TUSE ALERGICĂ – CUM SĂ-I FACEM FAȚĂ?

0
1051
alergie
fot. pixabay.com

Tusea alergică este reacția organismului la contactul cu o substanță străină. Acesta ajunge în corp prin inhalare. Contrar aparențelor, o tuse alergică este o manifestare bună, deoarece arată că sistemul imunitar funcționează corect. Cu toate acestea, când tusea durează prea mult, devine un simptom tulburător, care împiedică semnificativ funcționarea normală. Vezi cum arată o tuse alergică, ce poate provoca și cum să o vindeci.

Tusea alergică apare după ce organismul intră în contact cu alergenul. Organismul alergiei reacționează la el într-un mod excesiv și inadecvat la gradul de pericol. Prin urmare, persoanele care suferă de alergii pot avea o serie de reacții adverse la polen, blană de animale sau alte substanțe. O reacție alergică este un nas curgător sau tuse.

Cauzele tusei alergice

Tusea alergică este considerată un reflex natural. Se presupune că protejează organismul împotriva pătrunderii unui alergen în el. Cauzele tusei alergice includ:

  • expunerea la polen, acarieni, spori de mucegai, păr de animale și alți alergeni care intră în organism prin inhalare;
  • consumul anumitor alimente, de exemplu fructe de mare, ouă și lapte;
  • sinuzita – un flux constant de mucus în gât provoacă iritații, care provoacă tuse;
  • astmul alergic – inflamația, care restricționează respirația, provoacă un sunet puternic, numit respirație șuierătoare.

Simptomele tusei alergice

Tusea alergică este cea uscată, obositoare și sufocantă. Se întâmplă că suntem însoțiți de expectorarea mucusului incolor. Tusea alergică crește odată cu modificările de temperatură. Poate fi recunoscut și prin faptul că este însoțit de: uscăciune și zgârieturi în gât, strănut, mâncărimi și ochi înlăcrimați, congestie nazală în nas și gât. Se poate întâmpla ca alergia, pe lângă tuse, să provoace și urticarie și erupții cutanate.

Cum să tratezi tusea alergică?

Cel mai simplu mod de a elimina o tuse alergică din viața ta este de a evita alergenul. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil, uneori alergenul nu poate fi eliminat și evitat 100%. În această situație, merită să optezi pentru antihistaminice sau produse farmaceutice, care conțin diclorhidrat de cetirizină. De asemenea, este recomandat să bei multe lichide – aproximativ 3 litri pe zi, clătirea nasului cu o soluție de sare și folosirea unui spray oral hidratant. Hidratarea și răcorirea aerului sunt indicate ca un remedii casnice pentru tuse alergică. Inhalațiile, care îmbunătățesc hidratarea mucoaselor, sunt, de asemenea, utile în ameliorarea simptomelor tusei. Pentru tuse alergică, inhalațiile de sare de mare, rozmarin, mușețel, eucalipt, lemn de santal și ceai, geraniu, lavandă și pin. Să nu uităm că ar trebui să existe o ordine în casa bolnavilor de alergie. Îndepărtarea perdelelor, a covoarelor și a altor obiecte de colectare a prafului din camere poate reduce simptomele alergiilor, inclusiv tuse. Persoanele alergice trebuie să poarte, de asemenea, o mască de față la curățare, ceea ce va reduce inhalarea de praf.

Tuse alergică – ce înseamnă?

antihistaminice
fot. pixabay.com

Tusea alergică se poate manifesta nu numai atunci când este în contact cu un alergen, ci și noaptea. Când este persistent și tulbură somnul, este un simptom tipic al astmului bronșic, care este cunoscut și sub numele de sindromul Corrao. Este o boală inflamatorie cronică a tractului respirator. Originea bolii este neclară, dar se sugerează, că bronhiile sunt hipersensibile la diverși factori. Tusea alergică cu sindromul Corrado este neproductivă și recurentă. Pentru a confirma apariția acestei boli, este necesar să se efectueze teste, printre altele, test de spirometrie și pentru prezența eozinofilelor în spută.

Cum să diferențiem tusea alergică de răceală?

Tusea alergică este adesea confundată cu cea, care însoțește o răceală sezonieră. Pentru a le distinge unul de celălalt, merită să cunoaștem și să ne amintim caracteristicile acestor două tipuri de tuse.
Tusea la o raceala durează, de obicei, cateva zile și apare în perioadele de morbiditate crescuta și în contact cu alți pacienți. Acest simptom de frig este însoțit de un nas galben, curgător și creșterea temperaturii corpului. Tusea alergică poate apărea pe tot parcursul anului, iar ceea ce este important, apare doar atunci când este în contact cu un alergen. Tusea alergică nu va trece după câteva zile – dacă nu utilizezi nici un produs farmaceutic și intrii în contact anorganic cu alergenul, te poate însoți tot timpul. Adesea, tusea apare alături de alte simptome de alergie, cum ar fi nasul curgător incolor (mai degrabă decât galben), mâncărimi și ochi înlăcrimați. Persoanele, care dezvoltă aceste simptome și care nu suferă de alergie, ar trebui să vadă un medic și să facă teste de alergie. Acestea vor ajuta la determinarea la care alergen va reacționa organismul cu o tuse alergică.

Tusea alergică nu este o boală gravă, cu toate acestea, pe termen lung, poate provoca disconfort și poate împiedica semnificativ funcționarea normală. Deci, atunci când apare, merită să iei măsuri pentru a reduce sau a elimina complet acest simptom allergic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here