REMEDII CASNICE PENTRU ERUPȚIILE CUTANATE LA ADULȚI

0
633
zona zoster
fot.pixabay.com

Erupțiile cutanate sunt leziuni ale pielii care apar la suprafață sub formă de coșuri provocate de mâncărime. Acestea sunt rezultatul transpirației excesive a pielii. Pot apărea în diferite regiuni, de exemplu pe față, gât sau spate. Febra poate apărea în perioadele de vreme caldă sau după efort fizic excesiv. La unii oameni, căldura înțepată este o problemă constantă și este unul dintre simptomele hiperhidrozei. De obicei, cu aceasta se confruntă copii mici, dar și adulții pot suferi de aceasta. Aflați de ce remedii casnice vă puteți folosi în lupta împotriva erupțiilor.

Erupțiile sunt modificări cutanate, care apar atunci când corpul eliberează prea multă transpirație. Apoi, evacuarea transpirației este blocată în exterior, care ia forma unor mici coșuri veziculare situate chiar sub epidermă. Erupțiile pot apărea pe tot corpul, dar cel mai adesea apar pe față, tors și gât. Erupțiile la adulți sunt adesea confundate cu erupțiile infecțioase. Dacă aveți îndoieli cu privire la schimbările pielii ca pot fi sau nu erupții, trebuie să vă adresați unui medic.

 

Cum apar erupțiile?

Cauzele apariției erupțiilor pot fi diverse. Cel mai adesea apar periodic, de exemplu în perioadele fierbinți datorită supraîncălzirii pielii și transpirației produse. De asemenea, pot apărea ca răspuns la stres excesiv, la efort fizic sau ca urmare a neglijenței de igienă. Medicii recomandă ca înainte de a începe tratamentul împotriva erupțiilor să se determine cauza apariției lor.

De asemenea, merită să ne amintim că unele persoane suferă de hiperhidroză. Nu rezultă din nicio boală. Unul dintre simptomele hiperhidrozei primare sunt erupțiile. Hiperhidroza primară este un simptom al unor boli precum boli endocrine (de exemplu, hipertiroidism), boli infecțioase cronice și cancer.

Este dovedit că erupțiile la adulți pot apărea și în caz de obezitate și în timpul menopauzei.

 

Cum să tratăm erupțiile la adulți?

Adulții pot fi tratați farmacologic sau folosind remedii casnice. Acestea din urmă sunt utilizate cel mai frecvent. Tratamentul medicamentos începe abia atunci când erupțiile iau o formă avansată.

Remediile casnice pentru adulți se bazează pe uscarea și igienizarea leziunilor pielii. În primul rând, se folosesc infuzii din plante. În plus, este important să oferiți pielii un aport constant de aer prin purtarea de haine respirabile. Trebuie amintit că atunci când remediile la domiciliu pentru adulți nu funcționează, este necesar să se înceapă tratamentul cu antibiotice.

Zona ZOSTER. Ghid COMPLET despre simptome, cauze, complicatii si tratament  - Sfatulparintilor.ro
fot.pixabay.com

 

Remedii casnice pentru erupțiile cutanate la adulți

Pentru a scăpa de transpirație este recomandată spălarea frecventă a corpului și folosirea deodorantelor. De asemenea, puteți scăpa de erupții, cu o baie cu bicarbonat de sodiu sau ceai de mușețel, frunze de aloe, infuzii de salvie, balsam de lămâie, calendula, mesteacăn, mentă și mușețel. Băile și compresele cu aceste substanțe au un efect antiseptic, de uscare și tonifiere asupra pielii. În plus, restabilesc pH-ul natural, care accelerează tratamentul și regenerarea epidermei.

Purtarea de îmbrăcăminte respirabilă care să ofere pielii tale un acces constant la aerul proaspăt este, de asemenea, recomandat ca un remediu casnic pentru adulți. De asemenea, este important să ștergeți transpirația în mod regulat din acele părți ale corpului în care au apărut leziuni ale pielii.

Compresele cu acid boric și mentol au un efect liniștitor asupra erupțiilor. Ingredientele pulpei pot fi achiziționate la farmacie fără rețetă. Prezintă un efect care minimizează mâncărimea, curăță glandele blocate, și le curăță. Erupțiile pot fi spălate cu apă rece sau pot fi utilizate chiar comprese reci.

 

Cum se previn erupțiile la adulți

Pentru a preveni erupțiile, în principal trebuie să respectăm principiile de bază ale igienei personale și să prevenim transpirația excesivă. De asemenea, este important să alegeți îmbrăcămintea potrivită pentru temperaturile exterioare. Corpul nu poate fi supraîncălzit. Cel mai bine este să vă îmbrăcați în materiale naturale, aerisite. De asemenea, puteți folosi produse care suprimă transpirația, adică deodorante pentru corp și picioare, în plus, în zilele călduroase, răciți corpul cu apă termală. Temperatura potrivită trebuie, de asemenea, menținută în interior. În cele din urmă, pentru a preveni erupțiile cutanate hidratarea corespunzătoare a corpului este foarte importantă. Se recomandă să bei zilnic minimum 2 litri de apă minerală.

La majoritatea oamenilor, erupțiile apar periodic, dar dacă ne confruntăm cu această problemă foarte des și, în ciuda utilizării prevenției, este un semn că putem suferi de hiperhidroză secundară. Aparițiile repetate ar trebui să vă determine să vă adresați unui medic. După confirmarea diagnosticului, el poate face referire la tratamente precum terapia cu laser, ionoforeză sau injecția glandelor sudoripare cu toxină botulinică, precum și la medicamente speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here