MODALITĂȚI ȘI PREPARATE PENTRU ALERGIE

0
576
eritem
fot. pixabay.com

Alergia aparține grupului de boli autoimune și este rezultatul hipersensibilității tisulare și a unui răspuns defensiv excesiv al organismului la anumite substanțe neutre pentru restul pacienților. Cum să faci față alergiilor? Ce preparate trebuie luate în considerare în lupta împotriva simptomelor neplăcute de alergie?

Modalități pentru alergie – preparate atihistaminice

Consumul de medicamente ameliorează disconfortul și îți permite să duci o viață normală, dar, de asemenea, previne consecințele și complicațiile rinitei cronice, cum ar fi: blocarea nazală, sinuzită, otită, pierderea mirosului.

În tratamentul rinitei alergice, sunt utilizate cel mai frecvent substanțe, care împiedică legarea histaminei la receptorii din mucoasa nazală și conjunctivală (antagoniști ai receptorului histaminic H1) numiți anti-histamină.

Antihistaminicele și decongestionantele fără rețea (OTC) pot atenua simptomele minore ale unei reacții alergice.


Antihistaminicele previn simptome precum urticaria prin blocarea receptorilor histaminici, astfel încât organismul să nu răspundă la alergeni. Anestezicele ajută la curățarea nasului și sunt deosebit de eficiente pentru alergiile de sezon. Dar nu le lua mai mult de trei zile.

Aceste medicamente sunt disponibile sub formă de tablete, picături pentru ochi și spray-uri nazale. Multe medicamente OTC provoacă, de asemenea, somnolență, așa că evită-le înainte de a conduce sau de a lucra cu concentrații mari.

Umflarea, roșeața și mâncărimea pot fi reduse cu ajutorul compreselor de gheață și cremelor, care conțin corticosteroizi.

Cum să faci față simptomelor alergiei alimentare?

Alergiile alimentare pot include: erupții cutanate, urticarie, mâncărimi ale gurii, gât. Cu toate acestea, cel mai adesea bolnavii de alergii suferă de nasul înfundat și de nasul curgător, strănut persistent și probleme severe ale ochilor (sfâșiere, arsură), adică simptome caracteristice alergiilor prin inhalare. Bule mici, eczeme, urticarie sau roșeață a pielii, însoțesc sensibilizarea de contact.

Cea mai bună modalitate de a trata alergiile alimentare este, de obicei, evitarea alimentelor, care provoacă o reacție alergică. Dacă vii accidental cu ele în contact sau mănânci alimente la care ești alergic, medicamentele OTC pot atenua reacția.

Cu toate acestea, aceste medicamente ajută doar la ameliorarea urticariei sau a mâncărimii.

De asemenea, poți trata alergiile alimentare grave cu epinefrină.

Alergiile provocate de plante otrăvitoare și mușcăturile insectelor

Plante ce induc alergia

Conform statisticilor publicate de cercetătorii americani de la Spitalul Copiilor din Philadelphia, aproximativ 7 din 10 persoane sunt alergice la iederă, stejar otrăvitor și sumac. Substanțele lipicioase din aceste plante, numite și urushiol, cauzează adesea reacții alergice severe.

Printre simptome se numără: roșeață ușoară și mâncărime la vezicule și umflături severe. Erupțiile apar oriunde de la trei ore la câteva zile de la contact și durează de la una la trei săptămâni.

După expunerea la plante otrăvitoare, faceți următoarele:

  • Evită să atingi alte zone ale corpului, în special fața.
  • Curăță zona cu apă și săpun timp de cel puțin 10 minute.
  • Fă o baie rece.
  • Aplică calamina sau alte lichide anti-pruriginoase de trei până la patru ori pe zi pentru a calma mâncărimea.
  • Freacă locurile inflamate cu produse din fulgi de ovăz sau 1% cremă hidrocortizon.
  • Spală toate hainele și încălțămintea în apă fierbinte.

Toți acești pași se concentrează pe îndepărtarea urushiolului de pe piele. Reacțiile severe la copii pot necesita o programare la medic, pentru a prescrie steroizi orali sau creme mai puternice pentru ameliorarea simptomelor.

Contactează medicul dacă ai o temperatură ridicată și:

  • zgârierea se agravează
  • erupția se răspândește în zone sensibile, cum ar fi ochii sau buzele;
  • erupția nu se îmbunătățește;
  • erupția cutanată are supurație și cruste galbene;

În ciuda unor afirmații, nu există dovezi științifice că zgârierea unei râni deschise duce la otrăvire în fluxul sanguin. Uleiul rămas (urushiol) afectează numai zona apropiată. Evită răspândirea imediată a uleiului prin spălarea zonei deteriorate cu săpun și apă.

insecte
fot. pixabay.com

Mușcăturile insectelor

Majoritatea oamenilor răspund la mușcăturile de insecte, dar cea mai gravă reacție este o reacție alergică.

Cele mai frecvente înțepături de insecte provin de la:

  • albine;
  • viespi;
  • furnici;

Primul ajutor în tratarea reacției alergice provocate de insecte cuprinde:

  1. Îndepărtează înțepătura cu o ustensilă, cum ar fi un card de credit, folosind o mișcare de periaj. Evită să tragi sau să strângi înțepăturile. Acest lucru poate provoca pătrunderea unei cantități mai mare de venin în corp.
  2. Spală zona cu apă și săpun. Aplică un antiseptic după spălare.
  3. Aplică cremă hidrocortizon sau loțiune de calamină. Acoperă zona cu un bandaj.
  4. Dacă apare umflarea, aplică o compresă rece.
  5. Ia un antihistaminic pentru a reduce mâncărimea, umflarea și urticaria.
  6. Ia o aspirină pentru a calma durerea.

Femeile însărcinate nu ar trebui să ia medicamente fără rețetă de la medic. Copiii nu ar trebui să ia aspirină. Acest lucru se datorează riscului unei afecțiuni rare, dar fatale, numită sindromul Reye.

Cum să diminuezi simptomele alergiei? Nu te lăsa!

Merită să porți ochelari de siguranță în zilele însorite, aplicând picături pentru ochi, care vor ameliora simptomele de mâncărime și arsură (sau luminatoare pe pleoape, acționând astăzi, antiinflamatoare și antibacteriene), precum și luând medicamente anti-alergice.

Pentru probleme ale pielii, ambalajele de la o scoarță de stejar sau violet în trei culori vor ajuta, precum și – ca și în cazul arsurilor – lapte sau caș și lubrifierea locului cu mâncărime cu o cantitate mică de ulei de arbore de ceai nediluat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here