POTENȚA ȘI FACTORII STRESANȚI

0
730
stres
fot. pixabay.com

Problemele de potență afectează un număr tot mai mare de bărbați. Ba mai mult, bărbații mai tineri suferă de acest tip de tulburare. Motivele acestui fenomen se văd în conducerea unui stil de viață debilitant și stresant. Acest lucru afectează negativ sănătatea și va afecta și starea sexuală. Medicii spun că stresul este una dintre cauzele principale ale disfuncției erectile și alte probleme ale potenței masculine. Află detalii legate de potență și factorii de stres.

Problemele cu potență la bărbați pot lua dimensiuni diferite. Cel mai adesea se spune despre posibilitatea de a obține o erecție și, astfel, punerea capăt actului sexual. Cu toate acestea, stresul poate fi cauzat și de ejacularea prematură sau de o lipsă completă de dorinței de sex.

De ce stresul influențează potența bărbaților?

Potența masculină este cel mai adesea asociată cu o erecția. Permite finalizarea actului sexual. Pentru ca erecția să aibă loc, în corpul bărbătesc trebuie să aibă loc multe acțiuni. Există mulți factori în spatele apariției unei erecții. Erecția apare ca urmare a umplerii corpurilor cavernoase, care comprimă vasele venoase și determină oprirea fluxului de sânge, ceea ce duce la erecția membrului. Acest proces este precedat de un impuls din sistemul nervos. Impulsul provine din plexul hipogastric inferior, apoi prin nervii pelvieni până la nervii genitali. Centrul de erecție este situat în măduva spinării. Așa cum poți vedea, sistemul nervos, și mai precis sistemul nervos parasimpatic, este extrem de important pentru potența masculină. El este responsabil, printre altele, pentru vasodilatarea penisului.

Potența și factorii de stres

Procesul de erecție descris mai sus arată că începe în sistemul nervos, care reacționează bine la stimuli, apoi îi transmite și provoacă reacții specifice, adică umplerea sângelui cu corpuri cavernoase și erecția penisului. Se indică, că pentru producerea unei erecții, sistemul nervos parasimpatic și simpatic trebuie să fie calm și relaxat. Când corpul este sub stres, tensiune crescută și emoție, sistemul nervos se concentrează nu pe plăcere, ci pe luptă și evadare. Un bărbat, care se concentrează pe probleme de serviciu sau de acasă are, de asemenea, un răspuns redus la stimuli, lipsa emoției și capacitatea de relaxare. Totul indică, că există probleme cu potența, iar realizarea erecției devine imposibilă.

Factorii de stres influențează potența

Disfuncția erectilă cauzată de stres apare, de obicei, la bărbații care au complexe, sunt nesiguri de abilitățile lor sexuale, notoriu obosiți, nedormiți, hipoxici și împovărați cu prea multe responsabilități. Boala, care este recunoscută pe scară largă ca un derivat al stresului pe termen lung, adică hipertensiunea și depresia, poate contribui, de asemenea, la tulburări de potență.

disfuncție
fot. pixabay.com

Tulburări erectile cauzate de stres – cum să le faci față?

Problemele de potență tranzitorii provocate de stres nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. De obicei, acestea trec cu eliminarea unui factor de stres, de exemplu, probleme la locul de muncă. Cu toate acestea, trebuie amintit că, dacă disfuncția erectilă devine o obișnuită, este necesar să se consulte un medic. Disfuncția erectilă și, prin urmare, satisfacția scăzută a viații sexuale afectează în mod negativ sănătatea mentală a omului și stima de sine și, de asemenea, provoacă dificultăți într-o relație. Din cauza stresului excesiv, este ușor să se cadă într-un cerc vicios – stresul provoacă tulburări de potență, în timp ce acestea intensifică nervozitatea, ceea ce intensifică problemele din dormitor. În astfel de cazuri, este important să se excludă disfuncția erectilă cauzată de alți factori decât stresul, de exemplu diabetul. Confirmarea faptului că tulburările de potență sunt cauzate de factorii de stres ar trebui să se concentreze pe eliminarea lor. Vizitele la un psiholog sau psihoterapeut, precum și la ședințe și la un sexolog sunt de multe ori de ajutor. Acești specialiști te vor sfătui despre cum să faci față stresului, să te separați de problemă și te vor învăța cum să te relaxezi și să te odihniți. De asemenea, terapia implică de multe ori învățarea cum să te relaxezi și să te calmezi. Cu toate acestea, pacientul nu ar trebui să se bazeze numai pe soluțiile propuse de specialiști, ci și pe propriile sale metode pentru ameliorarea a stresului. Merită să ne amintim că fiecare stres se confruntă într-un mod diferit – pentru unii, o activitate fizică intense, pentru alții va fi meditația, yoga sau pictura.

În cazul problemelor de erecție, merită să luăm în considerare, dacă acestea rezultă dintr-o expunere excesivă la stres, tulburări sau lipsa de somn, dependențe, muncă epuizantă sau lipsă de activitate fizică. Astfel de factori pot fi ușor eliminați și vei reveni la performanțele sexuale, fără a înghiți pastile sau alte tratamente avansate. Medicii subliniază că, cele mai multe probleme din dormitor se datorează suprasolicitării și stresului. Expunerea la stres cauzează disfuncția erectilă, ce afectează bărbații tot mai tineri. Este indicat că aceste probleme nu mai sunt domeniul bărbaților după vârsta de 50 de ani, dar apar din ce în ce mai mult chiar și la tinerii de 20 de ani. Prin urmare, domnii ar trebui să învețe să combată factorii de stres pentru a nu reduce satisfacția vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here