Cum să te oprești din roaderea unghiilor?

0
710
sanatate
fot.pixabay.com

Roaderea unghiilor este o dependență urâtă cu care copiii, în principal se luptă. Cu toate acestea, onicofagia apare și în rândul adulților. Dependența implică de obicei roaderea unghiilor de la mâini, mai rar a celor de la picioare. Cel mai adesea, această boală apare între 4 și 6 ani și crește odată cu pubertatea. Este indicat faptul că  roaderea unghiilor este în principal o problemă feminină. Trebuie amintit că onicofagia poate avea consecințe grave asupra sănătății. Așadar, este mai bine să renunțăm la această dependență. Cum să faci ? Vezi, cum să încetezi din a roade unghiile.

Roaderea unghiilor, de mulți oameni este subestimată. Cu toate acestea, această problemă poate avea consecințe grave nu numai pentru frumusețea noastră, ci și pentru sănătate. Prin urmare, oamenii care se luptă cu roaderea unghiilor ar trebui să facă totul pentru a scăpa de acest obicei.

 

Cauzele roaderii unghiilor
Există diverse motive ale roaderii unghiilor. Este indicat faptul că de obicei ne roadem unghiile în momentul unei proaste dispoziții psihice. Acest obicei însoțește anxietatea, stima de sine scăzută, frica, excitabilitatea și stresul excesiv. De asemenea, se spune că roaderea unghiilor este asociată cu un statut economic scăzut. În plus, medicina vede sursa problemei în tulburări ale nivelului de fier, cupru sau vitamine din organism.

 

 

Cum să încetezi din a-ți roade unghiile?Nu este usor să scapi de problema roaderii unghiilor. Dependența este clasificată ca tulburare obsesiv-compulsivă și, în cazuri avansate, eliminarea ei necesită tratament farmacologic și terapie comportamentală. Această combinație este considerată a fi eficientă în aproximativ 60-70%. Metoda de tratare a roaderii unghiilor a fost dezvoltată în anii ’70 și se numește HRP. Este utilizată atât pentru onicofage, cât și pentru tratamentul ticurilor și bâlbâielii.

Așa vei scăpa de rosul unghiilor! | Sanatate, Sanatate | Avantaje.ro - De  20 de ani pretuieste femei ca tine
Modalități de casă pentru problema roaderii unghiilor

Mulți oameni decid să lupte împotriva roaderii unghiilor acasă, singuri. În acest caz, este nevoie de multă voință puternică pentru a scăpa de dependență. Ca și modalități de încetare a roaderii unghiilor, se enumeră:

  • Tăierea corectă a unghiilor – manichiura profesională, extensia unghiilor sau vârful unghiilor vă permit să eliminați un obicei rău;
  • Lipirea degetelor cu leocoplast;
  • Utilizarea preparatelor pentru roaderea unghiilor – acestea sunt disponibile în farmacii sau drogherii, cauzând așa-numitele degete amare; gustul neplăcut se presupune că te va împiedica să-ți bagi degetele în gură; sucul de aloe produce, de asemenea, același efect ca specificul farmaciei;
  • Înlocuirea obiceiului cu altul – o modalitate de a înceta din a roade unghiile este înlocuirea acestui obicei cu altul, mai puțin periculos, de exemplu guma de mestecat sau roaderea semințelor de dovleac;
  • Elastice din silicon – se aplică pe încheietura mâinii și imediat ce simțiți ca vrei să rozi unghiile, ar trebui să tragi elasticul; acționează asupra creierului și învață creierul să nu mai roadă unghiile;

• Purtarea mănușilor – majoritatea oamenilor își rod unghiile fără să știe, purtarea mănușilor pe mâini va ajuta să scape de acest obicei; ar trebui să purtați întotdeauna mănuși și să le purtați regulat;• Băuturi de ceaiuri calmante și relaxante – obiceiul de a mușca unghiile este de obicei cauzat de medicamente și nervozitate, astfel încât puteți ajunge la ceaiuri calmante pe bază de plante pentru a elimina nervozitatea; reducerea nivelului de anxietate și stres vă permite să eliminați un obicei dăunător; ajută infuzia calmantă de floare de valeriană sau pasiune;• Gadgets anti-stres – bila antiestres elimină stresul, care este principalul motiv pentru roaderea unghiilor.  Care sunt dezavantajele unghiilor roase?Unghiile roase compulsiv au multe consecinte neplăcute. Prima este aspectul urât al mâinilor, de care de obicei ne este rușine și pe care le ascundem. Roaderea unghiilor afectează, de asemenea, negativ sănătatea noastră. Placa unghiilor roase devine scurtă, distorsionată și crăpată, marginile ei sunt inegale și zimțate, iar vârful degetelor este expus.Roaderea unghiilor poate afecta negativ sistemul locomotor, poate provoca deformarea maxilarului, afecta suprafața dintelui, proeminența sau rotirea incisivilor superiori, deteriorarea gingivală, inclusiv inflamație, umflare și abcese. Unghiile roase cresc, de asemenea, riscul de infecții bacteriene și fungice. Onicofagia obligatorie combinată cu lipsa igienei poate provoca infecții cu baterie de cola, ceea ce provoacă infecții ale tractului urinar, intoxicații alimentare și chiar pneumonie. Punerea degetelor în gură poate provoca, de asemenea, infecție cu HPV.  Îngrijirea unghiilor roaseUnghiile roase sunt slabe, fragile și au tendința de a se rupe, motiv pentru care necesită îngrijiri adecvate. Cu toate acestea, au nevoie de timp pentru a se regenera. Roaderea prelungită a unghiilor provoacă o schimbare a formei și culorii lor. Pentru a le reface aspectul frumos, este recomandat să le tăiați și să le piliți scurt în prima lună de tratament – acest lucru va consolida placa. Unghiile roase trebuie să fie tăiate pentru a le oferi forma corectă. În plus, produsele de îngrijire și balsamurile trebuie aplicate în mod regulat pe placa de unghii. Tratamentul cu ulei de unghii este, de asemenea, o idee bună. Acest tratament le va face mai dure și strălucitoare. Nutrienții trebuie folosiți și pe cuticulele din apropierea unghiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here