Șampon de casă – avantaje și contraindicații

0
735
frumusete
fot.pixabay.com

Deși pe rafturi există o mulțime de produse cosmetice pentru îngrijirea părului, inclusiv șampoane, nu întotdeauna dorim să le folosim. Totul pentru că șampoanele din farmacii sunt adesea umplute cu chimice care nu rămân indiferente pentru sănătate. Pentru a evita adăugarea substanțelor nocive în păr și scalp, puteți opta pentru folosirea șampoanelor naturale. Acestea se pot face acasă. Descoperă rețete pentru șampoane de casă și verifică beneficiile acestora.

Pentru mulți dintre noi, spălarea capului se face în fiecare zi. Pentru îngrijirea corectă a părului și a scalpului folosim diverse șampoane, balsamuri și măști. Acestea pot fi achiziționate cu ușurință în farmacii sau drogherii. Cu toate acestea, majoritatea conțin substanțe nocive pentru sănătate. Compușii chimici periculoși se găsesc în principal în preparatele cu preț mic. Cu toate acestea, trebuie menționat că compușii nocivi sunt folosiți în produsele cosmetice de marcă și scumpe. Ingredientele unor șampoane pot provoca diverse boli ale scalpului și pot reduce starea părului.

 

Ce șampoane pentru păr să evitați?

O multitudine de produse pentru îngrijirea părului nu facilitează alegerea. În farmacii și droherii găsim șampoane pentru diferite tipuri de păr și care au proprietăți diferite. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la un produs dat, merită să verificați nu numai prețul și proprietățile, dar și compoziția acestuia. Atunci când alegeți produse cosmetice naturale, ar trebui să evitați șampoane, care includ:

 

  • Propilenglicol, este obținut din ulei brut și afectează negativ pielea și sistemul imunitar al organismului;
  • Lauril sulfat de sodiu este un detergent agresiv care este utilizat în chimia industrială și casnică;
  • SLES, aceste substanțe provoacă iritații ale ochilor și pielii; este indicat faptul că SLES poate provoca cancer și poate afecta negativ fertilitatea; în mod similar cu SLES, funcționează substanțele SLS-ului, care sunt, de asemenea, utilizate în producția de șampoane pentru păr; utilizarea lor regulată determină uscarea scalpului, secreția de sebum și mâncărime;
  • Agenți de spumare, cum ar fi DEA, MEA și TEA; se pare că acestea pot fi cancerigene și toxice pentru sistemul imunitar, provoacă alergii și mâncărime.

 

Șampon ecologic și natural pentru păr

Pentru a evita contactul cu substanțele nocive conținute în șampoanele pentru păr, merită să le alegeți pe cele cu o compoziție naturală sau să le creați singuri. Făcându-l singur acasă, puteți fi sigur că cosmeticele sunt 100% naturale. Șampoanele de păr de casă sunt sigure de utilizat și sănătoase. Avantajul lor este și prețul. Sunt fabricate din produse ușor disponibile la un preț mic. Șamponul de casă, la fel ca cel al magazinului, poate fi selectat pentru tipul de păr și problemele pe care le prezintă.

Sampon facut in casa cu bicarbonat | DivaHair.ro
fot.pixabay.com

Șampon de păr de casă pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu

Cea mai populară rețetă pentru șamponul de păr de casă este cea pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu. Este folosit de secole. Aceste substanțe vă permit să curățați scalpul și părul în doar câteva minute. La șampon se pot adăuga uleiuri esențiale. Acestea sunt selectate în funcție de efectul pe care doriți să îl atingeți. Cum se prepară un șampon de păr de casă din oțet și bicarbonat?

Se dizolvă 1 lingură de bicarbonat în 1 cană de apă caldă. Turnați amestecul într-o sticlă de plastic. Puteți crește cantitatea de bicarbonat dacă aveți o problemă cu părul gras. Apoi, într-un pahar, amestecați un pahar de oțet de cidru de mere cu un pahar de apă și turnați într-o a doua sticlă. Astfel poți crea un șampon și balsam universal pentru părul tău. Puteți adăuga amestecurilor uleiuri esențiale din:

 

  • Arbore de ceai, dacă vrei să scapi de mătreață;
  • Din rozmarin, dacă vrei să întărești rădăcinile părului și să scapi de problema căderii părului;
  • Din levandă dacă dorești să te relaxezi și să detașezi scalpul.

Șamponul de casă aplicăm pe scalpul și părul umed. Masăm ușor preparatul în părul umed, apoi clătim cu apă caldă. Nu uitați că părul dvs. trebuie să se obișnuiască cu amestecul natural, poate dura câteva zile. În acest timp, veți observa că șuvițele vor fi mai grase sau vor avea tendința de a face mătreață. După câteva luni de utilizare regulată a șamponului și balsamului de casă, starea părului se va îmbunătăți, va fi sănătoasă și plină de strălucire.

 

Șampon de casă pentru creșterea părului și multe altele

Acasă, puteți prepara diverse șampoane, de exemplu pentru creșterea părului sau pentru părul gras. Ce acțiune va avea șamponul depinde de ingredientele folosite. Câteva exemple de rețete sunt:

  • Șampon de casă pentru creșterea părului – compoziția sa este de 500 ml apă distilată și 50 g frunze crude de urzică; frunzele trebuie turnate cu apă clocotită și fierte timp de 30 de minute; decoctul este așezat într-o sticlă și pus deoparte într-un loc întunecat, sub capac, timp de 24 de ore; după acest timp, se separă lichidul de frunze; șamponul este gata de utilizare;
  • Șampon de casă pentru păr gras – este preparat dintr-o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, ¼ cană de rozmarin uscat și 1 ½ cană de apă; rozmarinul se aruncă în apă clocotită și se fierbe 10 minute; când decoctul atinge temperatura camerei, se adaugă bicarbonatul; șamponul de casă poate fi folosit imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here