Pentru ca părul nostru să arate bine, nu este suficient să aveți grijă numai de îngrijirea corectă a părului, ci și a scalpului. Unul dintre tratamentele care nu pot fi uitate este exfolierea scalpului. Deși această procedură nu este populară, merită să începeți să o utilizați. Contribuie de exemplu, pentru o creștere mai rapidă a părului. Vezi cum să faci un peeling de scalp și ce vei câștiga prin acest tratament.
Când auzim despre tratamentul de peeling, de obicei ne gândim la îngrijirea corpului, a feței sau a buzelor. Cu toate acestea, pielea moartă trebuie îndepărtată și din alte părți ale corpului, de exemplu, scalpul. Peelingul scalpului nu este o procedură foarte populară, dar extrem de utilă. Vă permite să curățați scalpul de resturile de produse cosmetice de îngrijire precum șampoane, balsamuri, lacuri, spume, geluri. Peelingul trebuie făcut însă regulat. Efectele sale vor fi vizibile aproape imediat, iar diferența poate fi văzută cu ochiul liber.
Avantajele și efectele peelingului scalpului
Pe scalp există bacterii și acarieni care se hrănesc cu pielea moartă. Aceasta se acumulează pe cap, la fel ca pe orice alt fragment de corp. Peelingul capului este conceput pentru a le îndepărta. Acest lucru previne matreața si mancărimile excesive ale scalpului. Tratamentul se folosește, de asemenea în stimularea microcirculației, oxigenarea epidermei și facilitarea pătrunderii pe piele a ingredientelor active conținute în produsele cosmetice de îngrijire. Un scalp hrănit înseamnă că rădăcinile părului vor fi, de asemenea, într-o stare mai bună. Peelingul regulat al scalpului aduce următoarele beneficii :
- părul este reflectat la rădăcină,
- pielea este hrănită,
- părul devine mai moale,
- mâncărimea pielii este redusă,
- iritațiile dispar,
- scalpul este curățat de reziduuri cosmetice și impurități cotidiene,
- rădăcinele firelor primesc mai mulți nutrienți,
- părul începe să crească mai repede,
- căderea părului este redusă,
- părul este mai puternic și mai strălucitor.
Când merită să faceți un peeling scalpului?
Peelingul scalpului este un tratament la care ar trebui să fie mereu o opțiune de atins, indiferent de tipul de păr. Cel mai bine este să îl includeți în îngrijirea zilnică și să o faceți o dată pe săptămână. Este obligatoriu să aplicați un scrub scalpului atunci când observați:
- păr slab,
- pielea iritată, roșie
- mâncărime frecventă a scalpului,
- păr ce se îngrașă repede,
- creșterea lentă a părului,
- lipsa de lejeritate și volum ,
- mătreață,
- coșuri pe scalp,
- căderea părului.
Datorită peelingului, scalpul va fi curățat, mai bine hrănit și va redobândi echilibrul. Acest lucru va ajuta la eliminarea problemelor menționate mai sus.
Ce fel de peeling trebuie aplicat pe scalp?
Exfolierile pentru corp și față nu sunt potrivite pentru a scoate pielea moartă de la nivelul scalpului. Acest lucru se datorează faptului că conțin particule dificil de spălat din păr. Prin urmare, produsele cosmetice cu particule insolubile nu trebuie utilizate pentru peeling-ul scalpului. Cosmetice gata dedicate scalpului pot fi găsite în magazine. Au substanțe care ajută la efectuarea procedurii. Cel mai adesea, peeling-urile de scalp conțin sare de mare sau sare de Himalaya, zahăr de trestie, bicarbonat, argilă și miere. Peelingul poate fi adăugat la șampon sau balsam de păr care este folosit în fiecare zi.

Cum se face un peeling al scalpului?
Cosmeticul de peeling trebuie aplicat numai pe scalp, nu pe tot părul. Firele de păr pot fi umezite doar cu apă. Merită să ne amintim că unele componente ale peeling-ului scalpului usucă părul și creează așa-numitul fân. Peelingul scalpului este bun pentru a face un masaj blând cu mișcări circulare. Ar trebui să dureze câteva minute. După efectuarea peeling-ului, merită să aplicați un balsam de păr sau o mască. Acest lucru va ajuta la reducerea sensibilității și va hidrata pielea și toroanele. Nu este recomandat să efectuați exfolierea scalpului mai des decât o dată pe săptămână. Merită să ne amintim că tratamentul (sau mai degrabă unele dintre produsele cosmetice) poate întuneca sau deschide șuvițele. Peelingul scalpului nu trebuie utilizat dacă există modificări dermatologice vizibile asupra epidermei. Persoanele cu piele sensibilă trebuie să fie atente la produsele cosmetice utilizate pentru peeling, deoarece unele ingrediente au proprietăți sensibilizante și iritante.
Peeling de casă
Pentru a vă asigura că produsele cosmetice utilizate pentru a vă exfolia capul vor fi sănătoase și naturale, merită să vă faceți singur un peeling. Un peeling de scalp de casă poate fi preparat din ingrediente populare care se găsesc în majoritatea bucătăriilor.
- Peeling din cafea – îl vei face cu 3 lingurițe de cafea și șampon pentru păr; ingredientele trebuie amestecate astfel încât să se creeze o consistență a măștii; aceasta se aplică la nivelul scalpului (cu excepția părului); după întinderea peeling-ului pe scalp, masează-l bine și după aproximativ 10 minute, clătește-te cu apă caldă, apoi spală-ți părul cu șampon.
În același mod, puteți pregăti un peeling de sare, zahăr, sodiu sau argilă. Merită să ne amintim că peeling-urile de cafea pot întuneca părul, iar cele cu sare irită scalpul. Delicatele și destinate pielii sensibile sunt exfolierele cu zahăr, sodă și argilă.