Orzul pe ochi: cauze, simptome și tratament. Modalități de casă!

0
3331
sanatate
fot.pixabay.com

Orzul de pe ochi este o afecțiune frecventă care apare indiferent de sex sau vârstă. Orzul este o infecție a uneia sau a mai multor glande situate pe pleoapă. Motivele apariției sale sunt igiena inadecvată și scăderea rezistenței corpului. Orzul de la ochi este de obicei tratat acasă, dar în cazul unor modificări avansate, trebuie să solicitați ajutor medical. Află cauzele, simptomele și tratamentul orzului la ochi.

Orzul de pe ochi apare extrem de des. Deși boala în sine nu este clasificată ca periculoasă, ea provoacă durere, disconfort și nu este estetică. Orzul de pe ochi poate prelua o companie externă sau internă, dar prima este mai frecventă. Tratamentul lui se face de obicei acasă.

 

Care sunt cauzele orzului pe ochi?

Stafilococul este de obicei responsabil pentru apariția orzului pe ochi. Un risc crescut de apariție a acestuia apare în caz de atingere sau frecare frecventă a ochilor cu mâinile murdare, produse cosmetice slab selectate pentru machiajul ochilor, spălarea inexactă a machiajului, sau statul în încăperile fumuroase și contactul cu vaporii chimici. De asemenea, medicii sensibilizează că apariția frecventă a orzului pe ochi este un simptom al diabetului necontrolat sau netratat.

 

Care sunt simptomele orzului pe ochi?

Orzul de pe ochi este relativ ușor de recunoscut. Această afecțiune dă simptome caracteristice. Apar brusc și sunt mai intense cu fiecare zi care trece. Semnele orzului pe ochi sunt umflarea, durerea și roșeața la marginea pleoapei. În plus, orzul de pe ochi este de obicei însoțit de descărcarea purulentă, care scapă de-a lungul genelor sau spre interior, sub pleoapă. De asemenea, pacientul simte fotofobie, iar ochii adesea plâng.

Ce va ajuta la tratarea orzului din ochi. Orz pe ochi - tratament cu  remedii populare. Cum să ajute un copil
fot.pixabay.com

Tipuri de orz pe ochi

Orzul de pe ochi poate apărea sub două forme: externă și internă. Prima este mult mai populară, de asemenea este mai puțin complicată și mai ușor de tratat. Orzul extern se numește inflamația glandelor sebacee Zeiss sau a glandelor sudoripare Moll. Boala este cauzată de bacteriile stafilococice. Schimbarea apare pe pleoapa exterioară și este extrem de ușor de observat. Are forma unei macule roșii, care în prima fază provoacă o mică durere, iar odată cu dezvoltarea cauzează umflarea și formează o papulă roz, care este umplută cu puroi. Orzul extern se dezvoltă câteva zile și apoi dispare de la sine, fără a lăsa urmă. A doua formă a bolii este orzul intern, care este cauzat de inflamația glandelor tiroidiene. Este mult mai dureros, dar nu la fel de vizibil ca orzul extern. Cel mai adesea îl puteți vedea doar după înclinarea pleoapei. Orzul intern ia forma unui cheag galben. După câteva zile, poate dispărea de la sine, dar de multe ori este necesar să se implementeze un tratament de specialitate.

Cum să tratezi orzul pe ochi?

Pentru orz extern, remediile casnice sunt de obicei utilizate ca și tratament. Pe de altă parte, persoanele care suferă de orz intern trebuie să fie supuse unei intervenții chirurgicale foarte des. Mai presus de toate, însă, când vă gândiți la tratamentul orzului pentru ochi, nu uitați că nu trebuie să-l strângeți, chiar dacă leziunea este deja coaptă și are un vârf galben pronunțat.

 

 

Metode de casă pentru orzul pe ochi

Orzul extern este de obicei tratat cu remedii la domiciliu, care în majoritatea cazurilor se dovedesc eficiente. Ca remedii casnice pentru orz sunt indicate:

  • Grija pentru igiena ochilor și a împrejurimilor sale, în special pentru femeile care se machiază cu produse cosmetice colorate; pe timpul orzului, acestea trebuie să curățe temeinic pielea din jurul leziunii și să înceteze machierea;
  • Comprese și masaje calde – aici trebuie să vă amintiți să nu vă ardeți; Orzul copt este tratat cu masaje și împachetări; căldura emisă de ele extinde gura glandelor și le ajută să se golească singure; în farmacii puteți găsi diverse tipuri de hidrogeluri care vă vor ajuta să faceți comprese de casă pentru ochi cu orz; o alternativă la astfel de specificuri sunt produsele de casă, de exemplu ou fiert, infuzii de ceai verde, calendula, mușețel;
  • Frecare cu un inel de aur – o modalitate de a scăpa de orz la fel de vechi ca lumea; bunicile noastre îl foloseau deja; frecarea orzului cu aur determină eliberarea căldurii și extinderea glandelor, urmată de purjare; nu uitați să frecați zona doar cu un inel dezinfectat; cel murdar poate provoca probleme și mai mari.

 

Orz la ochi – când să mergi la doctor?

Orzul de pe ochi ar trebui să dispară după maximum câteva zile. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci ar trebui să consultați un medic, cel mai bine este să mergeți imediat la un oftalmolog. El va decide ce să facă în continuare. El poate recomanda utilizarea agenților topici pe baza de antibiotice, cum ar fi picături sau unguente. Dacă leziunea este severă, atunci poate fi necesară intervenția unui chirurg, bazată pe îndepărtarea și purificarea orzului. Orzul recurent ar trebui tratat ca un stimulent pentru a efectua teste de diagnostic, în special în cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here