Peeling enzimatic

0
734
peeling enzimatic
fot.pixabay.com

Unul dintre tratamentele de îngrijire de bază este peelingul pielii. Acesta poate fi realizat independent cu ajutorul produselor cosmetice de casă sau a preparatelor exfoliante disponibile pe scară largă. Atât corpul, cât și fața trebuie să fie supuse peeling-ului. Există multe tipuri de peeling-uri pe piață dedicate diferitelor tipuri de piele și ten. Unul dintre peeling-uri este cel enzimatic. Iată când merită să încercați peelingul enzimatic și cum vă poate ajuta.

Peelingul enzimatic este un cosmetic a cărui sarcină este exfolierea pielii moarte. Datorită acestui fapt, pielea devine netedă și curată. Peelingul enzimatic este un cosmetic delicat, care este introdus în îngrijirea pielii sensibile, vasculare și acneice. Produsele cosmetice pot fi realizate într-un mod independent sau cumpărate la o farmacie sau drogherie. Peelingul enzimatic are efecte vizibile pentru întreg corpul și fața.

Ce este un peeling enzimatic?

Peelingul enzimatic este unul dintre produsele cosmetice concepute pentru a exfolia pielea. Acțiunea sa este diferită de peeling-urile granulare populare. Peelingul enzimatic exfoliază pielea moartă cu ajutorul enzimelor din fructe sau din plante. Sarcina lor este să dizolve celulele moarte ale pielii și să le elimine. Enzima prezentă în peeling este activată după contactul cu pielea și dizolvă creatina, care este proteina din care este formată aceasta.

enzimatic
fot.pixabay.com

Cui îi este destinat peelingul enzimatic?

Peelingul enzimatic este un cosmetic pentru toată lumea. Deoarece este ușor și delicat, poate fi folosit pentru îngrijirea pielii sensibile predispuse la iritații, mânăcrime și acnee. Nu are particule ascuțite care să atace pielea, prin urmare, nu provoacă iritații și nu răspândește modificări. Peelingul enzimatic este disponibil sub formă de mască sau pastă groasă, care se aplică pe față și se spală după timpul specificat.

Cum se folosește peelingul enzimatic?

Peelingul enzimatic se aplică pe pielea curățată și tonifiată. Cel mai bine este să aplicați un strat subțire de pastă pe față și decolteu, care să acopere în profunzime pielea, să evitați zona ochilor. Peelingul enzimatic este lăsat pe piele aproximativ 10 minute și apoi spălat cu apă caldă. Dacă pasta se usucă, trebuie să o stropiți cu apă termală. Peelingul enzimatic poate fi, de asemenea, efectuat în timpul dușului. Vaporii de apă vor facilita deblocarea porilor și vor crește eficacitatea produselor cosmetice.

 

Dacă simțiți o senzație de arsură după aplicarea peeling-ului enzimatic, înlăturați-l imediat. O astfel de reacție poate însemna alergii. Alergia la componenta peeling-ului enzimatic este o chestiune individuală.

 

Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să se spele mai repede, iar în cazuri extreme, nu trebuie să o aplice sub formă de bandă, ci doar să maseze pasta de piele timp de 2-3 minute și să se spele.

Peeling enzimatic de casă

Peeling-ul enzimatic este un cosmetic care poate fi achiziționat cu ușurință ca produs finit. Cosmeticul poate fi făcut și acasă. Datorită acestui fapt, vă veți bucura de un peeling enzimatic natural din ingrediente dovedite. Peeling-ul enzimatic de casă se prepară cu ½ lingură de sodă, 1 lingură de miere, 1/4 linguriță de suc de lămâie. Produsele trebuie amestecate bine într-un vas și apoi aplicate pe față. Pasta se spală cu apă călduță după 2-3 minute.

Alte rețete pentru peelingul enzimatic de acasă sunt:

  • Peeling de papaya– ingredientele sunt: ¼ cană pulpă de papaya sau semințe de fructe măcinate, 1 lingură de făină de ovăz, se amestecă până se obține o pastă lină și uniformă; Peeling-ul enzimatic de papaya se aplică pe față aproximativ 20 de minute, se masează ușor și apoi se spală.

 

enzimatic
fot.pixabay.com

Funcționarea și efectele peeling-ului enzimatic

Peelingul enzimatic este un cosmetic care nu irită pielea și nu provoacă iritații mecanice. Este blând, datorită acestui fapt permite o curățare blândă a pielii și îmbunătățirea acesteia. Efectul pielii netede poate fi observat după prima utilizare a peeling-ului enzimatic. Cu toate acestea, pentru a menține și aprofunda aceste efecte, exfolierea trebuie efectuată regulat, cel puțin de două ori pe săptămână. Peeling-ul enzimatic elimină pielea uscată a feței, decolorări ușoare, curăță porii și pregătește pielea pentru a absorbi nutrienții din alte produse cosmetice, de ex. Creme. În funcție de compoziție, peeling-ul enzimatic poate avea ca proprietăți hidratarea, luminozitatea sau eliminarea excesului de sebum. Acest cosmetic poate acționa, de asemenea, ca mască facială. Preparatul se aplică pe față timp de aproximativ 10-20 de minute, apoi se spală cu mișcări circulare.

Peeling-ul enzimatic este un cosmetic pe care merită să-l aveți în trusa dvs. cosmetică. Este folosit mai ales pentru față, dar companiile de produse cosmetice oferă și peeling-uri enzimatice pentru întreg corpul. Sunt delicate și ușoare, prin urmare, pot să nu se potrivească unor persoane. Cu toate acestea, ajută pielea iritată, de exemplu, de razele solare. Persoanele cu pielea sensibilă, care suferă de roșeată și acnee ar trebui să folosească în fiecare zi peeling-ul enzimatic. Prețurile peeling-ului enzimatic încep de la 10 zloți. Mărcile de renume și cu o compoziție bună pot costa peste 100 PLN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here