APLICAREA COSMETICELOR CU EMOLIENȚI ÎN TRATAMENTUL PSORIAZISULUI

0
655
emolienți
fot. pixabay.com

Psoriazisul este o problemă a pielii, care afectează un număr tot mai mare de oameni. Apare, de obicei, în mod neașteptat, la momentul cel mai puțin convenabil. Psoriazisul poate apărea indiferent de vârstă, cu toate acestea, este indicat, că apare cel mai adesea la adulți și în perioada de vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani. Psoriazisul este o boală, care ne afectează semnificativ stima de sine. Pielea neetestetică este adesea sursa multor complexe. Trebuie amintit că una dintre metodele de tratament eficient al psoriazisului este îngrijirea corectă a pielii.

Psoriazisul este o problemă dermatologică gravă. Deși nu este o boală infecțioasă, provoacă reacții neplăcute ale mediului. Prin urmare, pe lângă simptomele vizibile ale pielii, psoriazisul este adesea însoțit de disconfort psihologic, scădere a stimei de sine și chiar depresie. Din fericire, datorită tratamentului adecvat și îngrijirii pielii, poți prelungi perioadele de remisie și reduce intensitatea simptomelor psoriazisului.

Ce este psoriazisul pielii?

Psoriazisul este cunoscut sub numele de dermatită cronică. Este o boală persistentă, care este cauzată de activitatea excesivă a sistemului imunitar. Simptomele psoriazisului sunt tulburări în procesul de cheratoză al epidermei. Boala are mai multe forme și modificări, care apar pe piele, iar localizarea acestora depinde de tipul de boală. Cel mai frecvent tip de psoriazis dă simptome sub formă de papule roșii-brune.

Care sunt cauzele psoriazisului pielii?

Cu toate acestea, nu există o cauză specifică pentru psoriazisul pielii. Boala poate avea multe substraturi. Cel mai adesea, este indicat că este ereditar. Crearea sa poate fi, de asemenea, afectată de diferite tipuri de infecții, care au trecut. Tulburările pot fi, de asemenea, o consecință a luării anumitor medicamente sau a stresului excesiv.

Tratamentul psoriazisului

Tratamentul, pe care îl utilizezi pentru psoriazis depinde de gravitatea simptomelor tale. În stadiile ușoare ale psoriazisului, se folosește doar un tratament extern, care are ca scop reducerea stratului excesiv de solzi. În acest scop, medicii prescriu unguent salicilic cu uree, fototerapie, retinoizi sau derivați de vitamina D. Dacă psoriazisul acoperă părțile păroase ale corpului, de exemplu scalpul, este necesar să folosești preparate specializate sub formă de loțiuni și șampoane. Medicamentele biologice sunt noi în tratamentul psoriazisului, dar sunt foarte scumpe și nu sunt rambursabile de Fondul Național de Sănătate. Un element important al tratamentului psoriazisului este și îngrijirea corectă a pielii.

tratament
fot. pixabay.com

Îngrijirea pielii cu psoriazis

Îngrijirea pielii pentru psoriazis este foarte importantă, dar nu ușoară. Are ca scop prevenirea reapariției modificărilor active. Îngrijirea pielii cu psoriazis nu trebuie să fie numai regulată, ci și cu produsele cosmetice potrivite. Pielea în această afecțiune necesită utilizarea de produse delicate și naturale, care calmează rănile și promovează vindecarea acestora. Emolienții sunt un ajutor în îngrijirea pielii cu psoriazis.

Ce sunt și cum funcționează emolienții?

Emolienții sunt produse cosmetice pentru îngrijirea pielii, care creează o barieră protectoare asupra pielii. Împiedică evaporarea apei și o păstrează mai mult timp în epidermă. Emolienții pentru piele cu psoriazis conțin substanțe hidratante și uleioase. Cosmeticele de acest tip nu conțin parfumuri sau coloranți, datorită cărora riscul de iritare sau alergii este foarte mic. Principala sarcină a emolienților în îngrijirea pielii cu psoriazis este înmuierea și îngrășarea epidermei. Datorită acestui fapt, pielea poate ține un nivel adecvat de hidratare, iar mâncărimea este, de asemenea, calmată. Acest lucru nu numai că îmbunătățește aspectul pielii, dar crește și confortul vieții. Pielea după aplicarea emolienților devine mai puțin uscată și aspră.

Cum să speli pielea cu psoriazis?

Pielea psoriazică trebuie spălată regulat, alegând geluri delicate sau săpunuri special dezvoltate pentru această afecțiune. Atunci când alegi produse cosmetice pentru pielea psoriazică, este important să acorzi atenție locului din care provin – este bine dacă conțin substanțe hidratante, cum ar fi uleiuri vegetale, uree, parafină sau acid lactic. Hidratarea corespunzătoare a pielii va determina epiderma keratinizată să se decupeze mai repede, iar acidul salicilic va permite căderea liberă a solzilor.

Emolienții în îngrijirea pielii psoriazice

După baie, pielea psoriazică trebuie unsă și hidratată. Emolienții, care conțin alantoină, lanolină, vaselină și parafină sunt ideali pentru această sarcină. Emolienții pentru pielea psoriazică sunt disponibili în farmacii și magazine de cosmetice specializate. Această denumire include atât balsamuri, cât și creme, unguente și balsamuri uleioși. Produsele pot fi cumpărate în seturi sau individual. Emolienții pentru pielea psoriazică trebuie folosiți nu numai atunci când leziunile psoriazice sunt vizibile, ci și în perioadele de remisie. Îngrijirea adecvată a pielii cu psoriazis extinde perioada de remisie a bolii.

Îngrijirea pielii psoriazis trebuie efectuată extrem de delicat. Nu folosi bureți sau scruburi ascuțite în timpul acesteia. Cel mai bine este să folosești produse cosmetice strict pentru pielea psoriazică și freacă-le încet și ușor în epidermă. Aceasta va determina, că riscul de iritare, zgârieturi și intensificarea inflamației pielii, va fi mai mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here