Transpirația este o reacție naturală a corpului, dar în unele cazuri există prea multă transpirație. Cel mai adesea, transpirația mâinilor și a altor părți ale corpului apare atunci când temperatura este prea mare, suntem expuși la stres sau la efort fizic. Atunci este ușor să te descurci cu transpirația excesivă și problema dispare în viitorul apropiat. Din păcate, hiperhidroza poate fi, de asemenea, cronică. Apoi devine cauza complexelor și provoacă rușine. Hiperhidroza cronică este de obicei asociată cu boli grave ale sistemului nervos sau cu boli sistemice. Descoperă metodele pentru mâini transpirate.
Vorbim despre transpirația excesivă a mâinilor atunci când transpirăm în ciuda lipsei efortului fizic, când temperatura de afară este optimă, nu avem febră și nu suntem într-o situație stresantă. Hiperhidroza este o problemă stresantă. Mâinile constant ude fac să ne fie rușine să dăm o mână cuiva, ne este greu să deșurubăm sticla sau să prindem obiectul mai ferm.
Care sunt cauzele transpirației mâinilor?
Cel mai adesea, mâinile umede sunt rezultatul temperaturilor fierbinți, al stresului și al efortului fizic excesiv. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, un simptom al afecțiunilor genetice sau al problemelor de circulație. Transpirația excesivă a mâinilor, picioarelor sau axilelor este, de asemenea, un simptom care însoțește astfel de boli precum: diabet, hipertiroidism, infecții bacteriene și virale cu febră, cancer, atac de cord, menopauza, acromegalie, cavitatea spinării, neuropatie autonomă.
Transpirație excesivă – tipuri
Hiperhidroza mâinilor poate fi împărțită în cea primară, adică cauzată de factori genetici și cea secundară, pentru care sunt responsabil bolile și afecțiunile dobândite în etapele ulterioare ale vieții. Hiperhidroza primară a mâinilor nu are motive specifice. Se observă că transpirația excesivă a mâinilor în acest caz poate fi genetică.
De asemenea, medicina distinge patru tipuri de hiperhidroză manuală. Primul tip este diagnosticat atunci când transpirația excesivă a mâinilor nu este prea deranjantă și vă permite să funcționați normal. Al patrulea, cel mai avansat grad de transpirație este deja o problemă serioasă. Transpirația este atât de puternică încât apa chiar curge din palma mâinii, împiedicând funcționarea normală a societății.
Mâinile care suferă de transpirație acoperă de obicei partea interioară. Se manifestă cu o umiditate constantă a mâinilor. Transpirația curgătoare provoacă rușine, jenă și ne determină să ne ascundem mâinile și să evităm contactul cu alte persoane.
Modalități de casă pentru mâini transpirate: infuzii pe bază de plante
Palmele ușoare și moderate de transpirație pot fi tratate acasă. Există mai multe posibilități. Cele mai multe dintre ele se bazează pe medicina naturală. Modalitățile casnice pentru transpirarea mâinilor sunt cunoscute de ani buni și au fost practicate cu succes de bunici. Prima modalitate de tratare a mâinilor transpirate sunt infuziile pe bază de plante. Trebuie consumate zilnic, ba chiar de mai multe ori pe zi. Salvia, salcia mică, rădăcina de brusture, lichiorul, menta ajută la tratarea transpirației excesive.
Modalități de casă pentru mâini transpirate: băi
Băile de vindecare vor ajuta, de asemenea, la reducerea transpirației mâinilor. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că acțiunea lor este definită ca fiind complementară tratamentelor tradiționale. Băile pentru mâini transpirate sunt preparate cu ceai negru, astfel, 2 pungi de ceai trebuie puse într-un bol și turnate cu apă clocotită, apoi lăsate să fiarbă timp de 15 minute. Mâinile se infuzează timp de 10-15 minute, apoi se usucă și se freacă cu cremă ce conține vitamine. Băile de ceai negru pot fi folosite de două ori pe săptămână. Băile din plante, care sunt preparate din mușețel, cimbru, urzică, ajută mâinile să lupte contra transpirației. Amintiți-vă că apa în care ați pus mâinile nu trebuie să fie prea rece sau prea caldă.
Modalități de casă pentru mâini transpirate: frecarea
Frecarea mâinilor cu, de exemplu busuioc uscat sau rădăcină de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la combaterea mâinilor transpirate. Ierbele uscate sau proaspete, pudrate, se freacă în mâini. În pasul următor, spălați-vă bine pe mâini și aplicați o crema hidratantă. Metoda de frecare a mâinilor ude poate fi folosită de 2-3 ori pe săptămână. Mâinile afectate cu transpirație pot fi de asemenea lubrifiate cu o soluție de clorură de aluminiu sau alcool etilic. Frecăturile se folosesc de mai multe ori pe zi.
Modalități de casă pentru mâini transpirate: măști
Transpirația mâinilor poate fi minimizată prin aplicarea măștilor de casă. Masca pentru transpirația mâinilor este cea făcută din miere și oțet. Este formată din 1 lingură miere și 2 linguri oțet de mere. Ingredientele se amestecă bine și apoi se aplică pe mâini și se mențin aproximativ 10-15 minute. Pentru a putea observa efectele măștii, trebuie făcută de mai multe ori pe săptămână.
Modalități de casă pentru mâini transpirate: tratament convențional
Atunci când metodele de acasă pentru transpirația mâinilor nu ajută, ar trebui să consultați cu un medic. Tratamentul convențional de hiperhidroză include terapia farmacologică bazată pe bellandoză, fenobarbutali și hidroxi. În unele cazuri, se efectuează injecții cu toxină botulinică sau simpatectomie.