Remedii casnice pentru puncte negre

0
923
frumusete
fot.pixabay.com

Punctele negre, sunt o problemă comună. Acestea afectează nu numai adolescenții, ci și adulții. Punctele negre apar pe toate tipurile de piele. Acestea sunt amestecate cu epiderma keratinizată. Acest sebum blochează gura porilor pielii. Punctele negre sunt sensibile la superinfecția bacteriană, ceea ce favorizează formarea coșurilor. Din fericire, puteți scăpa de puncte negre, acasă. Metodele de îndepărtare a punctelor negre sunt foarte diferite și fiecare poate avea un efect diferit. Descoperă remediile casnice pentru puncte negre.

Punctele negre apar cel mai adesea pe față, în zona din jurul nasului, bărbiei și a frunții, adică în așa-numita Zona T. Punctele negre afectează cel mai adesea persoanele cu pielea grasă și mixtă, dar pot apărea și pe alte tipuri de piele. Datorită faptului că punctele negre arată inestetic imediat ce apar, acestea ar trebui prevenite. Mai întâi puteți opta pentru metode de eliminare a punctele negre, acasă.  Dacă nu reușiți, este necesar să vizitați un estetician și chiar un dermatolog.

 

Cum se formează punctele negre?

Pielea umană este echipată cu glande sebacee, a căror sarcină este producerea de sebum, sebum. Acest sebum este secretat prin pori la suprafață, unde creează un strat protector subțire pentru piele. Cât sebum este secretat de glandele sebacee este determinat de munca hormonilor. În unele cazuri, se poate întâmpla ca sebumul să fie supraprodus și, ca urmare, porii să fie înfundați. Acest lucru captează sebumul și formează punctele negre. În contact cu aerul, sebumul prins se întunecă și apare un punct negru pe piele.

 

Remediu de casă pentru punctele negre: exfolierea

Unul dintre cele mai bune remedii de casă pentru punctele negre este peelingul. Tratamentul cu peeling vă permite să hidratați pielea, să o faceți strălucitoare și netedă. Peelingul elimină de asemenea decolorații minore și îmbunătățește microcirculația. Scrubul facial se poate cumpăra cu ușurință la o farmacie sau drogherie. Peeling-urile sunt produse cosmetice disponibile pe scară largă, care vin în mai multe tipuri. Prețul unui peeling este de la 10 zloți în sus. Pentru a scăpa de punctele negre, peelingul trebuie efectuat regulat de două ori pe săptămână.

Merită să ne amintim că în lupta împotriva punctelor negre poți opta și pentru scruburi de casă făcute din zahăr sau cafea.

 

Remediu de casă pentru punctele negre: o mască de gelatină

Fața cu puncte negre poate fi curățată cu o mască de gelatină. Această mască trebuie să fie sub formă de peeling. Utilizarea sa este recomandată persoanelor cu piele grasă, predispusă la acnee și pori măriți. Aplicarea regulată a măștii de gelatină va ajuta la netezirea și curățarea pielii și la ascuțirea trăsăturilor faciale. Masca face, de asemenea, pielea catifelată, elastică și întinerită. Practic, rolul măștii pentru punctele negre este de a îngusta porii, regla sebumul vizibil și a restabili echilibrul pH-ului pielii.

 

Masca pentru punctele negre, se prepară cu 15 g gelatină, 15 g miere, 50 ml apă și 25 ml suc de lămâie. Gelatina trebuie adăugată în apa clocotită, urmată de suc de lămâie și miere. Masca se aplică pe față și se ține pe piele timp de 20 de minute, apoi se spală cu apă rece.

 

Alternativa, este o mască de gelatină și suc de mere. Se prepară pe bază de baie de apă. Amestecul trebuie ținut pe față timp de 25 de minute.

 

Remediu de casă pentru punctele negre: masca de oțet si tărâțe

Un remediu de casă pentru punctele negre este o mască de tărâțe și oțet. Are proprietăți de curățare și antiinflamatoare, precum și de degresare a suprafeței pielii și facilitează curgerea sângelui și a limfei. Masca este preparată din tărâțe de grâu, oțet de cidru de mere și apă minerală. Ingredientele se amestecă împreună până se obține o pastă groasă. Aceasta se aplică uniform pe față și se lasă 30 de minute, apoi se spală cu apă călduță.

Cum puteti scapa de punctele negre de pe fata
fot.pixabay.com

Cum să scapi de punctele negre cu metode de casă?

În lupta împotriva punctelor negre, nu trebuie să folosiți doar produse cosmetice naturale, de casă. Preparatele farmaceutice și cele din drogherii, care pot fi cumpărate pentru câțiva zloți, funcționează chiar foarte bine. Pentru punctele negre sunt recomandate:

 

  • Patch-uri de curățare antiseptice;
  • Lingură specială din oțel inoxidabil care vă permite să îndepărtați manual punctele negre;
  • Periuța de dinți dezinfectată cu un fluid antibacterian care va ajuta la eliminarea punctelor negre;
  • Ulei de brad și kerosen cosmetic combinat cu cărnăcior;
  • Aspirină tonică;
  • Dispozitive electrice speciale pentru curățarea porilor.

 

Cosmetice pentru puncte negre

Atunci când aveți grijă de pielea cu puncte negre, nu trebuie să utilizați numai remedii casnice pentru a curăța porii, ci și să utilizați produse cosmetice adecvate care nu le vor astupa. O cremă cu consistența emulsiei și a gelurilor funcționează bine în îngrijirea de zi cu zi. Compoziția cremelor și a gelurilor trebuie să conțină vitamina B3, retinol și acid salicilic. Aceste ingrediente exfoliază, normalizează producția de celule și îmbunătățesc funcția porilor. Cu toate acestea, atunci când aveți grijă de pielea cu puncte negre, evitați produsele groase, uleioase și cremele hidratante agravante. Cosmeticele care usucă și irită pielea sunt de asemenea inadmisibile, adică cele care au în compoziție mentol și alcool. Peelingul excesiv al pielii și, ca urmare, înfundarea porilor cu celulele moarte ale pielii pot provoca, de asemenea, necesitatea diferitelor tipuri de săpun. Persoanele cu tenul afectat de puncte negre ar trebui, de asemenea, să ia în considerare vizitele periodice la cosmetician și utilizarea de peeling-uri chimice, microdermabraziune sau exfoliere cu laser.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here