Uleiul de eucalipt – merită să-l folosești?

0
21
frumusete
fot.pixabay.com

Unul dintre cele mai cunoscute și populare uleiuri esențiale este cel de eucalipt. Este renumit pentru proprietățile sale de promovare a sănătății. Uleiul de eucalipt este folosit în aromaterapie, medicamente și produse cosmetice. Are un efect pozitiv asupra frumuseții și vă permite, să tratați multe boli. Este utilizat atât în ​​terapi, cât și în timpul convalescenței. Uleiul de eucalipt este, de asemenea, o substanță care are un efect pozitiv asupra dispoziției și încarcă rezervele de energie. Vezi dacă și când merită să folosești uleiul de eucalipt.

Uleiul de eucalipt este obținut dintr-un copac tropical – eucalipt. Proprietățile sale medicinale sunt cunoscute de secole. Eucaliptul a fost folosit deja de către aborigeni. El i-a ajutat să combată inflamația și febra corpului. Astăzi, uleiul de eucalipt este utilizat pe scară largă atât în ​​medicină, cât și în produse cosmetice. Este un produs ușor accesibil și ieftin.

 

Compoziția uleiului de eucalipt

Ingredientul de bază al uleiului de eucalipt este eucaliptolul (cineol). Este un compus chimic din grupul terpenilor. Funcționează ca un antibacterian și facilitează, de asemenea, expectorația. Uleiul de eucalipt conține și sesquiterpene, are efecte antiinflamatorii. Această compoziție înseamnă că uleiul de eucalipt poate fi utilizat pentru a combate infecțiile și inflamațiile. Acest lucru înseamnă că are un efect de curățare, dezinfectare, protejare, este antispasmodic și, de asemenea, ajută la secreția secrețiilor. Diluat poate fi aplicat la răni, tăieturi și iritații – va scurta perioada de vindecare, va calma și ușura durerea. Compoziția uleiului de eucalipt protejează, de asemenea, împotriva dezvoltării infecțiilor bacteriene, viruși și fungice.

 

Utilizarea uleiului de eucalipt

Medicina utilizează uleiul de eucalipt în principal pentru tratamentul bolilor tractului respirator superior. Funcționează excelent în tratamentul nasului curgător, sinuzită, tuse, dureri în gât. În astfel de condiții, de obicei se recomandă inhalații cu ulei de eucalipt (câteva picături din acesta se adaugă în apă clocotită). Inhalațiile sunt concepute pentru a facilita respirația, a preveni bacteriile și funcționează ca antimflamator, pentru a facilita înghițirea și pentru a reduce durerea. Inhalarea cu ulei de eucalipt este o modalitate excelentă de a face față cu răcelile la copii.

O altă utilizare a uleiului de eucalipt în medicină este de a ajuta la ameliorarea simptomelor astmului și bronșitei, tratarea ulcerelor, arsurilor și rănilor. Uleiul poate fi găsit și în produse și preparate dentare, agenți pentru țânțari, purici și alte insecte, precum și uleiuri de masaj.

 

Uleiul de eucalipt pentru tratarea sinusurilor

Una dintre principalele utilizări ale uleiului de eucalipt este tratamentul sinuzitei cronice. Utilizarea sa regulată este menită să atenueze starea mucoasei congestionate și încordate și să prevină dezvoltarea bacteriilor și virușilor. Uleiul de eucalipt pentru sinusuri este utilizat sub formă de inhalare tradițională, precum și sub formă de clătiri. Pentru majoritatea pacienților, aceste proceduri aduc o ușurare semnificativă într-un timp foarte scurt.

9 efecte benefice ale uleiului esențial de eucalipt pe care trebuie să le  știi - SOiL Romania
fot.pixabya.com

Uleiul de eucalipt în produse cosmetice

Așa precum medicinei, și cosmeticei îi place uleiul de eucalipt. O folosește pentru a trata afecțiunile pielii, în principal acneea și psoriazisul. Uleiul curăță perfect suprafața epidermei și minimizează dezvoltarea inflamațiilor și infecțiilor. Uleiul de eucalipt poate fi găsit în multe produse cosmetice. Au proprietăți regenerative, adaugă prospețime și aduc ușurare. Cosmeticele cu ulei de eucalipt miros frumos, motiv pentru care suntem fericiți să le avem.

 

Uleiul de eucalipt în aromaterapie

Aroma frumoasă a uleiului de eucalipt îi permite să fie utilizată în aromaterapie. Parfumul său îmbunătățește starea de spirit, adaugă energie, stimulează, elimină senzația de apăsare, reduce stresul și minimizează durerile de cap. Uleiul de eucalipt în aromaterapie este utilizat nu numai la persoanele sănătoase, ci și la cele care suferă de depresie. Merită să știți că aromaterapia cu ajutorul uleiului de eucalipt duce la extinderea vaselor de sânge, ceea ce face ca mai mult oxigen să ajungă în organism. Acest lucru are un impact direct asupra îmbunătățirii concentrării, capacității intelectuale și memoriei.

 

Cum se folosește uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt poate fi utilizat într-o varietate de moduri. Cel mai adesea este folosit în forma sa pură. Câteva picături de ulei sunt suficiente pentru a putea fi amestecat cu apă și a fi creată o infuzie pentru inhalare și clătirea gurii și gâtului. Uleiul de eucalipt în combinație cu uleiul de măsline este un amestec care poate fi utilizat pentru masaje relaxante. Uleiul de eucalipt poate fi folosit și în duș, cremă de față sau loțiune corporală. Uleiul poate fi amestecat cu alte uleiuri pentru a crea amestecuri aromate. Este demn de remarcat faptul că uleiul de eucalipt poate fi folosit atât de copii, cât și de femei însărcinate. Produse cu astfel de ulei se caută în farmacii, magazine naturiste sau farmacii cu produse cosmetice naturale. În farmaciile tradiționale vom găsi săpunuri, detergenți, produse de curățare, aromatizatoare, creme, balsamuri și deodorante cu adaos de ulei de eucalipt. Este adesea combinat cu uleiuri esențiale de cimbru, rozmarin, maghiran, lavandă, cedru și tămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here