Cunoaște proprietățile uluitoare ale uleiului de jojoba

0
241
ulei
fot.pixabay.com

Uleiul de jojoba este un tip specific de ceară, care are remarcabile proprietăți de vindecare și proprietăți cosmetice. Îmbunătățește aspectul pielii și părului. Utilizarea uleiului de jojoba este recomandată persoanelor cu piele grasă, uscată și mixtă. Datorită faptului că nu astupă porii, poate fi folosit și pentru pielea cu probleme. Vezi cum funcționează uleiul de jojoba și cu ce probleme te poate ajuta.

Uleiul de jojoba este o ceară lichidă de culoare galbenă. Nu are gust și miros. Uleiul de jojoba este obținut prin presarea la rece a semințelor arbustului Simmondsia Chinensis. Uleiul este extrem de rezistent. Poate fi păstrat până la 25 de ani, fără să se deteriorizeze aspectul și proprietățile conținute.

Uleiul de jojoba
fot.pixabay.com

 

Compoziția uleiului de jojoba

Compoziția uleiului de jojoba este extrem de neutră, ceea ce înseamnă că nu provoacă reacții alergice, alergii și iritații. Compoziția uleiului este similară cu structura de sebum uman produs de piele. Uleiul conține, de asemenea, multe substanțe valoroase care au un efect pozitiv asupra pielii, feței și părului. Compoziția uleiului de jojoba include:

 

  • Fitosteroli – acestea sunt substanțe produse de plante; ele pot stimula sinteza de colagen, adică componenta principală a pielii; în plus, acestea au puterea de a minimaliza proprietățile antiinflamatoare, regenerante, calmante, anti-fungice și anti-bacteriene cu elastază;
  • Palmitul de cetil – este un compus chimic care are un efect uleios, hidratant și hrănitor;
  • Squalene – este un hidrocarbon saturat care se găsește în mod natural în stratul gras al pielii; sarcina sa principală este de a proteja pielea împotriva pierderilor de apă;
  • Vitamina A – afectează pielea prin stimularea reînnoirii celulare, accelerează procesul de exfoliere a epidermei, reduce decolorarea, reglează managementul apei, îmbunătățește aspectul și starea; vitamina A participă, de asemenea, la producerea de colagen și afectează astfel întârzierea îmbătrânirii; vitamina A are un efect semnificativ asupra aspectului pielii și părului;
  • Vitamina E – numită vitamina tinereții, reduce efectele nocive ale radicalilor liberi și întârzie formarea ridurilor; vitamina E susține producerea de colagen și elastină, calmează decolorarea și modificările pielii, crește capacitatea celulelor de a lega moleculele de apă, are proprietăți antiinflamatorii și regenerative; vitamina E afectează nu numai pielea, ci și părul, împiedicându-le să se rupă și să cadă;
  • Vitamina F – proprietățile sale includ accelerarea vindecării rănilor, regenerarea epidermei, reducerea inflamației pielii, reglarea glandelor sebacee, ameliorarea leziunilor acneice, încetinirea proceselor de îmbătrânire a pielii, hidratarea epidermei, protecția împotriva condițiilor meteorologice dăunătoare.

 

Utilizarea uleiului de jojoba

Compoziția uleiului de jojoba îl face un produs de îngrijire eficient. Poate fi utilizat atât pentru piele, cât și pentru păr. Uleiul de jojoba poate fi folosit în fiecare zi, nu are efecte negative sau secundare. Datorită faptului că nu astupă porii, poate fi folosit pentru îngrijirea tuturor tipurilor de piele. Datorită faptului că nu provoacă reacții alergice și nu irită pielea, poate fi utilizat pe pielea sensibilă. Uleiul de jojoba poate fi utilizat ca:

 

  • Cremă de noapte – se aplică doar un strat subțire de ulei pe piele; ingredientele conținute în ulei vor acționa toată noaptea; dimineața, spălați de pe față resturile preparatului; Uleiul de jojoba este un ingredient conținut în creme hidratante și creme antirid;
  • Gel de curățare facială – uleiul de jojoba poate fi folosit ca lichid pentru îndepărtarea machiajului și curățarea feței de impurități; se aplică pe un tampon de bumbac și se șterge ușor fața cu el; pentru a crește efectele poate fi amestecat cu ulei de ricin;
  • Ingredient la măști, argile și alte produse cosmetice – pentru acest tip de produse cosmetice, trebuie doar să adăugați câteva picături de ulei de jojoba, care le va crește eficacitatea;
  • Ulei de masaj / baie;
  • Un medicament pentru pielea acneică – datorită faptului că uleiul de jojoba calmează iritațiile și inflamațiile, ameliorează pielea acneică, reduce petele și hidratează epiderma;
  • Preparat anticelulitic și anti-vergeturi;
  • Preparat al îngrijirii mâinilor, unghiilor și picioarelor;
  • Balsam de buze.

Datorită folosirii regulate a uleiului, pielea va fi fermă, elastică, regenerată și hidratată. Uleiul de jojoba poate înlocui mai multe produse cosmetice. Prețul său este extrem de atractiv – aproximativ 20 PLN pentru 50 ml de preparat.

 

Ulei de jojoba pentru păr

Uleiul de jojoba este un ingredient des folosit în produsele cosmetice pentru păr pentru șuvițe și poate fi folosit și în forma sa autentică. Uleiul de jojoba hidratează și înmoaie șuvițele, le împiedică să cadă și să se despice capetele, dă elasticitate și luciu, susține tratamentul mătreții și reduce pielea grasă. Utilizarea regulată a uleiului de jojoba pe păr previne, de asemenea, încrețirea și face părul neted. Uleiul este adesea unul dintre ingredientele din măști, balsamuri și șampoane. Puteți utiliza uleiul, de asemenea, în forma sa pură. Se aplică pe toată lungimea părului uscat sau umed și se lasă timp de minim. 30 de minute. Lăsarea uleiului de jojoba pe păr toată noaptea va aduce cele mai bune rezultate. Nu uitați să vă spălați bine capul cu un șampon natural mai târziu. Uleiul poate fi masat și în scalp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here