ADEVĂRUL DESPRE CAVITAȚIA FACIALĂ

0
774
frumusete
fot.pixabay.com

Cavitația facială este una dintre cele mai frecvente proceduri cosmetice. Sarcinile sale de bază sunt exfolierea blândă a epidermei și curățarea profundă a pielii. Cavitația ajută, de asemenea, la stimularea reconstrucției celulelor pielii și la îmbunătățirea hidratării acesteia. Acest tratament este indicat ca îngrijire de bază. Se poate face în aproape orice salon de înfrumusețare. Este recomandată pentru diferite tipuri de piele. Aflați întregul adevăr despre cavitație.

 

O curățare facială corectă este baza pentru îngrijirea de zi cu zi. O conduită inadecvată sau un abandon complet duce la o creștere a impurităților pe piele, la reproducerea bacteriilor, la calusurile epidermei. Drept urmare, pielea are puncte negre, coșuri, își pierde elasticitatea, este deshidratată și ridurile își fac apariția. Așadar, pentru a vă lăuda cu un ten frumos, este necesar să îl curățați. Procedura numită cavitație facială vă poate ajuta în acest sens. Cavitația este considerată o metodă eficientă de curățare care poate fi folosită atât într-un salon de înfrumusețare, cât și acasă.

 

În ce constă cavitația facială?

Cavitația facială constă în curățarea facială. Este un fenomen fizic care sub influența reducerii presiunii are loc o conversie rapidă a lichidului sub formă de gaz. În timpul cavitației, se formează micro bule umplute cu gaz diluat, care sub influența vibrațiilor mari se descompun. Acest lucru face ca celulele vechi ale pielii și calusurile să se descompună, dezvăluind straturile de piele mai tinere și mai sănătoase.

frumusete
fot.pixabay.com

 

Când ar trebui efectuată cavitația?

Cavitația este considerată o procedură cosmetică de bază. Este dedicată femeilor și bărbaților cu diferite tipuri de piele. Se poate face în aproape orice salon de înfrumusețare. Sarcina sa principală este exfolierea pielii și curățarea acesteia. Datorită faptului că procedura în sine este minim invazivă, poate fi folosită de persoane cu piele delicată, sensibilă, subțire și capilară. Cavitația nu irită pielea, nu provoacă reacții adverse și este nedureroasă. După procedură, în unele cazuri poate fi observată o ușoară înnegrire a epidermei.

 

Cavitația este indicată în următoarele cazuri:

  • ten gras;
  • pori măriți și puncte negre;
  • acnee;
  • piele obosită, deshidratată care necesită regenerare (de exemplu, din cauza expunerii excesive la soare);
  • lipsa de fermitate și elasticitatea pielii.

Cavitația este adesea utilizată ca tratament introductiv pentru terapii regenerative mai intense, de exemplu tratamente cu acid chimic sau măști nutritive. Acest lucru se datorează faptului că, datorită curățării, pielea poate absorbi cu ușurință nutrienții conținuți în produsele cosmetice pentru piele, în timpul tratamentelor ulterioare.

 

Cavitația- pas cu pas

Cavitația este un tratament cosmetic care ar trebui să dureze în jur de 30- 60 de minute. Pentru a realiza cavitația trebuie să faci următoarele:

  • Curățați bine fața de machiaj și murdărie, apoi tonifiați-o;
  • Aplicarea serului sau a altor creme hidratante pe față;
  • Îndepărtarea epidermei cu ajutorul unui dispozitiv special cu o spatulă care emite unde ultrasonice; dispozitivul elimină pielea moartă și alte impurități, inclusiv cele din straturile adânci ale pielii; în timpul procedurii, întreaga față este curățată, dar cel mai mult timp este dedicat părților sale problematice; cavitația nu este dureroasă;
  • Aplicarea unei măști hidratante sau a altor produse cosmetice pentru îngrijirea pielii pe pielea curățată; în unele cazuri, este recomandat și masajul facial.

 

Cavitația- recomandări dupa această procedură

Cavitația nu este o procedură invazivă și nu provoacă reacții adverse chiar și pentru persoanele cu pielea sensibilă. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca aproximativ 24 de ore de la cavitație epiderma să fie roșie și ușor iritată.

 

Cavitație – când și cât de des trebuie să o faci?

Este recomandat să nu efectuați cavitația vara. Pielea puternic curățată și exfoliată este extrem de sensibilă la lumina soarelui. Expunerea acesteia la radiații poate duce la cicatrizare, decolorare și iritare. Este recomandat ca, după cavitație (indiferent de anotimpul anului), să aplicați creme cu un filtru UV ridicat timp de câteva zile.

Cavitația poate fi efectuată nu mai mult de o dată pe săptămână, până la 6 săptămâni. Această frecvență vă permite să scăpați de punctele mari și să luptați împotriva acneei. Pentru pielea normală, cavitația poate fi făcută mai rar și combinată cu îngrijirea de rutină. Pentru pielea fără probleme majore, cavitația trebuie făcută o dată pe lună.

 

Care sunt efectele cavitației?

Printre efectele cavitației se numără:

  • curățarea profundă a pielii;
  • eliminarea celulelor moarte ale pielii;
  • stimularea circulației sângelui și a limfei și, prin urmare, stimularea reînnoirii celulare naturale;
  • oxigenarea pielii;
  • decolorarea ușoară;
  • reducerea punctelor negre și a altor imperfecțiuni;
  • tratament împotriva acneei;
  • revigorant și netezitor;
  • estomparea ridurilor;
  • pielea fermă;
  • îmbunătățirea managementului apei pielii (efect de hidratare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here