USTUROI PENTRU RĂCEALĂ – CUM SĂ TE TRATEZI CU USTUROIUL

0
2460
sete excesivă
fot. pixabay.com

Usturoiul a fost considerat un remediu natural pentru multe boli de secole. Suntem foarte dornici să optăm pentru această metodă atunci când avem răceală și gripă. Usturoiul pentru răceli funcționează ca multe antibiotice moderne, ceea ce îl face extrem de eficient. Totul pentru că, conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii, bactericide și antivirale. Usturoiul nu este doar un medicament natural pentru răceli, ci și un mod de a consolida imunitatea generală a organismului și de a proteja împotriva infecțiilor sezoniere. Vezi cum să te tratezi cu usturoi.

Popularitatea usturoiului ca medicament, se datorează substanțelor sale valoroase pentru sănătate. Este bogat în primul rând în vitamine și microelemente. Ar fi bine ca usturoiul să fie inclus permanent în dietă. Nu numai că va crește imunitatea naturală, dar va scădea și tensiunea arterială, va regla colesterolul, va sprijini digestia și va avea proprietăți antioxidante și anti-cancer.

Usturoi pentru răceală – de ce funcționează?

Usturoiul conține compuși organici cu sulf, care inhibă creșterea microbilor periculoși pentru organism. Acești compuși sunt lyclic, allistatin, tiosulfinat și ajoen. Proprietățile lor sunt distrugerea microorganismelor responsabile de infecții precum bacterii, ciuperci, protozoare și paraziți. Usturoiul pare să fie la fel de eficient ca antibioticele moderne și, în unele cazuri, funcționează chiar mai eficient. Se spune că, combate, în primul rând rinovirusurile, care sunt cauza principală a răcelilor sezoniere. Prin urmare, înainte de a apela la antibiotice pentru a trata răcelile, merită să încerci medicamente pe bază de usturoi de casă.

Usturoi pentru răceală – ce trebuie să știi?

Usturoiul pentru răceli este atât un medicament eficient, cât și o profilaxie eficientă. Medicamentele pe bază de usturoi îți permit să faci față efectiv bolii. Numeroase studii indică faptul că, consumul acestei legume reduce riscul îmbolnăvirii cu peste 60%, în timp ce consumul de usturoi în timpul bolii grăbește tratamentul cu 70%.

Se încurajează folosirea usturoiului atât pentru infecțiile tractului respirator superior (sinusuri, gât, nas), cât și pentru infecții bronșice și pulmonare. Usturoiul pentru răceli elimină rinita, minimizează strănutul, ameliorează tusea, facilitează expectorația și reduce cantitatea de secreție produsă. Usturoiul pentru răceli are, de asemenea, un efect de încălzire, crește transpirația și reduce febra. Tratamentul răcelilor cu usturoi poate fi utilizat pentru adulți, vârstnici și copii.

Cum să te tratezi cu usturoiul? Profilaxia e cea mai bună

Usturoiul este cel mai bine utilizat ca măsură preventivă. Pentru a te proteja împotriva răcelilor sau a gripei, cel mai bine este să-l consumi în fiecare zi. Doza recomandată este de 2-3 căței de usturoi pe zi. Trebuie amintit că prea multe legume pot provoca efecte nedorite, cum ar fi flatulența, probleme cuficatul și mucoasa gastro-intestinală. Usturoiul în cantitățile indicate nu îți va dăuna, poate fi consumat pe tot parcursul anului. Pentru ca acesta să aducă efectele scontate, este bine brut, supus tratamentului termic (prăjire, gătit), își pierde proprietățile antibiotice. Funcționează cel mai bine atunci când este mâncat până la 10 minute după zdrobire. Merită să știi că atunci când sunt strivite în usturoi, membranele celulare eliberează enzima aliazină. Această enzimă este responsabilă de combaterea microorganismelor patogene.

sinusuri
fot. pixabay.com

Medicamente de casă din usturoi pentru răceală

Usturoiul crud pentru răceli va funcționa indiferent de modul în care este mâncat. Cu toate acestea, cel mai frecvent amestec rece este siropul de usturoi. Băut de 2-3 ori pe zi permite o eradicare eficientă și rapidă a bolii. Acest lucru se datorează în principal faptului că, pe lângă usturoi, siropul este îmbogățit cu proprietăți de promovare a sănătății sucului de lămâie.

O altă utilizare populară a usturoiului pentru răceală este amestecarea lui cu lapte, miere și unt. Cuișoarele de usturoi crude, zdrobite sau tocate pot fi adăugate la sandvișuri, salate, sosuri sau sucuri de legume – va funcționa întotdeauna la fel. Cu toate acestea, trebuie amintit că cel mai eficient usturoi pentru răceli este ursul, verdele, sibianul și șarpele. Sunt soiuri sălbatice și conțin cei mai mulți compuși de sulf care promovează sănătatea.

Rețetă pentru un sirop de usturoi pentru răceală

Siropul de usturoi este cel mai eficient remediu de casă pentru răceli. Este considerat un antibiotic natural și o alternativă la siropul de ceapă. Este format din mai mulți căței de legumă zdrobiți, amestecat cu suc din două lămâi. La baza acestor două ingrediente se adaugă jumătate de pahar de apă fiartă, răcoroasă, și apoi se strecoară printr-o sită. Siropul finit se bea de 2-3 ori pe zi, câte o linguriță.

Contraindicații pentru tratamentul cu usturoiul

Deși tratamentul cu usturoi este extrem de popular, nu toată lumea ar trebui să-l folosească. Consumul de usturoi nu este recomandat persoanelor, care suferă de gastroenterită acută sau cronică. O atenție sporită în tratamentul cu usturoi ar trebui să mențină și diabeticii cu tendință de hiperglicemie, femeile însărcinate, și cele care alăptează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here