REMEDII CASNICE PENTRU TRATAREA CHEILITEI ANGULARE

0
3375
sanatate
fot.pixabay.com

Cheilita angulară este o boală comună care se manifestă ca o roșeață, arsură și crăpătură în colțurile gurii. Cel mai adesea, episoadele apar ca urmare a igienei orale inadecvate, a unei alimentații necorespunzătoare sau însoțirea altor infecții. În cele mai multe cazuri, puteți scăpa de aceasta acasă și nu este nevoie de tratament medicamentos. Merită să profități de sfaturile bunicilor, deoarece boala în sine provoacă un disconfort considerabil. Descoperă remediile casnice pentru tratarea cheilitei angulare.

 

Cheilita angulară este o boală inestetică și dureroasă. Disconfortul asociat cu cheilita angulară este resimțit în special de persoanele care au eroziune în zonele afectate, ceea ce irită mucoasele gurii. Din fericire, există o serie de remedii casnice pentru tratarea cheilitei angulare, care vă vor ajuta să le faceți față rapid și să ameliorați durerea. Trebuie amintit că baza în tratamentul împotriva cheilitei angulare stă în completarea deficienței de vitamine din organism.

 

Care sunt motivele apariției cheilitei angulare?

Cheilita angulară poate apărea din mai multe motive, așa că, înainte de a începe tratamentul, ar fi bine să aflați și motivele pentru care a apărut. Cel mai frecvent motiv pentru apariția acesteia sunt deficiențele mari de vitamine B, infecții bacteriene, administrarea de antibiotice, infecții fungice sau virale, scăderea rezistenței imune a organismului, diabet, obezitate, iritații ale mucoasei bucale și igienă orală necorespunzătoare.

 

Remedii casnice pentru tratarea cheilitei angulare: aloe

Unul dintre cele mai eficiente remedii casnice pentru tratarea cheilitei angulare este sucul de aloe. Cel mai bine este să folosiți sucul din plantele cultivate acasă. Frunza plantei trebuie ruptă și partea ei umedă aplicată pe buze. Aloe vera are proprietăți antibacteriene, care împiedică înmulțirea bacteriilor și accelerează regenerarea pielii. Puteți folosi, de asemenea, infuzii de aloe vera, care sunt formate din frunze amestecate și apă clocotită. După preparare, trebuie să fie închisă într-o sticlă întunecată și pusă deoparte. Pielea afectată se spală cu amestecul de mai multe ori pe zi.

 

 

Remedii casnice pentru tratarea cheilitei angulare: castraveți

În cazul apariției cheilitei angulare puteți recurge la folosirea unui castravete. Terapia cu castraveți este o soluție cunoscută și eficientă. Pentru a-l folosi, pur și simplu tăiați castravetele în felii și aplicați-le de mai multe ori pe zi. Castraveții vor ajuta ca pielea să se regenereze, vor alina pielea iritată, vor preveni creșterea bacteriilor și vor lupta cu boala deja în curs de dezvoltare.

 

Remedii casnice pentru tratarea cheilitei angulare: miere

Proprietățile mierii ajută, de asemenea, în tratamentul împotriva cheilitei angulare. Este considerat un remediu natural eficient, care are proprietăți antiinflamatorii și facilitează vindecarea rănilor, ulcerelor și febrei. Mierea se aplică direct pe pielea afectată. Pentru a-ți alina durerea, tot ce ai nevoie este o linguriță de miere și câteva picături de ulei de pește. Amestecul se aplică pe colțul gurii înainte de a adormi. Acest remediu casnic pentru tratarea cheilitei angulare aduce rezultate imediate.

 

 

Remedii casnice pentru tratarea cheilitei angulare: ulei de măsline

Uleiul de măsline este un remediu casnic eficient pentru tratarea cheilitei angulare. Uleiul de măsline este bogat în vitaminele A, D, E și K, calmând și regenerând epiderma. Tratamentul cu ulei de măsline implică aplicarea a câteva picături din acesta pe pielea afectată.

sanatate
fot.pixabay.com

Remedii casnice pentru tratarea cheilitei angulare: usturoi

În lupta împotriva cheilitei angulare merită să recurgeți la usturoi. Rolul său în tratamentul împotriva cheilitei angulare este foarte mare. Proprietățile usturoiului sunt antifungice, antibacteriene și antivirale, datorită cărora vă permite să scăpați eficient de modificările pielii. Usturoiul trebuie aplicat pe piele. Învelișul sub formă de ,,mujdei’’ se ține aproximativ 20 de minute. Usturoiul în tratamentul împotriva cheilitei angulare poate fi utilizat atât extern cât și intern, adăugându-l în alimente. Cu toate acestea, nu uitați să nu efectuați o terapie prea intensă, deoarece usturoiul în cantități mari poate irita stomacul.

 

Cum să scăpați de cheilita angulară?

Există multe modalități de a combate cheilita angulară, majoritatea sunt naturale și pot fi utilizate indiferent de starea dumneavoastră de sănătate. Ca remedii naturale pentru tratarea cheilitei angulare enumerăm următoarele:

  • Mentă – pentru tratarea cheilitei angulare, se recomandă utilizarea compreselor din sucul acestei plante, care are proprietăți hidratante, calmante și regeneratoare;
  • Untul – pe cheilita angulară poate fi aplicat unt obișnuit, care conține uleiuri și, în plus, conține vitaminele A, D și E, responsabile de regenerarea membranei mucoase și epidermei și de atenuarea inflamației pielii;
  • Ulei din semințe de struguri – funcționează ca și untul, hrănind pielea; uleiul de semințe de struguri conține și vitamine B de grăsime, importante în prevenirea cheilitei angulare; uleiul trebuie aplicat pe pielea afectată;
  • Ulei de lavandă si ceai de arbore de ceai – se aplică direct pe pielea afectată; acestea vă permit să eliminați cheilita angulară și să preveniți creșterea bacteriilor; aceste uleiuri au efecte antiinflamatoare și analgezice;
  • Apă și oțet – compresele cu apă rece și oțet preparate în porțiuni 1:1 se aplică pe pielea iritată; pentru tratamentul împotriva cheilitei angulare trebuie utilizat zilnic timp de 30 de minute;
  • Dieta – dieta este foarte importantă în tratamentul împotriva cheilitei angulare; se recomandă să includeți permanent în meniu produse bogate în vitamine B, de exemplu lapte, produse lactate, drojdie, carne, fasole, mazăre, ficat, pește, cereale integrale și avocado; vitamina C este importantă și pentru a sprijini sistemul imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here