SĂPUNUL NATURAL- CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE ACESTA?

0
851
sapunuri naturale
fot.pixabay.com

Săpunul este un produs cosmetic prezent în fiecare casă. Este cunoscut și folosit de secole. Sarcina lui este nu numai să spele pielea, ci și să o îngrijească. Din păcate, de-a lungul anilor, săpunul natural a fost înlocuit cu unul artificial. Astăzi, în farmacii, magazine și supermarketuri vom găsi în primul rând săpunuri sintetice, pline de conservanți, coloranți și substanțe chimice. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu puteți cumpăra astăzi săpun natural. Este încă disponibil, trebuie doar să știi să-l recunoști. Vezi ce trebuie să știi despre săpunul natural.

 

Săpunul este un produs cosmetic disponibil pe scară largă. Îl vom găsi în magazine, supermarketuri și farmacii. Acestea oferă diferite tipuri de săpunuri, dar țineți cont de faptul că acestea au prea puține legături cu săpunurile naturale. Săpunul tradițional reprezintă grăsimea vegetală sau animală, hidroxidul de sodiu și apă, iar cele din magazin sunt sintetice, care conțin aproximativ 10% săpun natural. Restul ingredientelor lor sunt detergenți sintetici, acizi grași saturați, parfumuri, coloranți și conservanți. Această combinație face ca săpunurile să păstreze spumă dar, în același timp, sunt iritante, schimbă pH-ul pielii și provoacă mâncărimi excesive. Drept urmare, trebuie să folosim numeroase produse de hidratare.

 

Elementele săpunului natural

Săpunul natural este lipsit de substanțe care provoacă iritații si alergii. Ingredientele sale sunt concepute nu numai pentru a îndepărta murdăria, ci și pentru a îngriji pielea. Deci, în săpunul natural, veți găsi:

  • Ulei de dafin – săpunurile naturale conțin în principal grăsimi vegetale, deși unele pot fi obținute din grăsimi animale; uleiul de dafin este unul dintre ingredientele regăsite frecvent în săpunul natural; are proprietăți de reînnoire a stratului protector hidrolipid al pielii;
  • Ulei de măsline – este responsabil pentru protejarea pielii împotriva pierderilor de apă și o înmoaie;
  • Unt de shea – are proprietăți anti-rid și antiinflamatoare.

 

Cum să recunoaștem săpunul natural?

În ciuda disponibilității ridicate și a ofertelor diverse, cumpărarea săpunului natural nu este atât de simplă. În primul rând, amintiți-vă că săpunurile reale sunt mult mai scumpe decât cele sintetice.

Un alt lucru care vă va ajuta să recunoașteți săpunul natural este lista ingredientelor – cu cât este mai lungă, cu atât este mai probabil să fie doar un înlocuitor de săpun. Săpunul natural trebuie să aibă 4-5 ingrediente și, eventual, aditivi sub formă de parfum / uleiuri esențiale și coloranți naturali.

 

Săpunul natural gri

Săpunurile naturale sunt disponibile în mai multe variante. Cel mai popular este săpunul gri, adică cel cu potasiu. Este un amestec de săruri de potasiu, glicerină, acid citric și clorură de sodiu. Compoziția sa nu conține culori și parfumuri artificiale. Săpunul gri nu are niciun miros. Este recomandat pentru îngrijirea pielii predispuse la alergii și acnee, deoarece practic nu provoacă alergii. Săpunul gri natural spală și curăță foarte bine pielea. Are proprietăți antibacteriene. Poate fi folosit și pentru spălarea părului și spălarea hainelor.

sapunuri
fot.pixabay.com

Săpun natural castilian

O altă variantă a săpunului natural este cel spaniol. Provine din regiunea Castilia din Spania. Inițial a fost obținut din ulei de măsline local, astăzi săpunul castilian este considerat ca fiind orice produs pe bază de uleiuri vegetale naturale. Săpunul castilian este extrem de delicat. Are proprietăți de curățare și hidratare. Persoanele alergice și copiii mici pot recurge la acest tip de săpun natural.

 

Săpunul natural Marsilia

Săpunul Marsilia are la bază uleiurile vegetale și potasiu. Era compus din ulei de măsline, dar astăzi este înlocuit cu uleiul de palmier. Săpunul din Marsilia s-a făcut cunoscut în secolul al XVI-lea. Se caracterizează printr-un conținut ridicat de uleiuri vegetale, un parfum de lavandă și o culoare purpurie. Nu conține culori și parfumuri artificiale. Acest săpun natural este potrivit pentru toate tipurile de piele. Îngrijește perfect și curăță. Săpunul din Marsilia funcționează ca un produs de igienă intimă iar fulgii săi pot fi folosiți pentru spălare.

 

Săpunul natural cu sulf

Săpunul cu sulf conține aproximativ 5% compuși de sulf pur. În practică, aceasta înseamnă că are proprietăți de uscare și pătrunde în stratul protector al epidermei, ceea ce duce la inhibarea producției de sebum. În săpunul tradițional cu sulf, pe lângă compușii cu sulf, veți găsi și ulei de măsline, vitamine B, C și E și fier. Acest tip de săpun natural este excelent pentru curățarea pielii. Cu toate acestea, nu uitați să nu-l utilizați prea mult, deoarece poate usca pielea și o face mai sensibilă. Săpunul cu sulf este recomandat ca un produs cosmetic complementar în tratamentul pielii uleioase și acneice și ca șampon pentru scalp cu mătreață și seboree.

 

Săpunul natural cu nămol

Săpunul cu nămol produs din uleiuri agricole conține aditiv de noroi. Dă pielii o reacție ușor acidă, datorită căreia își poate recăpăta pH-ul natural. Săpunul cu nămol ajută, de asemenea, la reconstruirea stratului de apă-lipide, stimulează sinteza de colagen, stimulează metabolismul și procesul de energie celulară. Săpunul cu nămol este recomandat pentru pielea uscată și crăpată.

 

Săpunul natural Aleppo

Săpunul Aleppo provine din Siria, unde este făcut manual de peste 2.000 de ani. Compoziția sa de bază este uleiul de laur, uleiul de măsline și un agent de spumare. Poate fi folosit ca spumă de bărbierit, mască de curățare, șampon pentru păr, săpun pentru față și detergent. Săpunul Aleppo este destinat tuturor tipurilor de piele, poate fi folosit și de copii. Proprietățile sale vă permit să curățați porii, să scăpați de punctele negre, coșuri, să reduceți seboreea și să redați strălucirea pielii. Săpunul este alcalin, așa că după folosire este recomandată utilizarea unui toner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here