PRIMELE SIMPTOME ALE SARCINII – CUM SĂ RECUNOȘTI ÎNCEPEREA NAȘTERII

0
700
naștere
fot. pixabay.com

Data de naștere stabilită de medic este tot mai aproape. Aștepți cu nerăbdare ocazia de a întâmpina bebelușul în lume și te întrebi dacă vei rata semnele nașterii. Nu ai de ce să te temi. Primele semne ale nașterii sunt ușor de observat, tot ce trebuie să faci este să-ți observi corpul îndeaproape. De asemenea, trebuie amintit că primele simptome ale travaliului încep, de obicei, cu câteva săptămâni înainte de începerea în sine a acestuia. Vezi, cum să recunoști începutul travaliului.

Multe femei, în special cele care dau naștere pentru prima dată, se tem că vor omite debutul nașterii. Din fericire, există simptome dificil de trecut cu vederea, cum ar fi crampe sau plecarea apelor. Cu toate acestea, se dovedește că începutul travaliului prezintă mult mai multe simptome. Unele dintre ele apar cu câteva luni înainte de începerea acțiunii.

Burta căzută dinainte de naștere

Impresia unui abdomen scăzut este unul dintre simptomele cele mai caracteristice ale începutului de travaliu. Apare cu câteva ore, câteva zile și chiar câteva săptămâni înainte de începerea travaliului în sine. Rezultă din faptul că, capul bebelușului coboară în canalul nașterii, ca urmare fundul uterului cade și el.

Contracțiile ce anunță nașterea

Cu câteva zile înainte de naștere, majoritatea femeilor dezvoltă contracții nedureroase și neregulate ale uterului. Sunt așa-numite contracții Braxton-Hicks. Pot fi puternice, astfel încât să fie confundate cu ușurință cu contracțiile travaliului. Contracțiile conductive dispar după o baie caldă sau schimbarea poziției corpului.

Crampele de naștere apar cu câteva ore înaintea ei. La început sunt greu simțite, dar cresc în intensitate de la oră la oră. Apar în abdomenul superior și radiază spre partea inferioară a spatelui. Primele contracții ale nașterii durează aproximativ 15-23 de secunde, apoi se extind la 90 de secunde. Intervalele dintre ele sunt inițial lungi, apoi se scurtează la 5 minute. Contracțiile apar indiferent de poziție. Intensitatea durerii te pune în imposibilitatea de a face ceva. Când apar contracții la naștere, este mai bine să contactezi medicul sau moașa, care îți va spune când să mergi la spital.

Plecarea dopului mucos înainte de naștere

Dopul de mucus dispare cu câteva zile sau ore, înainte de începerea travaliului. Faptul că dopul a plecat poate fi recunoscut după observarea unei cantități mari de mucus, care este roz sau incolor. Dopul de mucus este un pas, care în timpul sarcinii a protejat copilul de infecții. Când acesta iese, înseamnă că colul este scurtat și moale, pregătindu-se pentru naștere.

Durerea de spate de dinainte de naștere

Durerea, care apare în spate, coapse și la subraț, este de asemenea menționată ca un semn de naștere. Este rezultatul introducerii capului copilului în canalul nașterii și apăsării acestuia pe nervi. Înainte de naștere, poți suferi, de asemenea, dureri abdominale, ca cele în timpul menstruației.

Diareea dinaintea nașterii

Cu câteva zile înainte de naștere, poate apărea diareea, uneori cu vărsături. Acest semn al nașterii indică faptul că, corpul se curăță și se pregătește, astfel încât capul copilului să poată coborî liber în canalul nașterii.

Schimbări de comportament

Majoritatea femeilor consideră că nașterea va începe în curând. Acest sentiment poate și se manifestă adesea, ca o schimbare a bunăstării. Unele femei se confruntă cu oboseală bruscă, nerezonabilă, în timp ce altele, exact opusul – energie foarte mare. Energia mare este, de obicei, asociată cu instinctul de cuib. Înseamnă că simți o nevoie puternică de a pregăti spațiul pentru copilul tău. Prin urmare, femeile curăță camera, aranjează hainele, reambalează geanta de mai multe ori la spital etc. Cu toate acestea, trebuie reținut că în ultimele săptămâni de sarcină nu te poți forța, deci munca intensivă este mai bine să fie amânată.

diaree
fot. pixabay.com

Mișcări mai slabe ale copilului înainte de naștere

Imediat înainte de începerea travaliului, un copil în burtică, poate deveni mai calm, loviturile lui mai ușoare și mișcările aproape imperceptibile. Acest lucru se datorează faptului că este înghesuit în canalul nașterii și vrea să iasă cât mai curând posibil. În cazul în care mișcările copilului încep să ne deranjeze, trebuie să consulți un medic cât mai curând posibil. Motivul de îngrijorare ar trebui să fie orice abatere de la normă și, prin urmare, mișcări prea slabe și prea puternice.

Apetit crescut înainte de naștere

Semnele de naștere includ, de asemenea, apetitul crescut. La sfârșitul sarcinii ți-e foame mereu. Dorința de a mânca rezultă constant din faptul că organismul stochează rezerve de energie în așteptarea unui efort mare. Cu toate acestea, trebuie amintit că la unele femei simptomul nașterii nu este apetitul excesiv, ci lipsa completă a acestuia. Așa se face ca, cu câteva ore înainte de naștere să nu putem înghiți nimic.

Pete înainte de naștere

Pătarea standard și inofensivă înainte de naștere apare cu câteva ore înainte de începerea nașterii. Sângele este un semn de scurtare a dilatației cervicale. În cazul sângerărilor grele și a sentimentului că ceva nu este în regulă, este necesar să te adresezi unui medic.

Plecarea apelor uterine

Cel mai caracteristic simptom al travaliului este plecarea apelor fetale. Acest lucru se poate întâmpla fie înainte de debutul contracțiilor, fie atunci când contracțiile uterului sunt regulate și mai puternice. În cazul plecării lichidului amniotic, solicită asistență medicală cât mai curând posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here