Makeup permanent – cât ține și dacă se merită?

0
1750
machiaj
fot.pixabay.com

Machiajul este menit să sublinieze avantajele frumuseții și să ascundă imperfecțiunile sale, dar nu toate femeile știu să se machieze, le place sau au timp pentru machiajul de zi cu zi. Cosmetologia modernă a creat un machiaj permanent, adică cel  de durată, având în vedere criteriile acestora. Machiajul permanent este acela care presupune  scoaterea în evidență a tot ce este mai bun din frumusețea noastră, și nu unul care curge în cele mai puțin așteptate momente. Vezi care este machiajul permanent, cât durează și dacă merită.

Nevoia de a înfrumuseța și de a face corpul mai atractiv a însoțit întotdeauna omenirea. Anticii  împodobiseră și pictaseră trupul încă din vechime, perforau nasul sau obrajii și agățau diferite podoabe. Se subliniază că primul machiaj permanent a fost cel al tatuajelelor antice, realizate în principal de chinezi. În performanța lor, au folosit o metodă similară cu cea care este folosită astăzi pentru machiajul permanent.

 

Când merită să te machiezi permanent?

Machiajul permanent, cunoscut și sub denumirea de machiaj contur, este recomandat în primul rând persoanelor care suferă de imperfecțiuni de frumusețe care se simt tulburați din cauza asta și au încrederea în sine redusă și un sentiment de atractivitate scăzut. Cu ajutorul machiajului permanent, puteți îmbunătăți forma buzelor, mărindu-le, să compensați lipsa de simetrie sau să întăriți roșeața buzelor. Machiajul permanent se face și în jurul ochilor. Machiajul contur se poate face pe pleoape sau sprâncene.

Defectele de frumusețe nu sunt singura indicație pentru machiajul permanent. Apelează la el și cei cu pete de pigmentare, cicatrici și decolorații. De asemenea, persoanele cu piele predispusă la acnee optează pentru machiajul permanent.

Machiajul permanent este, de asemenea, o soluție excelentă pentru femeile care nu au timp să se machieze dimineața, nu știu cum să facă asta, fac sporturi nautice, stau mult timp în spital. Machiajul permanent funcționează și pentru persoanele care suferă de alergii și afecțiuni la ingredientele produselor cosmetice tradiționale.

 

Contraindicații pentru machiaj permanent

Machiajul permanent nu poate fi făcut la toată lumea. Contraindicații:

  • diabet decompensat
  • la consumarea de medicamente cu steroizi (mai greu de vindecat),
  • psoriazis (psoriazisul poate fi indus),
  • leziuni active ale pielii – bacteriene, virale, fungice,
  • infecții, febră de grad scăzut
  • luarea de anticoagulante,
  • albinism (iritarea pielii poate provoca noi focare),
  • sarcină,
  • boli ale retinei și corneei oculare.

 

Cum se realizează machiajul permanent?

Aplicația permanentă de machiaj se realizează în etape. În cursul lor, este utilizat un aparat cu ac și pigmenți de origine naturală. Pigmenții pentru machiaj permanent sunt selectați astfel încât să difere cât mai puțin de culoarea pielii. Machiajul permanent este sigur – acele sunt de unică folosință, în timp ce vopselele nu conțin substanțe toxice sau alergene. Procedura în sine nu este dureroasă, dar în unele cazuri se folosește cremă anestezică, precum și comprese calmante.

Prima procedură permanentă de machiaj necesită repetare după aproximativ 2 săptămâni. O repetare a procedurii este efectuată pentru corectarea și completarea imperfecțiunilor.

Tehnici de machiaj a ochilor - Ventussa
fot.pixabay.com

 

Cât durează machiajul permanent?

Efectul obținut prin machiajul permanent durează de la 3 la 5 ani – totul depinde de comportamentul individual al pielii și de factorii care acționează asupra acesteia. Cu toate acestea, trebuie amintit că pentru a menține intensitatea culorii obținute prin machiajul permanent, acest tratament trebuie repetat o dată pe an, în medie.

 

Machiaj permanent pentru buze – în ce constă?

Machiajul permanent al buzelor se bazează pe conturarea buzelor sau umplerea buzelor împreună cu umbrirea lor. În unele cazuri, este posibilă combinarea conturului cu umplerea. Datorită machiajului permanent al buzelor, acestea par mai pline și obțin efectul unei vopsiri ușoare cu ruj. Machiajul permanent al buzelor este o soluție bună pentru persoanele cu buze înguste, cu o formă neregulată. Prețul mediu al machiajului permanent pentru buze este de 600-800 PLN.

 

Machiaj permanent pentru sprâncene

Machiajul permanent al sprâncenelor permite îngroșarea lor, corectarea asimetriei, marcarea mai clară a sprâncenelor, îngroșarea, prelungirea, completarea cavităților, îmbunătățirea sau conferirea unei noi forme și culori, evidențierea lor sau orice alte corecții. Machiajul permanent al sprâncenelor este realizat în prezent prin două metode. Prima este metoda umbrei, care presupune acoperirea pielii complet cu culoare. Metoda de umbră cu machiaj permanent pentru sprâncene este folosită pentru persoanele cu sprâncene albe, rare, precum și atunci când nu există deloc. Machiajul permanent al sprâncenelor se face și prin metoda penei. Implică desenarea sprâncenelor individuale. Acest tip de machiaj permanent pentru sprâncene este utilizat pentru persoanele cu sprâncene groase, dar neregulate.

 

Machiaj permanent pentru ochi

Cosmetica modernă oferă, de asemenea, un machiaj permanent al ochilor. Ea presupune realizarea de linii pe pleoapele superioare sau uneori pe cele inferioare. Liniile sunt de obicei realizate la baza genelor, astfel încât să dea impresia densității lor. Machiajul permanent al ochilor poate fi, de asemenea, sub formă de linii mai groase care imită pe cele desenate cu eyeliner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here