Remedii casnice pentru tuse și flegmă pulmonară!

0
1637
Remedii casnice
fot.pixabay.com

Flegma este o secreție care apare în timpul răcelilor și a sinuzitei. Un simptom caracteristic al acesteia este senzația de înțepenire pe partea din spate a gâtului. Flegma persistentă provoacă o forfotă în gât. Pentru a scăpa de senzația neplăcută, este recomandat să clătiți nasul și sinusurile și să folosiți medicamente care diluează secrețiile groase. Iată modalități naturale pentru eliminarea flegmei.

Flegma cauzează bolnavului un disconfort considerabil și nevoia de tuse constantă. Aceasta apare ca urmare a unor boli precum sinuzită, pneumonie și bronșită. Flegma apare și la fumători. Se spune că aceasta reprezintă unul dintre mecanismele de apărare ale organismului. Este destinat protejării împotriva bacteriilor și virusurilor.

Ce este flegma?

Flegma, cunoscută și sub denumirea de spută, reprezintă mucus, resturi alimentare, lichide, celule epidermice exfoliate, puroi, sânge și microorganisme patogene. Aspectul său este considerat a fi una dintre primele reacții defensive ale organismului. Flegma este produsă de mucoasă și scopul său este de a neutraliza bacteriile, virusurile și alte microorganisme. Flegma poate adopta diferite culori și mirosuri. Puteți diagnostica starea bolii după aspectul acesteia.

Remedii casnice
fot.pixabay.com

Cauzele flegmei

Flegma poate apărea din mai multe motive. Deseori apare împreună cu alergii, astm sau polinoză. Flegma în exces apare și în cazul răcelilor și sinuzitei. În acest caz, flegma are o culoare gălbuie sau verzuie. Sputa este, de asemenea, un simptom al bolilor psihosomatice, adică ale celor condiționate psihologic. Alte cauze ale flegmei sunt:

  • Curbura septului nazal;
  • Abcesul pulmonar (flegmă galben-brună);
  • Tuberculoză, pneumonie, bronșiectază (flegmă roșie care conține cantități mici de sânge);
  • Cancer;
  • boli respiratorii;
  • Bronșită (flegmă verde);
  • Boala pulmonară obstructivă cronică.

Flegma nu este întotdeauna asociată cu boala. Dă bătăi de cap, printre altele, persoanelor cu dependență de tutun și cele care stau în camere sau locuri cu poluate.

Simptome care însoțesc flegma

Flegma este însoțită de un disconfort constant. Secreția excesivă este iritantă pentru gât și provoacă o tuse umedă, care provoacă o tuse superficială. Aceasta tuse provine din tractul respirator inferior. Pe lângă tuse, cantități mari de flegmă provoacă greață, chiar vărsături, miros neplăcut din gură, iritații și gâdilături în gât, răgușeală, schimbare de voce, respirație șuierătoare, senzația unui gât blocat.

Modalități naturale de a scăpa de flegmă

Dacă doriți să scăpați de flegmă, aveți grijă de toaleta dvs. și curățarea minuțioasă a sinusurilor. Este necesar să vă suflați nasul regulat sau să îl curățați cu un aspirator nazal. Toaleta nazală trebuie făcută cu apă sărată și apă de mare. Aceste preparate vă permit să lichefiați secreția și să scăpați de ea. Când secreția este neglijată pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să apelați la medicamente cu steroizi pentru nas. 

Nasul și sinusurile pot fi curățate și cu kituri special concepute, care includ o sticlă și pulbere pentru a crea o soluție. Soluția este introdusă direct în nas, permițând scurgerea secretată.

Pentru flegma reziduală se recomandă inhalarea cu sare și mucolitice. Sarcina lor este să lichefieze secrețiile și să faciliteze tusea. Inhalarea este bine să se combine cu hidratarea corpului din interior. În acest scop, trebuie să consumăm apă minerală necarbogazificată și ceaiuri de plante, de exemplu, din maghiran, cimbru, eucalipt și salvie. Un tratament adecvat vă va ajuta în combaterea flegmei, din care veți elimina produsele lactate, carnea roșie, grăsimile animale, cartofii, porumbul, platanul, varza, nucile și alimentele procesate. Se recomandă ceaiul cu miere, sirop de zmeură și sirop de ceapă.

Ca remedii casnice pentru flegmă, se recomandă, de asemenea , florile de salvie sau semințe de in. De asemenea, este bine să renunțați la fumat durata tratamentului. Alte recomandări ar fi asigurarea condițiilor optime în camerele în care vă petreceți timpul. Este indicat să le aerisiți.

Medicamente pentru flegmă

În farmacii puteți găsi multe medicamente pentru flegmă. Cele mai multe dintre ele sunt disponibile fără rețetă. De obicei, aceste preparate atenuează secrețiile, care au rolul de a elimina surplusul. În medicamentele pentru flegmă găsim substanțe, cum ar fi rădăcină de ciuboțica-cucului, măcriș sau liliac. Aceste preparate funcționează eficient. În cazul în care remediile casnice pentru flegmă nu vă ajută să scăpați de aceasta, atunci trebuie să vizitați un medic. Este recomandat și în cazul în care aveți senzația de sufocare. Pentru a obține diagnosticele, acestea includ o întâlnire cu un specialist ORL, examinarea sinusurilor imagistice, cultura secreției nazale și testele de alergie. Tratamentul depinde de cauza flegmei. Tratamentul poate fi efectuat cu produse farmaceutice sau proceduri simple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here