimbarea stilului de viață la un stil de viață mai sănătos și mai puțin stresant poate face multe, pentru a reduce problemele de erecție.

Dacă apare o problemă de erecție, merită să vizitezi imediat un medic pentru a diagnostica boala, pentru a reveni la formă cât mai curând posibil sau pentru a aplica un tratament adecvat pentru boli mai grave.

Bărbatul poate analiza singur strefele sale intime?

FAPT. Deși, din păcate, aceasta nu este încă o afirmație repetată adesea în rândul populației de sex masculin – da – bărbații ar trebui să se examineze și ei înșiși.

Testiculele fac parte din organele genitale masculine. Sunt într-o poșetă numită scrot, în spatele și sub penis. Acestea produc spermatozoizi și hormon masculin testosteron.

Medicii vă recomandă să îți verifici testiculele o dată pe lună, pentru a observa orice oboseală sau alte modificări ale senzației sau aspectului lor.

Testul va fi mai ușor de făcut în timpul dușului, deoarece atunci pielea scrotală devine moale.

Trebuie amintit că majoritatea cancerelor testiculare sunt detectate doar prin autoexaminarea bărbaților sau de către partenerii sexuali.

Dacă observi schimbări, denivelări sau umflături în testicul, consultă imediat un medic. Reține că nu toate denivelările sunt canceroase. Doar un medic poate face această evaluare. Autoexaminarea testiculară este o modalitate simplă, de a detecta neregulile în cel mai timpuriu stadiu de dezvoltare.

Testosteronul este responsabil pentru libido și fertilitatea bărbaților?

FAPT. Testosteronul este numit hormonul masculin, pentru că deși apare și la femei, este de aproape 20 de ori mai mult la bărbați, decât la femei.

Testosteronul afectează aspectul și dezvoltarea sexuală a unui bărbat. Stimulează producția de spermatozoizi, precum și apariția impulsul sexual masculin. De asemenea, ajută la construirea masei musculare și osoase.

În timp ce testosteronul stimulează impulsul sexual al unui bărbat, ajută, de asemenea, la realizarea și menținerea unei erecții. Testosteronul singur nu provoacă o erecție, dar stimulează receptorii din creier să producă oxid nitric. Oxidul nitric este o moleculă, care ajută la declanșarea unei serii de reacții chimice necesare unei erecții. Când nivelul de testosteron este prea scăzut, bărbații pot avea dificultăți în a avea o erecție înainte de sex sau cu o erecție spontană (de exemplu, în timpul somnului).

sex
fot. pixabay.com

Testosteronul joacă un rol în producția de spermă, care ajută la motilitatea spermatozoizilor. Bărbații cu testosteron scăzut deseori observă o scădere a volumului de spermă în timpul ejaculării.

Sexul regulat ajută la menținerea spermatozoizilor într-o formă bună

FAPT. Calitatea spermatozoizilor este influențată de ejaculările frecvente. În plus, pentru a crește calitatea spermatozoizilor, crește activitățile fizice, precum și îmbogățirea dietei cu zinc, seleniu, acid folic și vitamine E și C.

Volumul de spermă și concentrația spermatozoizilor vor crește odată cu abstinența sexuală prelungită, dar în același timp poate avea un efect negativ asupra motilității și viabilității spermei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here