Modalități de a scăpa de tartrul de pe dinți

0
931
frumusete
fot.pixabay.com

Tartrul este rezultatul igienei orale necorespunzătoare. Are forma unui precipitații care se acumulează pe dinți. Dacă există o mulțime de sedimente și nu sunt îndepărtate, apare calcifierea și se formează tartru. Acesta provoacă dințiilor o nuanță inestetică de culoare galbenă. Trebuie amintit că tartrul nu este doar o problemă cosmetică, ci creează un pericol pentru smalțul și gingiile dinților. Prin urmare, trebuie să scapi de acest tartru cât mai curând posibil – cum faci?

Cel mai simplu mod de a scăpa de tartru este de a efectua procedura specială într-un cabinet stomatologic. Acest lucru permite curățarea completă a dinților de depozite. Merită să știți, totuși, că de tartru putem scăpa și acasă.

 

Ce este tartrul?

Tartarul este o placă calcificată. Apare din cauza îndepărtării inexacte a depunerilor de pe suprafața dinților. Placa calcificată apare din resturile alimentare și din celulele mucoase bucale moarte. Tartrul se dezvoltă de obicei din cauza igienei orale proaste sau a lipsei acesteia. Motivele apariției acelei culori galbene sunt, de asemenea, consumul de cantități mari de cafea, ceai negru, fumatul, consumul de zaharuri simple și grăsimi. Sedimentele care apar din mâncare și băuturi ar trebui îndepărtate zilnic prin periere, folosirea aței dentare și clătirea gurii. Dacă în urma acestor proceduri, placa nu este îndepărtată complet, se mineralizează și se întărește și se ajunge la formarea tartrului. Se formează în dedesubtul dinților și sub gingii. Îl poți recunoaște prin culoarea sa galbenă sau maro.

 

Consecințele tartrului

Tartrul face ca dinții noștri să arate neatractivi și deloc estetici. Drept urmare, zâmbim mai rar și ne arătăm dinții subtil. Cu toate acestea, trebuie amintit că tartrul este de asemenea periculos pentru sănătatea noastră. Poate fi o amenințare semnificativă pentru dinți. Placa calcificată este locuită de bacterii care produc acizi ce duc la deteriorarea și demineralizarea smalțului. Ca urmare, se pot dezvolta carii și boli ale gingiilor, de exemplu, gingivită sau parodontită. În cazuri extreme, efectele acestor boli sunt pierderea prematură a dinților.

 

Modalități de casă pentru a elimina tartrul

Tartrul este cel mai bun și cel mai sigur de eliminat în cabinetul stomatologic. Cu toate acestea, dacă există puțin tartru, merită să încercați mai întâi metode de casă. Care sunt acestea?

 

  • Oțet de cidru de mere – ajută la întărirea dinților și are proprietăți anti-carie și anti-tartru; oțetul de cidru de mere are, de asemenea, efect dezinfectant și protejează împotriva bolilor gingiilor; trebuie utilizat o dată pe săptămână prin stropirea acestuia pe o periuță de dinți (3 picături este suficient);
  • Bicarbonat de sodiu – combinată cu un vârf de sare va ajuta să scăpați de tartru; Clătirile gurii sunt făcute din bicarbonat de sodiu, sare și ulei de floarea soarelui. Pe lângă faptul că amestecul va elimina tartrul, va ajuta, de asemenea, cu infecții și inflamații ale gurii. Preparatul poate fi folosit zilnic;
  • Salvia – infuzia de salvie este, de asemenea, recomandată pentru tartru, și care este folosită pentru a clăti gura timp de aproximativ 4 minute; pentru ca tratamentul să funcționeze, trebuie utilizat cel puțin o săptămână;
  • Carbon activ – ajută la eliminarea reziduurilor alimentare și neutralizează bacteriile care trăiesc în gură; carbonul pentru combaterea tartrului trebuie să fie de origine naturală; amestecul este preparat dintr-o capsulă de carbon și 30 ml de apă; trebuie aplicat pe o perie și curățat complet dinții; pasta se lasă pe dinți timp de 3-5 minute și apoi se clătește; pasta de carbon activ poate fi folosită de 2-3 ori pe săptămână.

 

Tratamente speciale de îndepărtare a tartrului dentar

Atunci când metodele de îndepărtare a tartrului au eșuat, merită să utilizați tratamente specializate. Sunt efectuate în cabinetul stomatologului. Cel mai adesea, tartrul este îndepărtat prin scalare și sablare. Alegerea intervenției chirurgicale revine medicului și depinde de localizarea tartrului. Dentistul poate aplica, de exemplu:

 

  • Scalare supragingivală, care vă permite să îndepărtați piatra de pe suprafața coroanei dintelui;
  • Scalare subgingivală, care permite eliminarea pietrei de sub suprafața gingiei.

Sablarea este, de asemenea, o metodă eficientă de a scăpa de tartru. Procedura durează 30 de minute și se efectuează cu un dispozitiv numit sablare. În timpul sablării,  se presară un nisip dentar special pe dinți, care îndepărtează placa calcificată chiar și în locuri greu accesibile, de exemplu spații interdentare. Sablarea este nedureroasă și neinvazivă. Efectul constă nu numai în îndepărtarea pietrei, ci și în îndepărtarea decolorării. Până la 48 de ore după sablare, evitați cafeaua, ceaiul, vinul, tutunul, băuturile colorate și produsele ce colorează. După procedură, se efectuează cel mai bine fluorizarea, ceea ce va întări smalțul și va reduce riscul de cariție a dinților.

Uită de dentist! Acum poți scăpa de tartru, folosind doar 2 ingrediente –  VIVANATURA
fot.pixabay.com

Profilaxia tartarului

Profilaxia tartrului constă în igiena orală regulată, zilnică. Este obligatoriu să vă spălați dinții, să folosiți ața dentară și să clătiți gura. Dinții trebuie spălați după fiecare masa și, dacă este posibil, să clătiți și gura. Pentru a preveni tartrul, vă recomandăm să folosiți o perie sonică electronică care vă curăță complet dinții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here