Tot ce trebuie să știi despre uleiul de portocală

0
165
ulei de portocala
fot.pixabay.com

Uleiul de portocale este unul dintre cei mai cunoscuți. Are o serie de utilizări. Este utilizat atât în aromaterapie, cât și în tratamentul diferitelor afecțiuni, produse cosmetice și chiar în bucătărie. Uleiul de portocale vine în două tipuri diferite, amar și dulce. Cum vine acesta, depinde de specia de copac pe care a crescut fructul folosit pentru producerea uleiului. Uleiul de portocale dulce ia o nuanță aurie ușoară, cel amar are o culoare roșiatică. Vezi ce trebuie să știi despre uleiul de portocale.

Uleiul de portocale este obținut în procesul de distilare la aburi reci sau calde. Este obținut din diferite soiuri de portocale, de exemplu, neroli, bergamotă, mandarine. Uleiurile de portocale au efecte asupra sănătății, cosmeticii și în domeniul culinar. Îl puteți folosi în forma sa pură sau puteți adăuga, de exemplu, în produse cosmetice. De menționat este faptul că uleiul natural de portocale are un parfum frumos.

 

Aromaterapie cu ulei de portocale

Datorită aromei frumoase, uleiul de portocale este ușor utilizat în aromaterapie. Aroma portocalelor are un efect calmant, de armonizare și stabilizare asupra sistemului nervos. În plus, uleiul de portocală îmbunătățește pofta de mâncare și are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, permițându-vă să scăpați de afecțiunile gastro-intestinale. Aromaterapia cu uleiul de portocale este adesea folosită la copiii mici, care sunt lipsiți de pofta de mâncare.

 

Uleiul de portocale în produse cosmetice

Uleiul de portocale este un mod natural și eficient de îngrijire a pielii. Cosmetica și medicina recomandă utilizarea sa pentru diferite afecțiuni ale pielii. Ajută la întărirea țesutului conjunctiv, funcționează regenerativ, are efect de fermitate și este un combatant anticelulitic. Uleiul de portocale este demn de folosit în pielea contaminată. Uleiul este antiseptic și calmant. Efectul exact al uleiului de portocale asupra pielii depinde de felul de fructe  din care a fost obținut. De exemplu, uleiul de neroli are un puternic efect anti-îmbătrânire, întărește pielea sensibilă, luminează și întărește epiderma și ajută în tratamentul acneei. Uleiurile de portocale sunt ușor absorbite în piele și o lasă radiantă și netedă. Efectele utilizării sale sunt vizibile după aproximativ 2 săptămâni.

Cosmetica adaugă uleiul de portocale în produsele cosmetice de baie, în uleiuri de masaj și parfumuri și în alte produse cosmetice parfumate. Această substanță poate fi găsită și în produsele cosmetice pentru păr. Câteva picături de ulei de portocale adăugate la șampon fac părul neted și moale după spălare și, de asemenea, adaugă un plus de strălucire. Dacă  ungem capetele firelor de păr cu ulei de portocale si lăsăm peste noapte, acestea vor fi mai flexibile. De asemenea, este indicat faptul că uleiul de portocale combinat cu uleiul de struguri și lămâie susține creșterea părului.

 

Proprietățile uleiului de portocale

Portocala este un fruct bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Acestea permit neutralizarea agenților patogeni. Uleiul de portocale conține aceste proprietăți și are proprietăți antibacteriene și antiseptice. Poate fi utilizat pentru intoxicații cu salmonella, otrăvire alimentară cu diaree, dureri abdominale și febră. Alte proprietăți ale uleiului de portocale sunt:

  • Repelarea țănțarilor, muștelor și căpușelor;
  • Neutralizarea mirosurilor neplăcute;
  • Efect antispasmodic asupra tractului respirator, convulsiilor, tensiunii musculare;
  • Ameliorarea durerilor de cap, inclusiv a cefaleei migrene;
  • Calmarea puternică a corpului; ameliorarea anxietății, mâniei, depresiei;
  • Ameliorarea inflamației corpului;
  • Stimularea libidoului, minimizează răceala și ajută la tratarea impotenței;
  • Efect antiseptic și antibacterian;
  • Efect stimulator; eliminând somnolența, letargia și lipsa dorinței de a acționa;
  • Consolidarea imunității organismului prin eliminarea toxinelor din acesta;
  • Efect diuretic, care vă permite să scăpați de excesul de bilă, sare și acid uric;
  • Îmbunătățirea digestiei și a apetitului;
  • Combaterea excesului de gaze în intestin;
  • Efect anticelulitic; uleiul de portocale reduce aspectul de coajă de portocale; poate fi frecat în formă pură pe pielea abdomenului, coapselor și brațelor sau puteți folosi produse cosmetice gata făcute cu ulei de portocale.
Uleiul esențial de portocale - 6 moduri în care îl poți folosi
fot.pixabay.com

Utilizarea uleiului de portocale

Uleiul de portocale poate fi utilizat singur sau în combinație cu alte uleiuri esențiale. Este recomandat să îl combini cu ulei de scorțișoară, piper negru, lemn de santal, ghimbir și cuișoare.

Uleiul de portocale este utilizat atât intern cât și extern. Este adesea folosit în bucătărie, este adăugat, de exemplu, în deserturi. Trebuie amintit că nu trebuie consumat în cantități mari, deoarece are efecte fotosensibilizante. Cu toate acestea, nu strică câteva picături pe zi. Luat regulat, te va ajuta să slăbești. Tratamentul de slăbire cu ulei de portocale trebuie utilizat timp de cel puțin o lună.

 

 

 

După cum vedeți, uleiul de portocale este utilizat pe scară largă. Este folosit în diverse domenii ale vieții. Parfumul lui este plăcut de aproape toți oamenii. Uleiul este ușor disponibil și poate fi cumpărat de la farmacie, magazine naturiste sau de la cele cu produse cosmetice naturale. Atunci când îl cumpărați, merită să fiți atenți la compoziție și să alegeți cele mai naturale produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here