PRIMA VIZITĂ LA GINECOLOG- CUM SĂ NE PREGĂTIM? CUM ARATĂ PRIMA VIZITĂ?

0
1450
ginecolog
fot.piixabay.com

O vizită la ginecolog, în special prima, este un stres pentru majoritatea femeilor. Le este frică de cum va arăta testul, se tem de durere și de multe ori le este rușine de medic. Cu toate acestea, pentru a vă menține sănătatea, se recomandă să vizitați un medic ginecolog o dată la șase luni. Verificările ar trebui să aibă loc indiferent dacă ne doare ceva și ne deranjează sau nu. Minimizarea stresului înainte de control va fi ușurată dacă veți învătă niște principii de pregătire înainte de vizită. Aflați răspunsurile la întrebările de bază despre vizita unui medic ginecolog și vedeți cum să vă pregătiți corespunzător pentru un control.

 

Pregătirea pentru o vizită la ginecolog nu este complicată. Cu toate acestea, trebuie amintit că include atât părți fizice, cât și mentale. Barierele mentale sunt cele mai dificile, mai ales dacă mergeți la medic pentru prima dată.

 

Când să mergeți la primul control la ginecolog?

Prima vizită la ginecolog ar trebui să aibă loc între 17 și 18 ani. Merită să mergi, chiar dacă nu ai probleme. În cazul în care problemele cu sănătatea intimă apar mai devreme, se recomandă o vizită la medicul ginecolog și la o vârstă fragedă.

Un indiciu pentru a vizita un ginecolog este și dorința de a începe viața sexuală. Medicul dumneavoastră vă va ajuta să determinați cea mai bună metodă de contracepție, iar dacă decideți să utilizați un tratament hormonal va scrie o rețetă pentru plasturi sau anticonceptionale.

Vă rugăm să rețineți că, dacă aveți sub 18 ani, vizita trebuie făcută cu acordul (în scris) al pătinților. Ei trebuie să autorizeze examinarea și eventualul folosirea pastilelor de contracepție.

Într-o etapă ulterioară, se recomandă vizite la fiecare șase luni pentru examinare preventivă.

vizita
fot.pixabay.com

Cum să vă pregătiți pentru prima vizită la ginecolog?

Atunci când mergeți la primul control ginecologic, ar trebui să alegeți un medic de încredere, cel mai bine recomandat. Dacă medicul va fi femeie sau bărbat ar trebui să depindă de preferințele noastre. Mulți pacienți tineri, în special cei care încă nu au început să facă sex, le este rușine să se dezbrace în fața unui medic ginecolog. În acest caz, puteți vizita o femeie pentru prima vizită.

 

Înainte de prima vizită merită să vă amintiți de:

  • Când a început menstruația;
  • Când a fost ultima ta menstruație;
  • Cum este perioada ta?
  • Ați suferit vreo boală, operație sau intervenție chirurgicală;
  • Ce medicamente au fost utilizate sau sunt utilizate în ultimul timp.

Meită să precizați că aceasta este prima vizită la un cabinet ginecologic. Medicul vă va explica cu blândețe toate activitățile efectuate. Prima vizită la un ginecolog începe întotdeauna cu un istoric medical. În timpul acesteia, medicul vă întreabă despre sănătatea și activitatea dvs. sexuală. Ulterior efectuează examenul. Examinarea vaginală nu este efectuată la femeile care nu au făcut încă sex.

 

Cum să alegeți perioada în care mergeți la ginecolog?

Cel mai bun moment pentru a vizita un medic ginecolog sunt primele 10 zile de la sfârșitul menstruației. Este dovedit că atunci disconfortul în timpul examinării este mai mic. În plus, PSM nu este simțit, iar țesutul mamar nu are urme ale menstruației anterioare (acest lucru ușurează examinarea sânului). Totuși, medicii observă că pacientul poate merge la un control chiar și în timpul menstruației, deși studiul nu este posibil și dificil, printre altele un frotiu de citologie nu poate fi obținut. Merită să ne amintim că este indicată o vizită la un ginecolog în timpul menstruației atunci când, de exemplu, o spirala intrauterină este plasată sau îndepărtată.

 

Activitatea sexuală și vizita la ginecolog

Pentru ca examenul ginecologic să dea rezultate corecte, se recomandă ca, cu 2-3 zile înainte de vizită, să nu folosiți medicamente în globule și contraceptive vaginale. Una dintre regulile de pregătire pentru o vizită la ginecolog este să vă abțineți de la actul sexual timp de 2 zile înainte de examinare și să nu efectuați irigarea vaginală.

 

Cum să te pregătești de o vizită la ginecolog?

  1. Epilarea locurilor intime nu este necesară înainte de a vizita medicul ginecolog. Acest lucru se poate face doar dacă ne face să ne simțim mai bine, dar medicul nu acordă atenție acestui lucru.
  2. Înainte de vizită, ar trebui să vă păstrați igiena standard. Se recomandă să nu folosiți alte mijloace decât de obicei și să nu exagerați cu spălarea. Igiena excesivă poate ascunde infecțiile și scurgerile. Merită să amintim să nu fie folosite deodorante sau pulberi pentru igiena intimă – ascunderea mirosului poate îngreuna diagnosticarea unor infecții.
  3. Se recomandă să aveți o mișcare adecvată a intestinului înainte de vizită.
  4. Dacă vizita la ginecolog presupune examinarea cu ultrasunete prin peretele abdominal, atunci cu cel puțin o oră înainte ar trebui să se bea 1 litru de apă.
  5. Merită să aveți grijă de ținuta potrivită, este o idee bună să purtați fuste atunci când vizitați un medic ginecolog. Va facilita dezbrăcarea și te va face să te simți mai confortabil. Doamnele care se simt mai bine în pantaloni nu trebuie să renunțe la aceștia.
  6. La ginecolog nu trebuie să va dați jos toate hainele. Doar chiloții se dau jos pentru examinare. După ce chiloții sunt dați jos, așezați-vă pe scaunul ginecologic. Controlul sănilor este efectuat după ce v-ați îmbrăcat în partea de jos.
  7. Răspunsurile date ginecologului în timpul controlului ar trebui să fie sincere; ascunderea adevărului îl va face pe medic să aibă o imagine nesigură a situației și poate face un diagnostic greșit sau va prescrie medicamente necorespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here