CUM SĂ MICȘOREZI NIVELUL DE ZAHĂR DIN SÂNGE?

0
2197
cosmetice
fot. pixabay.com

Glicemia mare este periculoasă pentru sănătatea noastră. Atât persoanele cu diabet, cât și cele sănătoase pot lupta cu acesta. Dacă ești diagnosticat cu un nivel ridicat de zahăr din sânge, ia măsuri pentru reducerea acestuia. Acest lucru te va ajuta să te protejezi de supraponderalitate, precum și să previi deteriorarea sănătății și bunăstării. Pentru ca glicemia să fie întotdeauna la nivelul potrivit, tot ce trebuie să faci este să urmezi câteva reguli dovedite. Vezi cum să scazi glicemia.

Creșterea glicemiei este un semn că organismul tău are o tulburare de carbohidrați. De obicei, cauzele unor astfel de tulburări includ un stil de viață incorect bazat pe o dietă nesănătoasă, stimulanți și lipsa de activitate fizică. Persoanele supraponderale și obeze se luptă cu niveluri ridicate de zahăr din sânge. Poate să apară și la diabet. Merită să ștți că, în cazul glicemiei drastic ridicate, vorbim despre hiperglicemie, reprezentată de zaharurile organismului. Este o afecțiune, care poate duce la complicații grave și chiar la moarte.

 

Cel mai rapid mod de scădere a zahărului din sânge

Injecțiile cu insulină sunt administrate ca cel mai rapid mod de a scădea glicemia. Se administrează sub piele și funcționează între 5 și 15 minute după aplicare. Cu toate acestea, injecțiile de insulină pot fi utilizate numai dacă diabetul tău a fost diagnosticat. De asemenea, trebuie amintit că nu toți diabeticii iau insulină intravenos. Uneori, tratamentul diabetului se bazează doar pe o dieta, care reglează glicemia.

Cum să micșorezi nivelul de zahăr din sânge? Puterea cerealelor

Produsele din cereale stau la baza unei diete de scădere a zahărului din sânge. Sunt recomandate diabeticilor, deoarece conțin cantități mari de vitamine B. În cereale, găsim în primul rând vitamina B1, B2 și B6, adică cele, care influențează metabolismul carbohidraților. În plus, produsele din cereale conțin și amidon și fibre, adică zaharuri târâtoare, care sunt digerate cel mai lent și absorbite de organism.

Dacă dorești să scazi zahărul din sânge, ar trebui să optezi pentru pâine integrală, tărâțe, graham, orez brun, cereale groase, fulgi de ovăz și orz, tărâțe. Pe de altă parte, din meniu trebuie eliminate pâinea albă și mixtă, paste, orez și crupe mici. Aceste produse oferă zaharuri simple, pe care organismul le digeră și le absoarbe lent. Deci sunt responsabile pentru creșterea glicemiei.

 

Legumele pentru micșorarea nivelului zahărului din sânge

Un alt mod de a reduce zahărul din sânge este să incluzi legume în dieta ta. Cel mai bine este să le consumi crude. Este recomandat să consumi cel puțin o jumătate de kilogram de legume pe zi. Ele sunt o sursă de fibre dietetice valoroase, care sunt cele mai eficiente remedii pentru nivelurile ridicate de zahăr. Luptând cu glucoză crescută, este mai bine să optezi la cicoare, dovlecel, castraveți proaspeți și murati, ridiche, varză chineză și usturoi, salată, arpagic, spanac, sparanghel, ciuperci proaspete, sfeclă, ceapă, dovlecei, conopidă, piper verde, roșii, țelină, sorel și broccoli. Pe de altă parte, leguminoasele, porumbul și cartofii nu sunt recomandate în dieta pentru zahărul ridicat.

 

Condimente ce micșorează glucoza din sânge

Unele mirodenii scad, de asemenea, nivelul glicemiei. Astfel de proprietăți au, printre altele, cuișoarele, scorțișoara si sinigrină (o substanță conținută în creson). Aceste condimente pot fi adăugate cu ușurință în preparatele pregătite.

 

Stresul și nivelul de zahăr din sânge

Oamenii de știință au observat că un nivel ridicat de zahăr la unele persoane, este cauzat de stres excesiv și emoții puternice. Această regulă se aplică nu numai persoanelor cu diabet zaharat, ci și persoanelor sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că, stresul excesiv asupra organismului acționează agresiv, iar acest lucru se manifestă prin eliberarea de glucoză în sânge, prin urmare, pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge, ar trebui să eviți stresul, situațiile nervoase și emoțiile excesive, precum și să găsești timp pentru a te odihni, relaxa și calma.

sport
fot. pixabay.com

 

Hidratarea organismului

Apa diluează sângele și ajută la reducerea glicemiei în organism. De aceea, se recomandă să bei 1-2 pahare de apă într-un timp scurt, la o creștere bruscă a nivelului de zahăr. Cu toate acestea, nu uita să nu exagerezi cu hidratarea, deoarece poate duce la o reducere drastică a nivelului de zahăr. După hidratare, zahărul trebuie reglat după aproximativ 15 minute.

 

Exerciții pentru nivelul ridicat de zahăr

Exercițiul fizic determină consumul depozitat în organism. Acest lucru este necesar pentru a genera energie. Deci, pentru a scădea glicemia, trebuie să faci exerciții fizice în mod regulat. Activitatea fizică trebuie să dureze cel puțin 10 minute, iar exercițiile ar trebui să fie efectuate zilnic. Cu toate acestea, trebuie amintit că efortul ar trebui să nu fie prea intens pentru diabetici, deoarece poate duce la hipoglicemie.

 

Ai grijă la kilograme

Glicemia crescută este un bun prieten al supraponderalității și al obezității. Așadar, pentru a nu lupta cu această problemă, ar trebui să vă supraveghezi greutatea și, în cazul depășirii indicelui de masă corporală (IMC), redu excesul de greutate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here