Metode casnice pentru combaterea firelor albe de păr

0
1857
par
fot.pixabay.com

 

Părul alb este un semn al îmbătrânirii. Primele fire albe pot apărea foarte devreme, chiar și la douăzeci de ani. În ce moment părul nostru începe să devină alb, depinde de mulți factori. Genetica are un impact semnificativ asupra acestui aspect. Deși este imposibil de combătut, companiile de produse cosmetice propun tot mai multe produse cosmetice anti-fire albe de păr. Se presupune că remediile de acasă sunt eficiente și în lupta împotriva părului alb. Află care sunt remediile de acasă împotriva firelor albe de păr. 

Părul alb își petrece nopți nedormite odată cu proprietarul său. Dorind să ascundem firele albe într-un mod eficient, ajungem să folosim vopselele de păr. Cu toate acestea, vopsirea părului este o soluție temporară. Tratamentul trebuie repetat în mod regulat și, cel mai important, nu va reduce din albirea părului, ci poate ascunde doar șuvițele albe. Pentru a reduce și a întârzia albirea părului, merită să optați pentru alte căi.

 

Cauzele apariției firelor albe de păr

Cauzele apariției firelor albe sunt un obiect comun de cercetare al oamenilor de știință. Ei au descoperit că principala cauză a părului grizonat este acumularea de peroxid de hidrogen în foliculul de păr, adică apă cu peroxid de hidrogen. Acest lucru blochează producția de melanină, substanța responsabilă pentru culoarea părului.

Enzimele sunt tulburate și activitatea lor în foliculii de păr scade odată cu vârsta. Genele și factorii externi pot contribui și la acest aspect. Acestea provoacă scufundarea foliculilor de păr și îngrășarea firelor de păr sub influența peroxidului de hidrogen.

 

Dieta împotriva părului grizonat

Merită să începeți să luptați cu părul grizonat, schimbându-vă obiceiurile alimentare. Anumiți nutrienți sunt capabili să întârzie și să încetinească procesele de albire ale părului, precum și să le întărească. Oamenii de știință raportează că în lupta cu părul alb îi sunt benefice alimentele bogate în vitamina B12, biotină, zinc, acid folic, omega 3, cupru, calciu și PABA. Pe baza acestui lucru, kefirul ar trebui să fie unul dintre principalele ingrediente pentru dieta anti-grizonare a părului. A fost folosit de ani buni, ca și metodă pentru combaterea albirii firelor de păr. Pentru a funcționa, este necesar să-l bem sistematic. Puterea kefirului se bazează pe calciul pe care îl conține și vitaminele B. Consumat, în mod regulat, consolidează părul, previne mătreața și întârzie apariția firelor albe.

Fire albe? Iată 3 metode NATURALE de acoperire a lor. Unele se află chiar  în bucătăria ta! - Exquis
fot.pixabay.com

Un alt produs care ajută în lupta împotriva șuvițelor albe este pătrunjelul. Bogat în fier și vitamine A, B și C, previne căderea părului și încetinește procesul de îngrășare. Pătrunjelul în cantități mari, merită să fie adăugat în sosuri, supe, macaroane, cașcaval. Cel mai bine este să mănânci o treime dintr-o legătură de pătrunjel pe zi.

De asemenea, este bine să vă suplimentați dieta împotriva părului grizonat cu o băutură de drojdie. Se prepară dintr-o lingură de drojdie de casă și apă clocotită. Sarcina băuturii este să întărească părul, să întârzie albirea firelor de păr și să îmbunătățească starea lor. Băutura de drojdie poate fi înlocuită cu infuzii de coajă de buruieni și de câmp.

Alte produse recomandate sunt: ​​broccoli, dovlecel, sparanghel, sfeclă, conopidă, roșii, portocale, banane, ficat, semințe de floarea soarelui, nuci, ouă, brânză, pește și ciuperci.

 

Remediile de acasă împotriva albirii părului

Remediile de acasă împotriva grizonării părului sunt de asemenea bune pentru îngrijirea părului. Ca parte a acestuia, este recomandat să folosiți produse cosmetice pentru păr, oricând. Le puteți cumpăra în farmacii, drogherii și companii profesionale de produse cosmetice. Pe rafturile magazinelor puteți găsi șampoane, balsamuri și măști. Cele mai bune sunt produsele cosmetice care conțin omega 3 și omega 6, care au capacitatea de a pătrunde adânc în foliculii de păr. Stimulează matricile părului și permit pigmentului original să rămână mai mult timp. Cosmeticele bune pentru părul grizonat sunt cele a căror compoziție conține proteine ​​din soia și germeni de grâu și aloe.

Uleiul obișnuit este menționat, de asemenea, ca o modalitate împotriva părului cu fire albe. Uleiurile care au proprietăți de întunecare și elimină în același timp culoarea gri a părului sunt uleiurile de cuișoare și cele Amla. Aceste substanțe naturale trebuie frecate noaptea în păr și scalp, iar dimineața trebuie spălat părul și aplicat un balsam. Infuziile de salvie, nucă și ceai negru au, de asemenea, un efect de întunecare.

Un amestec de ulei de nucă de cocos și suc de lămâie poate fi inclus în îngrijirea zilnică a părului grizonat. Dă părului o nuanță naturală și inhibă procesul de albire a firelor.

În prevenirea părului grizonat, se recomandă, de asemenea, să nu abuzezi de lumina soarelui. Radiațiile UV puternice determină dispariția monocitelor. Prin urmare, înainte de a ieși în soare puternic, părul trebuie protejat cu produse cosmetice ce conțin SPF sau cu o eșarfă / pălărie.

 

Cum să previ apariția firelor albe de păr?

Pentru a vă bucura de culoarea naturală a părului dvs., merită să folosiți profilaxia și să vă protejați părul. Metodele ce combat întârzierea firelor albe de păr sunt:

  • Dieta – bogată în vitamine și minerale care susțin starea părului;
  • Suplimentare – preparatele care conțin acid folic, iod, calciu și fier ajută la întârzierea proceselor de îngrășare a părului;
  • Renunțarea la stimulenți – fumatul, consumul de droguri sau consumul de alcool duce la moarte mai rapidă a celulelor și poate provoca mai devreme albirea părului;
  • Reducerea stresului – tensiunea emoțională prelungită este una dintre principalele cauze ale albirii premature a părului; stresul provoacă supraîncărcarea corpului și elimină vitaminele din acesta; prin urmare, trebuie să găsiți o modalitate de a elibera tensiunea și de a învăța să vă odihniți, ceea ce va ajuta organismul să se regenereze;
  • Testele periodice – unele dintre afecțiuni și boli, de exemplu, diabetul sau tulburările hormonale pot contribui la albirea mai rapidă a părului;
  • Îngrijire – se recomandă să aveți grijă în mod regulat de părul dvs. și să folosiți produse cosmetice care îl revitalizează și încetinesc procesul de albire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here